ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση Εφαρμογών Ρομποτικής στην Ιατρική
Advertisements

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη Βιβλιογραφική αναφορά
Α΄ Χειρουργικό Τμήμα Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».
Αντιμετώπιση ενός περιστατικού PCa μέσα από τις πρόσφατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας Καμπάνταης Σπυρίδων MD Ειδικευόμενος Α’ Ουρολογικής.
Δρ. Χατζηκώστας Παναγιώτης MD., PhD., FACS Βοηθός Διευθυντής
Α΄ Χειρουργική Κλινική Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιμετώπιση Πρόπτωσης Πυελικού Εδάφους Dr.Γ.Αναστασιάδης Ουρολόγος τ.Αν.Δντης Ιπποκράτειου ΠΓΝΘ Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.
Ammerland Klinik Westerstede
Διευθυντής Επικ. Καθηγητής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
Εαρινή Μακεδονική Συνάντηση 2 Απριλίου 2011
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αντιμετώπιση σπονδυλοδισκίτιδας.
Η θέση της ανοικτής χειρουργικής στην ακράτεια ούρων
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Ποιο είδος εκτροπής ούρων θα επιλεγεί μετά από ριζική κυστεκτομή;
Στυτική δυσλειτουργία
Νέος τρόπος υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος (με βάση την κατανομή του λίπους – μήλο/αχλάδι): Ύψος Περίμετρος μέσης Νέος τρόπος υπολογισμού του.
Η ΕΞΑΕΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. (1) Γιωργάκης Ε., (1) Οικονομάκης Ι., (1) Πετρωνιάτης Τ., (1)
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ
Καρκίνος ουροδόχου κύστης Χημειοθεραπεία
(2) Κώτης Α., (3) Παπαντωνίου Ν., (4) Πολίτου Μ., (1) Κινούς Β..
ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΝΕΦΡΟΣΤΟΜΙΑ
Καρκίνος του Στομάχου Κωνσταντίνος Μυλωνάς.
Καρκίνος του προστάτη.
Αντιμετώπιση Τ1GIII Κ.Τζάκας Αναπληρωτής Καθηγητής Α' Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ. Γ.Ν.Θ. Γ. Γεννηματάς.
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ.
ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ.
ΟΥΡΗΘΡΑ.
Χειρουργικές επιλογές για θεραπεία του Καρκίνου του Προστάτη Πληροφορίες από τη Mayo Clinic Σοκολάκης Ε. Ιωάννης Ειδικευόμενος Ιατρός Β΄ Ουρολογικής Κλινικής.
Καρκίνος προστάτη Αθανάσιος Παπατσώρης Επίκουρος Καθ. Ουρολογίας Β’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ Δρ. Ιωάννης Γεωργίου.
Κρυοθεραπεία στον καρκίνο του νεφρού- προστάτη Κοντράρος Μιχάλης Ουρολόγος.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Κλινικό Φροντιστήριο. 1η περίπτωση   Γυναίκα 34 ετών, η οποία είχε κάνει πριν από 10 χρόνια test Παπανικολάου αποφασίζει να κάνει.
ΛΙΘΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ.
Όγκοι Πεπτικού Χειρουργική προσέγγιση
Αρχές Ακτινοθεραπείας Όγκων Ουροποιο-γεννητικού Συστήματος και Οστικών Μεταστάσεων Δέσποινα Σπυροπούλου Λέκτορας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Ιατρικό.
Δ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Καρκίνος εξωηπατικών χοληφόρων (χολαγγειοκαρκίνωμα) Δ. Καραβίας Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών.
ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΟΥΡΗΘΡΑΣ Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική Διευθυντής : Kαθηγητής Σ. Γαρδίκης.
Πλαστική χειρουργική ουλών
Nικόλαος Φεράκης MD PhD FEBU Γραμματέας Τμήματος Ενδοουρολογίας και Λαπαροσκοπικής - Ρομποτικής Ουρολογίας και Ουροτεχνολογίας της ΕΟΕ Κοργιαλένειο - Μπενάκειο.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΣΕ ΟΥΡΟΘΗΛΙΑΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ Κοριτσιαδης Γ. Επ. Νοσκομείο Μεταξά.
Ακράτεια Ούρων Φοιτήτριες Ζ’ εξαμήνου, τμήμα Μαιευτικής, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας Ημερίδα «Υγεία της Γυναίκας», Αλιβέρι, 22/01/2015.
«Εξαιρετικά ευμεγέθης λίθος ουροδόχου κύστεως» Γ. Γκούμας, Γ. Ματάλας, Α. Πάππας, Ι. Γκιάλας, Κ. Ντούμας Ουρολογική Κλινική Γ.Ν.Α. «Γεννηματάς»
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Βιοψια με boυρτσακι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΝΕΟΓΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΜΒΡΥΙΚΗΣ ΥΔΡΩΝΕΦΡΩΣΗΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ
Χειρουργική Κλινική, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Οξεία κοιλία Νοσηλευτική ΤΕΙ Λάρισας Δ. Παπαγόρας 08.ΧΙ.ΙΙ.
9.4. ΣΑΡΚΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΧΥΣΕΩΝ ΣΤΗ Γ
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ
Χειρουργική αποκατάσταση ιατρογενούς εκτροπίου κάτω βλεφάρου, με χρήση αυτόλογου ελεύθερου δερματικού μοσχεύματος Ρεμπάπης Ιωάννης Οφθαλμολογική Κλινική.
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Άνδρας 38 ετών με γνωστή ν Crohn, προσέρχεται με άλγος στο δεξιό κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς που σχετίζεται με απώλεια βάρους.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
ΜΕΤΑ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΑ ΟΣΤΑ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ : ΕΝΑ ΠΑΖΛ
Διευθυντής Β΄Παιδοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ
Καρκίνος του προστάτη Σπαπής Βασίλης, MD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος,
Ένα επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΙΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΝΗΜΗΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΩΝ α-1 αδρενεργικων υποδοχεων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Δρ. Αναστάσιος Παππάς Διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >. του Ουρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου >.

ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Επιμελής κυστεοσκόπηση με οπτική 70 ο μοιρών. Επιμελής κυστεοσκόπηση με οπτική 70 ο μοιρών. Κατά την διουρηθρική εκτομή είναι προτιμότερο η ουροδόχος κύστη να είναι μισογεμάτη. Κατά την διουρηθρική εκτομή είναι προτιμότερο η ουροδόχος κύστη να είναι μισογεμάτη. Όταν αφαιρείται όλος ο όγκος και στη βάση φαίνονται μη διηθημένες μυϊκές ίνες ή λίπος πρέπει να σημειώνεται από το χειρουργό. Μπορεί να αποφύγουμε την κυστεκτομή κυρίως στα Τ1,2 υψηλού βαθμού κακοήθειας. Όταν αφαιρείται όλος ο όγκος και στη βάση φαίνονται μη διηθημένες μυϊκές ίνες ή λίπος πρέπει να σημειώνεται από το χειρουργό. Μπορεί να αποφύγουμε την κυστεκτομή κυρίως στα Τ1,2 υψηλού βαθμού κακοήθειας. Μετά την αφαίρεση του όγκου, εάν έχετε αμφιβολίες για τη διηθητικότητα του όγκου πρέπει να πάρετε βιοψία από τη βάση του. Μετά την αφαίρεση του όγκου, εάν έχετε αμφιβολίες για τη διηθητικότητα του όγκου πρέπει να πάρετε βιοψία από τη βάση του. Εάν παραμένει όγκος προγραμματίστε τον ασθενή για άμεση συμπληρωματική διουρηθρική ή κυστεκτομή ή χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Εάν παραμένει όγκος προγραμματίστε τον ασθενή για άμεση συμπληρωματική διουρηθρική ή κυστεκτομή ή χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Για να αποφύγετε τοπικές υποτροπές καλά είναι να καυτηριάζετε την περιοχή πέριξ του όγκου 1cm. Για να αποφύγετε τοπικές υποτροπές καλά είναι να καυτηριάζετε την περιοχή πέριξ του όγκου 1cm. Η ενδοκυστική έγχυση χημειοθεραπευτικού είναι προτιμότερο να γίνεται την επόμενη ημέρα, για να αποφεύγονται επιπλοκές και έντονος ερεθισμός. Δεν υπάρχει διαφορά στις υποτροπές. Η ενδοκυστική έγχυση χημειοθεραπευτικού είναι προτιμότερο να γίνεται την επόμενη ημέρα, για να αποφεύγονται επιπλοκές και έντονος ερεθισμός. Δεν υπάρχει διαφορά στις υποτροπές. Συχνότερη υποτροπή στο 6μηνο ακριβώς απέναντι από τον όγκο. Συχνότερη υποτροπή στο 6μηνο ακριβώς απέναντι από τον όγκο. Συχνότερες πολλαπλές υποτροπές απαιτούν έλεγχο ανώτερου ουροποιητικού συστήματος. Συχνότερες πολλαπλές υποτροπές απαιτούν έλεγχο ανώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Η ριζική κυστεκτομή είναι θεραπεία εκλογής στο μη μεταστατικό, μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η ριζική κυστεκτομή και η εκτροπή των ούρων είναι η πιο δύσκολη χειρουργική θεραπεία της ουρολογίας. Η ριζική κυστεκτομή και η εκτροπή των ούρων είναι η πιο δύσκολη χειρουργική θεραπεία της ουρολογίας. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν εξειδικευμένα κέντρα με έμπειρους χειρουργούς. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν εξειδικευμένα κέντρα με έμπειρους χειρουργούς. Οι επιπλοκές φθάνουν στο 30-50% και η εμφάνισή τους εξαρτάται από μικρολεπτομέρειες. Οι επιπλοκές φθάνουν στο 30-50% και η εμφάνισή τους εξαρτάται από μικρολεπτομέρειες. Η καλύτερη γνώση της ανατομίας της πυέλου από τους χειρουργούς και η τεχνολογική εξέλιξη στις διπολικές διαθερμίες κοπής και στις μεταλλικές απολινώσεις αγγείων βοήθησαν πολύ στην απώλεια αίματος και στην πραγματοποίηση της επέμβασης. Η καλύτερη γνώση της ανατομίας της πυέλου από τους χειρουργούς και η τεχνολογική εξέλιξη στις διπολικές διαθερμίες κοπής και στις μεταλλικές απολινώσεις αγγείων βοήθησαν πολύ στην απώλεια αίματος και στην πραγματοποίηση της επέμβασης. Λαπαροσκοπικές και ρομποτικές κυστεκτομές εμφανίζουν παρόμοια αποτελέσματα αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες. Λαπαροσκοπικές και ρομποτικές κυστεκτομές εμφανίζουν παρόμοια αποτελέσματα αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες. J. Urol. 187(2):463-8 Feb; 2012, Eur. Urol. Vol.63, Iss.1:1-3 Jan J. Urol. 187(2):463-8 Feb; 2012, Eur. Urol. Vol.63, Iss.1:1-3 Jan EAU Guidelines EAU Guidelines 2013.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας