Τι είναι η Ολιστική Ιατρική; κοσμοθεωρία και φιλοσοφία ζωής βλέπει τον οργανισμό ως ένα σύνολο μόνιμη αποκατάσταση της υγείας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
11ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ενδοκρινείς αδένες.
Advertisements

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ & ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
3.2 ΕΝΖΥΜΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής
Βούρος Μιλτιάδης-Χρήστος
Κωνσταντίνος Βαμβακερός
Αναβολικά.
Μάθημα 5ο Η ψυχο-κοινωνική διάσταση του άγχους
Είναι τα ζώα στα οποία έχει τροποποιηθεί το γενετικό τους υλικό με την προσθήκη γονιδίων συνήθως από κάποιο άλλο είδος.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κομοτηνή, η οδός Βενιζέλου το Μαργαρίτης Σίμος.
Αφεντάκης Νίκος Νεφρολόγος ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»
ΠΡΩΤΕΑΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
11. Ενδοκρινικό σύστημα Βιολογία Α’ Λυκείου.
Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος Ελληνογερμανική Αγωγή.
Ενδοκρινικό σύστημα αδένες & ορμόνες.
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Η Φυσιολογία του α- κυττάρου
ΤΥΠΟΙ ΑΝΟΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ Ορός
Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ. Λοίμωξη Αντιδράσεις : Βιοχημικές Μεταβολικές Ορμονολογικές Κυτταρική και συστηματική αντίδραση εναντίον του οργανισμού-
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Αναγνώριση ασθενών σε διατροφικό κίνδυνο Αναγνώριση αιτιών και συνεπειών του υποσιτισμού Αναγνώριση διαφορετικών μορφών υποσιτισμού Κατανόηση των αλλαγών.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Περιφερικά ρολόγια και ρολόι στο δωδεκαδάκτυλο Μάθημα : Βιοτεχνολογία - Μοριακές ασθένειες Εργασία : round table: sleep-clocks Υπεύθυνη μαθήματος : Φράγκου.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 3)
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ- ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ -ΤΑ.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 4: Στρες και Στρατηγικές Αντιμετώπισης – Νοσηλευτική Φροντίδα. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής,
Επινεφρίδια Ρούσσου Ευαγγελία (ΣΕΥΠ) Φυσιολογία || Εξάμηνο: Β 27/3/2015.
Ωσμωρύθμιση Τα ωσμωρυθμιστικά και απεκκριτικά συστήματα ελέγχουν και ρυθμίζουν την ωσμωτική πίεση, την ιονική σύσταση και τον όγκο των υγρών του σώματος.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Πλαστικότητα του εγκεφάλου   Μορφογένεση του εγκεφάλου   Μάθηση και Μνήμη   Επανόρθωση βλαβών.
1 Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ είναι η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη των έμβιων όντων και γενικά των φαινομένων της ζωής Μελετά τα.
Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία. Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΟΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ  0.5 – 1% όλων των κακοηθειών  0.5 – 1% όλων των κακοηθειών  20 – 50 νέες περιπτώσεις/εκατομ.κατ./έτος.
Κεφάλαιο 2 Αναδυόμενοι Πληθυσμοί και Υγεία
ΑΔΕΝΕΣ Αδένας ονομάζεται κάθε ζωικό όργανο που παράγει ουσίες χρήσιμες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Οι αδένες μπορούν να παρομοιαστούν με μικρά.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ορισμός υγείας: Στόχοι για την προώθηση της και την πρόληψη ασθένειας Mosby στοιχεία και των παραγώγων στοιχείων © 2010, 2006, 2002 από Mosby,
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΥΠΟΦΥΣΗ - ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Βασιλειάδου Κυριακή
Πεπτικό σύστημα Εργασία από τους μαθητές της Στ΄2 τάξης:
Παγκρεατικές Ορμόνες και Άσκηση
Γονιδιακό “σαμποτάζ” RNAi και “αντικατασκοπεία” CRISPR!
ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό Να δούμε τι θυμόμαστε…
3. Προσθεγκέφαλος.
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Πρωτοβάθμια πρόληψη Αναφέρεται σε προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται ώστε το άτομο να μην έλθει όσο το δυνατόν σε επαφή με νοσογόνους παράγοντες ή να έχει.
Ωσμωρύθμιση Τα ωσμωρυθμιστικά και απεκκριτικά συστήματα ελέγχουν και ρυθμίζουν την ωσμωτική πίεση, την ιονική σύσταση και τον όγκο των υγρών του σώματος.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ......
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι είναι η Ολιστική Ιατρική; κοσμοθεωρία και φιλοσοφία ζωής βλέπει τον οργανισμό ως ένα σύνολο μόνιμη αποκατάσταση της υγείας

ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ; Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Υγεία ή Δυναμική; Πληροφοριακή-Ενεργειακή κατάσταση ισορροπίας και εξέλιξης του ανθρώπινου ψυχοσώματος

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ + ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΣΑΚΡΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΠΛΑ

ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΟΙΜΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Πεδίο Κρίση Προ-κρισική κατάσταση Τροποποίηση πεδίου Εκδηλώσεις οξείας νόσου Νοσογόνο αίτιο Εξισορρόπηση οργανισμού Φυτοθεραπεία

ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΙΑ - ΥΓΕΙΑ ΑΓΧΟΣ STRESS ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΥ ΕΚΚΡΙΣΗ ΟΡΜΟΝΩΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΑΛΔΟΣΤΕΡΟΝΗ ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ ΝΕΥΡΟ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ STRESS ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΗΣΗ ΝΕΥΡΙΚΟ – ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΟ

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΧΗΜΙΚΑΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΒΛΑΒΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΒΛΑΒΕΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΒΛΑΒΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ STRESS ΝΕΥΡΟΠΕΠΤΙΔΙΑ ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ: ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΜΑΣ