ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ. Σε αυτή την παρουσίαση θα δείτε σημαντικές πληροφορίες για τα σημαντικότερα ηφαίστεια στον κόσμο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Advertisements

ΑΝΑΓΚΕΣ Νίκη Κάτσαρη Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας.
Το Πάσχα στην Κάλυμνο Τ άξη:A’5 Τ άξη:A’5 Έτος: Έτος: Ονόματα μαθητών: Σιδερούλα Μύτικα,Πόπη Σαμάρκου,Μικέλα Σαμάρκου,Καλλιόπη Τρικοίλη.
Κουκούλης Παράσχος (parkouk) 1 ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου,
ΠΥΡΙΤΙΟ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Τα είναι οπτικές ίνες; Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα φτιαγμένα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm μέσα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Αρχαίο ελληνικό θέατρο Θεός Διόνυσος Διθύραμβος Αρχαίο δράμα Αριστοτέλης Αρίωνας Θέσπης.
Η 4 Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β1 ΤΑΞΗ 1.
ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ ΣΤ΄2.  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια.
Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβαση Ο Αρριανός - με πρότυπο τον Ξενοφώντα – σε 7 βιβλία εξιστόρησε την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχή (336 π.Χ)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ( ΗΜΕΡΗΣΙΟ - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ) Τάξη Β ΄ Ι. Π. Αμπελάς, Δρ Φιλοσοφίας Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση ΘΕΜΑ:
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Μαργαρίτα Παπαδάκη – Άννα Τσακάλη
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΓΗ Μανέτα Γεωργία Μπιτούνη Κωνσταντίνα Κατσουλιέρη Μαριλένα
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Χρόνος καί αἰωνιότητα στόν Πλωτῖνο Ενότητα 5η: Αἰωνιότητα ΙΙΙ Ελένη Περδικούρη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών Τμήμα Φιλοσοφίας.
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Δομικά Πεδία της Σελίδας του Μαθητή (Αναλυτικά) – Ενδεικτικά Παραδείγματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Α4’ Π.Μ.Γ.Λ.Π.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ κΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ καρολινα κορωνακου-παξιμαδη β’3.
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ»
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ζητειται ελπισ – το ποταμι αντωνησ σαμαρακησ
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΜΑΘΗΤΗΣ:ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΡΕΚΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Κα ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΘΕΜΑ: ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗΣ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ – ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α – ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β’
Αγγελικη χαραλαμποπουλου β3 Αρχαια ελληνικη γραμματεια (ιλιαδα)
ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Το πένθος στην σύχγρονη Ελλάδα και στην Αρχαιότητα
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΄Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Ινδιάνοι.
Αντισημιτισμός Μάθημα: Θρησκευτικά Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Κοκομπάια
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Εργασία Βιολογίας β’ Γυμνασίου
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α1 ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθανασοπούλου Ιωάννα Βελισσάρη Ελένη Βεντούρα Λουίζα Δελλαπόρτα Χριστίνα.
Εργασία Γυναίκες Στην Γαλλική Επανάσταση
ΒΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ Γ2 ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΥΠ.ΚΑΘ.Π.ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ» ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ
Ο Άνθρωπος ως Διάκονος του Πλησίον
Γυμνάσιο Νεάπολης Κοζάνης
Η αγιογραφία στους καθολικούς ναούς
Ενώ ο Λύσανδρος βρίσκεται στη Ρόδο, οι Αθηναίοι, με ορμητήριο τη Σάμο, λεηλατούν τις ιωνικές πόλεις που ανήκαν στον Κύρο.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η παραβολή του Σπλαχνικού Πατέρα
Αρχιεπισκοπος πασησ Αλβανιας
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ στα σχολεια.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ???
Άννα Φρανκ «Από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»
Παράδειγμα χρήσης λογισμικού παρουσίασης
Μεταξοτυπια Σηρογραφια Βακιρτζης Αθανασιος
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Το ηφαίστειο της Αίτνας
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
Παίζω και μαθαίνω τους Κινέζικους αριθμούς Νίκος Πανουσόπουλος 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Οπτικές Ίνες Μαθητές που εργάστηκαν : Γαλακτίδης Παναγιώτης
Το Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα
Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ

Σε αυτή την παρουσίαση θα δείτε σημαντικές πληροφορίες για τα σημαντικότερα ηφαίστεια στον κόσμο

Άνζεν Βρίσκεται στο νησί Ιαπωνία, στην πόλη Σιμαμπάρα. Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή δραστηριότητα του ηφαιστείου έλαβε χώρα τη περίοδο , με μία μεγάλη έκρηξη το 1991 που σκότωσε 43 ανθρώπους. ψηλότερη κορυφή του λέγεται Χέισεϊ Σίνζαν, με ύψος 1.486μ. Σχηματίστηκε στην πρόσφατη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ιστορία Το ηφαίστειο είναι πολύ ενεργό. Η κορυφή Fugendake είναι η πηγή των περισσότερων εκρήξεων τα τελευταία χρόνια. Το 1792 έγινε η ισχυρότερη Έκρηξη που προκάλεσε κατολίσθηση.

Μετά το 1792 το ηφαίστειο παρέμεινε σε ηρεμία μέχρι το 1989 οπότε και ξεκίνησαν οι πρώτοι σεισμοί κάτω από τη κορυφή του ηφαιστείου και με τη πάροδο του χρόνου το επίκεντρό τους πλησίαζε όλο και περισσότερο την επιφάνεια. Το Νοέμβριο 1990 άρχισαν οι πρώτε φρεατικές εκρήξεις και τελικά τις20 Μαΐου 1991 άρχισε να εξέρχεται η πρώτη λάβα από την κορυφή του ηφαιστείου. Ένας ηφαιστειακός δόμος άρχισε να αναπτύσσεται στη κορυφή του ηφαιστείου φρεατικές εκρήξεις

Τέιντε Το Τέιντε(στα ισπανικά Teide) είναι ηφαίστειο που βρίσκεται στο νησί Τενερίφη(Κανάρια νησιά, Ισπανία). Με ύψος μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω από μέτρα πάνω από το θαλάσσιο πυθμένα, είναι η υψηλότερη κορυφή στην Ισπανία και το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο μετρώντας από τη βάση του, μετά τα Μάουνα Κέα και Μάουνα Λόα, που βρίσκονται στο νησί της Χαβάης.ισπανικά ΤενερίφηΚανάρια νησιάΙσπανία Μάουνα Κέα Μάουνα ΛόαΧαβάης

Γεωλογία Υπάρχουν στοιχεία της αρχαίας έκρηξης (περίπου χρόνια πριν), που σημάδεψε το παρόν ανάγλυφο του νησιού. To Τέιντε είναι ενεργό ηφαίστειο του οποίου η τελευταία δραστηριότητα σημειώθηκε το 1909 και αποτελεί το σύμβολο του νησιού. Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι στο μέλλον θα υπάρξει κάποια βίαιη έκρηξη του Τέιντε, καθώς επίσης ότι το ηφαίστειο έχει παρόμοια δομή με αυτήν του Βεζούβιου και της Αίτνας.Βεζούβιου Αίτνας

Snæfellsjοkull Το Σνέφελς είναι ένα σύνθετο ηφαίστειο. Με τον όρο σύνθετο εννοείται ένα ηφαίστειο κωνικού σχήματος που αποτελείται από πολλά στρώματα σκληρυμένης λάβας,τέφρας, ελαφρόπετρας και ηφαιστειακής στάχτης. Η ηλικία του χρονολογείται στα χρόνια. Το ηφαίστειο τοποθετείται στην δυτική Ισλανδία και η κορυφή του καλύπτεται από παγετώνες.

ΓΕΩΛΟΓΙΑ Οι κρατήρες που βρίσκονται στις χαμηλότερες πλάγιες,παράγουν βασάλτη σε μορφή ρευστής λάβας. Η τελευταία έκρηξη έλαβε χώρα το 200 μ.χ. με πιθανή απόκλιση περίπου 150 χρόνια νωρίτερα η αργότερα και παρήγαγε περίπου 0,11 κυβικά χιλιόμετρα ηφαιστειακού υλικού. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και ξεκίνησε από τον κορυφαίο κρατήρα και πιθανόν να παρήγαγε μεγάλες ποσότητες ρευστής λάβας. Το εθνικό πάρκο του Σνεφελγιοκαλ είναι το μοναδικό εθνικό πάρκο της Ισλανδίας που εκτείνεται ως την ακτή. Το πάρκο καλύπτει μια περιοχή 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η παράχθια πεδιάδα καλύπτεται κατά κύριο λόγο από λάβα που έρευσε από τους κοντινούς κρατήρες.

Βεζούβιος Ο Βεζούβιος είναι ένα βουνό-ηφαίστειο της Ιταλίας. Βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και απέχει μόλις 12χλμ. Από την πόλη Νάπολη. Ο Βεζούβιος αποτελεί ένα από τα 16 ενεργά ηφαίστεια της Μεσογείου και αναμένεται σύντομα έκρηξή του. Παρατηρούταν έκρηξη ηφαιστείου κάθε 35 χρόνια, το όριο έχει συμπληρωθεί και οι ηφαιστειολόγοι πιστεύουν ότι το θηρίο θα ξυπνήσει ξαφνικά. Από το 1631 ξεκίνησε η περίοδος εντάσεως του Βεζούβιου. Συγκεκριμένα: Το νεκροί στις πόλεις Πορτίτσι και Τόρε Ανουντσιάτα. Το νεκροί, καταστράφηκε η πόλη Τόρε ντελ Γκρέκα. Το νεκροί Το 1906 καταστράφηκε η πόληΟταγιάκο Το νεκροί

ΑΙΤΝΑ Η Αίτνα είναι το υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης (3.3500μ) και βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας. Είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου και οι εκρήξεις του ήταν πολύ καταστοφικές για τις τριγύρω περιοχές. Το έδαφος γύρω από την Αίτνα είναι γόνιμο και υπάρχουν γεωγραφικές εκτάσεις. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Αίτνας ξεκίνησε πριν χρόνια με υποθαλάσσιες κυρίως εκρήξεις. Πριν από χρόνια πραγματοποιήθηκαν κάποιες ισχυρές εκρήξεις όπου τάραξαν μέχρι και την Ιταλία. Οι διαδοχικές εκρήξεις της Αίτνας έχουν δημιουργήσει πολλούς ηφαιστειακούς κρατήρες από τους οποίους καλύτερα διατηρούνται ο Ελλειπτικός και ο Κρατήρας της Λίμνης. Στις πλαγιές του ηφαιστείου έχουν σχηματιστεί 900 ρωγμές από όπου ξεχιλίζει λάβα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γλυκερία Νίτη Σοφία Μωυσίδου Δημήτρης Καραπαναγιώτης

ΠΗΓΕΣ Πήγες: Πηγή:Wikipedia Πηγή:periergaa:Τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια post_509.html Πηγή:Wikipedia