13 βασικές βιταμίνες Μάθημα :project Ομάδα :super girls Συμμετείχαν : Ιωάννα Ντερβίση Χριστίνα Γιονούζη Χριστίνα Νάξη Πολυτίμη Καρακοβούνη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Πυραμίδα των τροφών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Οι Βιταμίνες.
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Ορισμός Νηστείας Νηστεία σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια «Αμερικάνα» ερμηνεύεται ως «εκούσια ή ακούσια αποχή από κάθε τροφή, ασιτία».  Αλλά, στην θρησκεία.
Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Ενοτητα 2.1 Βιταμίνες.
ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΕΚΤΟΡΑΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗΣ.
Βιταμίνες & Οφέλη.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Η διατροφή των παιδιών Μυρογιάννη Αγγελική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΙΟ (Κ).
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Χημεία Τροφίμων Ενότητα #7: Τα ανόργανα συστατικά Αθανάσιος Μανούρας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Χημεία Τροφίμων Ενότητα #6: Βιταμίνες και Πρόσθετα Αθανάσιος Μανούρας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ - Είναι οργανικές ενώσεις που περιέχονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και δεν συντίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό Είναι υπεύθυνες για την.
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Διατροφή είναι η επιστήμη της τροφής που σχετίζεται με την υγεία.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

13 βασικές βιταμίνες Μάθημα :project Ομάδα :super girls Συμμετείχαν : Ιωάννα Ντερβίση Χριστίνα Γιονούζη Χριστίνα Νάξη Πολυτίμη Καρακοβούνη

Η βιταμίνη Α :είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων,τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος,νυχιών,ούλων,αδένων,οστών και δοντιών.Προστατεύει την υγεία των ματιών και βρίσκετε στο σολομό,τον κρόκο αυγού και στα ενισχυμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η βιταμίνη D συνδραμεί στην απορρόφηση του ασβεστίου και συνεισφέρει στα γερά δόντια και δυνατά κόκαλα και βρίσκετε στο ενισχυμένο γάλα, το βούτυρο,τους κρόκους αυγών,τα λιπαρά ψάρια,το μουρουνέλεο και την ηλιοθεραπία.

Η βιταμίνη Ε είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό και για αυτό διατηρεί τη υγεία των μυών,των ερυθρών αιμοσφαιρίων,οξέων στο σώμα και βρίσκετε στα αυγά,τη μαργαρίνη,τους ξηρούς καρπούς,το φυτικό λάδι και τα ενισχυμένα δημητριακά.

Η βιταμίνη Κ χρησιμεύει για τη σωστή θρόμβωση του αίματος και βρίσκετε στο σπανάκι, το μπρόκολο και το συκώτι.

Θειαμίνη(Β1):Η Θειαμίνη βοηθάει στο μεταβολισμό της ενέργειας, στην αποδοτικότητα του πεπτικού στην ισορροπημένη όρεξη και λειτουργία του νευρικού συστήματος.Θα τη βρείτε στο χοιρινό,τα όσπρια,τους ξηρούς καρπούς και τα ενισχυμένα δημητριακά.

Βιταμίνη C:Η βιταμίνη C σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό δυναμώνει τα τείχη των αιμοσφόρων αγγείων, φροντίζει για την επούλωση των πληγών, την απορρόφηση του σιδήρου, προστατεύει από την αθηροσκλήρωση και τονώνει το ανασοποιητικό,θα τη βρείτε στα εσπεριδοειδή, το πεπόνι, τα μούρα,τις πιπεριές,το μπρόκολο και τις πατάτες και γενικά στα περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

Νιασίνη (Β3):Η Β3, επίσης μεταβολίζει την ενέργεια, ενισχύει την ανάπτυξη, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί και ρίχνει την κακή χοληστερίνη θα το βρείτε στο άπαχο κρέας,το κοτόπουλο,τα θαλασσινά,το γάλα,τα αυγά,τα όσπρια και τα δημητριακά.

Παντοθεντικό οξύ (Β5):Η Β5 συμβάλει και αυτή στο μεταβολισμό της ενέργειας,διατηρεί σε ισορροπία το ζάχαρο στο αίμα,βοηθάει στην σύνθεση των ορμονών και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις τροφές.

Πυροδοξίνη (Β6):Η Β6 παίζει ρόλο στο μεταβολισμό της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων,στην απελευθέρωση τις ενέργειας,στη σωστή λειτουργία των νεύρων και της σύνθεσης των ερυθρών αιμοσφαίρων.Θα την βρείτε στο κρέας,τα ψάρια,το κοτόπουλο,τους σπόρους,τις μπανάνες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά,τις πατάτες και τη σόγια.

Ριβοφλαβίνη(Β2):Η Β2 συνδράμει στο μεταβολισμό,στη λειτουργία των επινεφριδίων στην καλή όραση και το λαμπερό δέρμα.Θα τη βρείτε στους σπόρους,το καθαρό κρέας,τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ωμά μανιτάρια.

Βιοτίνη (Β7):Η Β7 είναι σημαντική για το μεταβολισμό της ενέργειας και βρίσκεται στους κρόκους των αυγών,τη σόγια,την ολική άλεση και τους ξηρούς καρπούς.

Φολικό οξύ (Β9):Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την δημιουργία του DNA και RNA των ερυθρών αιμοσφαιρίων και συγκεκριμένων αμινοξέων,ενώ είναι επίσης σημαντικό για τις γυναίκες και την πρόσληψη προβλημάτων κατά των τοκετό. Θα βρείτε στο συκώτι, τα πράσινα λαχανικά με φύλλα τα σπαράγγια,το χυμό πορτοκαλιού, το αβοκάντο και τα όσπρια.

Κοβαλαμίνη (Β12):Η Β12 χρειάζεται για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του DNA, του RNA και της μυελίνης και θα τη βρείτε σε όλα τα ζωικά προϊόντα.

Τέλος Προβολής !!!