Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012 - 2013. Θέτουμε ερωτήματα:  Πότε ανακαλύφθηκε η φωτογραφία και από ποιόν;  Ποιος την κατασκεύασε και πως εξελίχθηκε η φωτογραφική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Advertisements

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΝΟΥΒΕΛΑ o Πρώτη έκδοση 1975 o Αναδιατύπωση (τρεις φορές) o Τελευταίες εκδόσεις o Έγιναν επανεκδόσεις μετά από τριανταπέντε.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
Τα υλικά και οι τεχνικές της Φωτογραφίας
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ JEAN ANOUILH :
Ο τεχνολόγος (γραφικών τεχνών) και οι τομείς απασχόλησής του:
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο τομέας της Πληροφορικής
Ασπρόμαυρη Φωτογραφία
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ Τάξης «Κινηματογράφος: Τέχνη και Τεχνική» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντέα Μαρίνα ΠΕ19.
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 1η ΟΜΑΔΑ Kότσης Βαγγέλης Λεβαντή Κατερίνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!☺☻.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
Η ΑΡΓΩ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης.
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
Η ιστορία και η εξέλιξη της
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
Πώς βλέπουμε.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Comic  Τα κόμικς (comics) είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως συνδυάζονται.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Οι Εβδομήντα μεταφράζουν την εβραϊκή λέξη berith στα ελληνικά διαθήκη Απαντάται στις εκφράσεις.
Βασικές αρχές έκθεσης Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Σιμ Ντούλκου. Φωτογραφία  Με την λέξη φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Format και συμπίεση γραφικών
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
Ερευνητική εργασία των μαθητών του Α1 του 3ου ΓΕΛ. Γλυφάδας
Γυμνάσιο Στρυμονικού << Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο εγείρονται
Η ασφαλεια στο διαδικτυο !
Πηγές Πληροφόρησης στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες 1
Ερευνητική εργασία (Project)
Η ελληνική οικονομία κατά τον 19ο αιώνα
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
«Ο κόσμος μου μέσα από το φακό»
11/2/16 Aims Object and Numbers
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Project.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μαρίελλα Αναστασιάδου
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Oι άνθρωποι καθημερινά ελπίζουν…
Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη
Format αρχείων και συμπίεση γραφικών
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ… ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 «ΦΙΛΙΑΣ» ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ
Η φωτογραφική μηχανή.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Θέτουμε ερωτήματα:  Πότε ανακαλύφθηκε η φωτογραφία και από ποιόν;  Ποιος την κατασκεύασε και πως εξελίχθηκε η φωτογραφική μηχανή;  Τι διαφορές έχει η φωτογράφηση με φιλμ από την ψηφιακή;  Πως εκτυπώνουμε και επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες;

ακομα…  Πόσα είδη φωτογραφίας υπάρχουν;  Είναι η φωτογραφία τέχνη;  Ποια η σημασία της για τον σύγχρονο έφηβο;  Τι σημαίνει δουλεύω ως επαγγελματίας φωτογράφος;

Χωριστήκαμε σε ομάδες  Η ιστορία της φωτογραφίας  Η ανατομία της φωτογραφικής μηχανής  Οι τρόποι επεξεργασίας φωτογραφιών  Τα είδη της φωτογραφίας και διάσημοι φωτογράφοι

 Στο διαδίκτυο  Σε βιβλία και σχολικά εγχειρίδια  Σε εφημερίδες και περιοδικά  Συνέντευξη με επαγγελματία φωτογράφο  Ερωτηματολόγιο

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ζοζεφ Νιεπς (Joseph –Nicephone Niepce) το 1816,χρησιμοποιώντας χλωριούχο άργυρο και ήταν η πρώτη εικόνα της φύσης και έγινε γνωστή με τον τίτλο >. Ο ίδιος την ονόμασε > (αμφιβληστροειδείς χιτώνα ματιού). Ήταν ένα αρνητικό και η εικόνα εξαφανίστηκε επειδή στο φως της ημέρας γίνεται απολύτως μαύρο.

 Η πρώτη φωτογραφία που θεωρείται ότι τραβήχτηκε στην Ελλάδα απεικονίζει τον ναό του Ολύμπ ί ου Διός στη Αθήνα. Αποτελεί δε, μια απ’ τις ακριβότερες φωτογραφίες του κόσμου, καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στον Σεΐχη του Κατάρ, έναντι ευρώ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Γάλλο αριστοκράτη Zοζέφ Ζιλπέρ Ζιρό ντε Πρανί, το 1842.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

 ΦΑΚΟΣ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ  ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ  ΚΛΕΙΣΤΡΟ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΜ

 PHOTOSHOP  Picasa  GIMP  Paint.NET ONLINE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  Pic Monkey  Instagram  Pixlr  Photoshop Online Editor

 Φωτοειδησεογραφία.  Διαφημιστική φωτογραφία - φωτογραφία στούντιο  Αρχιτεκτονική φωτογραφία - Εσωτερικών Χώρων.  Φωτογραφία τέχνης.

 Ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν ήταν Γάλλος φωτογράφος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ού αιώνα και ειδικότερα ένας από τους «πατέρες» της φωτοδημοσιογραφίας. Γάλλοςφωτογράφος20ού αιώνα

 Ο Αντρέ Κερτέζ ήταν Ούγγρος φωτογράφος. Τα φωτογραφικά θέματα του Κερτέζ καλύπτουν όλες τις πτυχές του κόσμου που τον περιέβαλλε και περιλαμβάνουν τοπία, σκηνές δρόμου, πορτρέτα ή κτίρια και ανήκουν στην αποκαλούμενη καλλι - τεχνική φωτογραφία. Ούγγρος φωτογράφος

 Η Αμερικανίδα Dorothea Lange ( ) είναι μια από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν στο χώρο της εμπορικής φωτογραφίας. Είναι κυρίως γνωστή για τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ, όταν φωτογράφιζε ανθρώπους να περιμένουν στις ουρές για να πάρουν ψωμί, απεργίες, διαδηλώσεις και φτώχεια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΕΚΙΔΑΚΗΣ  « Όταν τραβάω φωτογραφίες είναι σαν να φτιάχνω μικρές ιστορίες. Κάποιος καταλαβαίνει τη φωτογραφία μου μόνο όταν καταλάβει την ιστορία μου. »  « Το πιο δύσκολο, είναι η απόφαση για να γίνεις φωτογράφος, δεν είναι απλά μια δύσκολη δουλειά, είναι ένα επάγγελμα αβέβαιο με πολλά ρίσκα. »

Che Guevara Photographer: Alberto Korda

«ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ» Photographer: Charles O’Rear Source: wikipedia.org

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΚΑΡΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΚΟΠΟΥΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ΜΑΡΓΑΡΗ ΚΟΡΙΝΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ  ΛΟΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ  ΜΠΑΜΠΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια  ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΑΓΑΠΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ  ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ  ΓΚΙΛΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΤΖΙΟΓΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ  ΒΕΡΓΙΔΟΥ ΘΩΜΑΗ  ΚΕΤΣΙΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΜΠΑΤΖΙΑΚΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΤΙΝΑ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΠΙΔΑ  ΣΙΜΙΤΣΗ ΑΝΝΑ