O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 1904. Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νικόλας Κυρακάκης Κυριακή, 2 Απριλίου 2017
Advertisements

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
Η αγαπημένη μου αθλήτρια
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Αννα Κορακάκη η πρωταθλήτρια
«Ολυμπιακή Φλόγα» Δημιουργός : Τσουκνίδα Μαρία.
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Ο γέρο χρόνος ο στριμμένος
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), πραγματοποιείται.
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Χρυσοπηγή Δεβετζή Η Χρυσοπηγή Δεβετζή είναι αθλήτρια του τριπλούν και του μήκους, με μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου.
Ειδική τελετή για να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς Συντάκτης : Pamesports.gr.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΑΓΑΝΑΣ & ΥΙΟΙ LTD A’4 ΕΛΛΗ ΠΑΡΠΑ ΛΑΟΥΡΑ ΠΑΠΕΛ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΠΑΝΕΑΡΧΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΗ.
2.2 Η έννοια της ταχύτητας.
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Καλαθοσφαίριση. Η ομάδα μας ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση και συγκεκριμένα με 2 μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Νίκος Γκάλης Μάικλ Τζόρνταν.
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και Αίτια
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αξιοποίησε το ταλέντο σου όπως…. τον Michael Jordan Το όνειρο του ήταν η καλαθοσφαίριση στην οποία πέτυχε και ίσως να είναι και ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής.
Παναθηναϊκό Στάδιο 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε 2.
Ολυμπιακοί Αγώνες.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
Ολυμπιακα αθληματα.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΕΑΤΣΟΥΛΗ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούσαν αποτελούσαν τους σπουδαιότερους σπουδαιότερους αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Πραγματοποιούνταν στο λαμπρότερο.
Διάλεξη 10η ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΜΑΘAIΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ., στην Αρχαία Ολύμπια. Τότε οι Αγώνες.
Αθήνα 1896 Στις 25 Μαρτίου του 1896 στις 3:00 το μεσημέρι ο Βασιλιάς Γεώργιος κήρυξε την έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στο Παναθηναϊκό.
Ολυμπιακοί αγώνες Στέλλα Π. Δήμητρα Π.. Η σημαία των Ολυμπιακών αγώνων Η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. H μόνιμη έκθεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
DOPPING.
Παπαϊωάννου Άλκηστις Ph. D. , M. Sc
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Παγκάλου Εμμανουέλα Τμήμα Α3
Γυναίκες Ολυμπιονίκες
Γυναίκες Ολυμπιονίκες
ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
Γιαννίκη Εύα Κακάλια Σοφία Μπαντή Κυριακή.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Πυρροσ δημασ.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΗΘΙΚΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ Ένας τρικαλινός Ολυμπιονίκης
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Doping στοΝ Αθλητισμο Έτος: Σχολείο: 3ο Λύκειο Υμηττού Τάξη-Τμήμα: Β2΄ Λυκείου Μαθητές : Βαγγέλης Ντάικος.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ.

Andreas Krieger (γεννημένος το 1966 ως Heidi Krieger). Αθλήτρια της SC Dynamo Berlin στην Ανατολική Γερμανία. Γνωστή περίπτωση συστηματικής χρήσης αναβολικών στεροειδών. Η Χάιντι Κρίγκερ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1986 στη σφαιροβολία, αναγκάστηκε το 1997 να κάνει αλλαγή φύλλου και πλέον ζει σαν Αντρέας Κρίγκερ.

Benjamin Sinclair "Ben" Johnson Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, ο Καναδός σπρίντερ άφησε άφωνο τον πλανήτη κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 9.79 στα 100 μέτρα. Στα ούρα του βρέθηκε η ουσία στανοζόλη. Του αφαιρέθηκε το χρυσό με αποτέλεσμα Ολυμπινονίκης στη Σεούλ να αναδειχθεί ο Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τερματίσει την κούρσα σε 9.92.

Μάριον Τζόουνς Το 2000 σφράγισε με την παρουσία της τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Πρώτη σε 100, 200 και 4x400 μ. και τρίτη σε μήκος και 100, 200 και 4x400 μ. Συλλέκτης μεταλλίων και την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο του Έντμοντον. Όλα τα παραπάνω όμως ακυρώθηκαν όταν αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έκανε χρήση αναβολικών τη διετία Καταδικάστηκε και σε 6μηνη φυλάκιση το 2008, γιατί αρχικά έλεγε ψέμματα για την υπόθεση ντόπινγκ, καθώς αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Νίκος Γιγουρτάκης Γεννήθηκε το 1981 και πέθανε σε ηλικία 30 ετών. Ήταν επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης γνωστών νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, όπως το Ρομέο. Πέθανε απο ανακοπή καρδιάς. Λέγεται ότι έκανε χρήση αναβολικών στο γυμναστήριο όπου γυμναζόταν.

Κνουντ Γιένσεν Ο πρώτος θάνατος από ντόπινγκ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η "θυσία'' του έγινε η αφορμή για να ασχοληθεί σοβαρά με τα αναβολικά η ΔΟΕ. Ο Δανός ποδηλάτης κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κούρσας στη Ρώμη το Χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε λάβει 15 χάπια αμφεταμίνης αλλά και ένα άλλο φάρμακο ονόματι Roniacol.

Κώστας Κεντέρης Αύγουστος του 2004, Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Ο Κώστας Κεντέρης, το καμάρι των Ελλήνων μετά το χρυσό στα 200μ. στο Σίδνεϊ, κλήθηκε εσπευσμένα για έλεγχο ντόπινγκ μαζί με την Κατερίνα Θάνου. Τελικά κατέληξαν στο νοσοκομείο από ένα σκηνοθετημένο- όπως αποδείχθηκε- τροχαίο ατύχημα. Αποκλείστηκαν από τους Αγώνες, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθαν σε δικαστικό συμβιβασμό με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, αποδεχόμενοι την παράβαση κανονισμού αντι- ντόπινγκ.

Λανς Άρμστρονγκ Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ που έχει αποκαλυφθεί ποτέ. Ο Αμερικανός σάρωνε τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας κερδίζοντας για 7 σερί χρόνια την πρώτη θέση (από το 1999 έως το 2005). Το 2012 αποκαλύφθηκε ότι οι επιτυχίες του ήταν προϊόν συστηματικού dopping. Ο "μεγαλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών" αποκλείστηκε για πάντα από το άθλημα, ενώ του αφαιρέθηκαν και οι τίτλοι του Tour de France.

Body Building… χρήση τόνων αναβολικών ουσιών

Dopping και διαδίκτυο. Δυνατότητα πρόσβασης/αγοράς «καθαρών» ανθρώπινων ούρων απο «κάθε» αναβολική ουσία...