Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ. 21106.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διατροφικές Συστάσεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη Πλιάκας Τριαντάφυλλος Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής
Advertisements

φυτικές στερόλες & στανόλες, ελαιόλαδο.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΝΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΙΑIΤΑ ΣΤΗ ΣΦΠΚ.
Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του % από αυτό που θα έπρεπε.
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Ενότητα 5.5 Διαιτητικές ή φυτικές ίνες ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Ιστορική αναδρομή της τεχνητής διατροφής
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.:
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : Διαιτολογικό Γραφείο Ιωάννη Χρύσου και ΣΙΑ ΕΕ Όνομα: Ζάνα Αντέλα Α.Μ:
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Σ ΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ Δ ΙΑΤΡΟΦΉΣ Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.
Ιδ. Διαιτολογικό γραφείο κ. Παπαλαζάρου ΧΟΥΠΗ ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ Α.Μ
ΜΑΘΗΜΑ 11. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
Π ΡΑΚΤΙΚΗ Α ΣΚΗΣΗ Σ ΤΗΝ Κ ΟΙΝΟΤΗΤΑ Π ΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Β’ Ε ΞΑΜΗΝΟΥ Φορέας Υποδοχής: Διαιτολογικό Γραφείο Δημητρίου Μαρίας Καραγλάνη Ευαγγελία Α.Μ ΑΘΗΝΑ.
Oι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στο γραφείο του Διαιτολόγου.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Ντούσκα Κωνσταντίνα Α.Μ.: Υπεύθυνοι καθηγητές: Πολυχρονόπουλος Ευάγγελος Μανιός Ιωάννης.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διατροφολογίας Πρακτική άσκηση στην Κοινότητα Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.:
Πρακτική Άσκηση Στη Κοινότητα Ευφροσύνη Φατμελή, ΑΜ =
Τεχνητή διατροφή IV Εξάμηνο Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λάρισας 01.VI.΄08 Δ. Παπαγόρας.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
 Βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου 37 στο Κολωνάκι  18 γραφεία nutrimed σε όλη την Ελλάδα  Στελεχώνεται από έναν κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο,
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καραβασίλογλου Παρθένα-Ζωή Μπαζιώτη Βενετία Ακ.Έτος : Β΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Πρακτική στην Κοινότητα
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ) Φορέας: Διαιτολογικό γραφείο Πυρογιάννη Βασιλική Ρουμπάνης Δημήτριος,
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Ντούσκα Κωνσταντίνα Α.Μ.: 21123
Πρακτική στη κοινότητα Τσομπανάκη Ελένη, 21035
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Παχυσαρκία και Επιπλέον σωματικό βάρος
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ

Συγγραφή άρθρων  Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο και συγγραφή άρθρων με επίκαιρο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα:  Ταραμοσαλάτα και θρεπτική αξία: Ανάλυση σύστασης ταραμοσαλάτας, επιμέρους θρεπτικών συστατικών, θερμιδικού περιεχομένου. Ενσωμάτωση της στη διατροφή πέρα της νηστείας.

Συγγραφή άρθρων  Θαλασσινά, θρεπτική αξία και μύθος της χοληστερόλης. Ανάλυση θρεπτικών συστατικών 6 κοινών θαλασσινών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στην Ελλάδα. Σύγκριση ποσοτήτων κορεσμένων, χοληστερόλης, πολυακόρεστων, νατρίου και πρωτεϊνης. Σύγκριση θαλασσινών vs κρεάτος αναφορικά με την περιεκτικότητα τους σε πρωτεϊνη Κατάρριψη μύθου διαιτητικής χοληστερόλης

Συγγραφή άρθρων  Πρωτεϊνικές ανάγκες ανά ηλικιακή ομάδα: Καταγραφή σημαντικότερων πηγών πρωτεϊνης. Ανάλυση επίσημων συστάσεων αναφορικά με την πρόσληψη πρωτείνες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, και άτομα 3 ης ηλικίας Πρωτεϊνική πρόσληψη σε νηστεία/ χορτοφαγική δίαιτα: Διάφοροι τρόποι για πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνης μέσω μη ζωικών πηγών

Συγγραφή άρθρων  Υγρό πόσιμο κολλαγόνο και ευεργετικές επιδράσεις: Μύθος η πραγματικότητα Ορισμός κολλαγόνου Υγρό πόσιμο κολλαγόνο και βιοδιαθεσιμότητα Αναζήτηση βιβλιογραφίας αναφορικά με τις επιδράσεις σκευασμάτων υγρού πόσιμου κολλαγόνου. Καταγραφή αποτελεσμάτων διάφορων κλινικών δοκιμών σχετικά με τις επιδράσεις του πόσιμου κολλαγόνου στο δέρμα και την αντιμετώπιση συμπτωμάτων ρευματοειδής αρθρίτιδας

Συγγραφή άρθρων Καφές και λιπολυτική δράση  Πηγές καφεϊνης  Μεταβολικές επιδράσεις  Επιδράσεις στην απώλεια βάρους  Λιπολυτική ή όχι δράση

Ιστορικό  Συγγραφή ερωτήσεων και λήψη ιστορικού ( διατροφικό, ιατρικό, κοινωνικοοινομικό) αλλά και ανάκλησης 24ώρου.  Καταρτισμός διαιτολογίου με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν

Τροποποίηση Συμπεριφοράς  Ανάγνωση και ανάλυση φυλλαδίων που περιγράφουν τρόπους επίτευξης μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένη διατροφής. Πιο συγκεκριμένα:  Μείωση προσλαμβανόμενου λίπους, και ειδικά κορεσμένου και trans  Μείωση πρόσληψης αλατιού  Απώλεια ΣΒ  Άυξηση Φυσικής Δραστηριότητας

Τροποποίηση Συμπεριφοράς  Στοχοθεσία: Καθορισμός εβδομαδιαίων στόχων σε συνεργασία με τον ασθενή, και αξιολόγηση για την πραγματοποίηση τους. πχ  Διαχείριση συναισθηματικής κατανάλωσης φαγητού  Διαχείριση “sweet eateners”  Μείωση κατανάλωσης “fast food”  Αύξηση ΦΔ

Ανθρωπομετρία  Μέτρηση Σωματικού Βάρους  Μέτρηση Ύψους  Μέτρηση περιφερειών μέσης και ισχίων  Μέτρηση σύστασης σώματος με τη μέθοδο της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης

Λειτουργία Διαιτολογικού Γραφείου  Εκπαίδευση πάνω στον τρόπο λειτουργίας ενός ιδιωτικού διαιτολογικού γραφείου  Αρχειοθέτηση  Πελατολόγιο  Καθορισμός επανελέγχων  Συνολική πορεία δίαιτας πελατών

 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας