... ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING Σ ΤΟΧΟΙ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος Ποσε. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γ. Μπουκοβάλας(1) Αχ. Παπαδημητρίου (2) Κ. Ανδριανόπουλος (1) Κ
Advertisements

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Αναφορές Μέθοδοι που επιστρέφουν αντικείμενα Copy Constructor Deep and Shallow Copies.
Οι δραστηριότητές μας θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα:
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ C++
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Fluxplayer: A successful General Game Player (Stephan Schiffel, Michael Thielscher) Προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη Νομικός Βαγγέλης 24/01/2008.
8th Primary School of Zografou athens, greece
PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Copy Constructor Deep and Shallow Copies.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΑΦΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Αναφορές Μέθοδοι που επιστρέφουν αντικείμενα Deep and Shallow Copies.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Αθανάσιος Ν. Σαμαράς ] Ρητορική Επικοινωνία.
ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ μαρια στεφανιδου-αντωνακακη Διευθυντρια ΕΣΥ Δερματολογικης Κλινικης ΠανεπιστημιακοΥ ΝοσοκομειοΥ Ηρακλειου.
Πως παίζουν τα παιδιά?. Σωματικά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας  Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα κινητικά  Χρειάζονται συχνά περιόδους ξεκούρασης.
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΉ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ Σ. Ηλιάδου-Τάχου Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
Μουσική Δεν μπορείς να την αγγίξεις, αλλά εκείνη μπορεί!!!
DXN Aloe V seriesGanozhi E series DXN Καλλυντικά Καλλυντικά με ΑλόηΚαλλυντικά με γανόδερμα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Μετάφραση Ειδικών Κειμένων Ι Ενότητα 4: Αναζήτηση πληροφορίας στο διαδίκτυο Τιτίκα Δημητρούλια.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Σχολικό Έτος: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυρομματάκη Σταυρούλα.
Τηλεπισκόπηση στο Θαλάσσιο Περιβάλλον Ενότητα 7: Διαφυγές ρευστών από τον πυθμένα - Α' Μέρος Γιώργος Παπαθεοδώρου Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΕΠΟΥΝ
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΑΒΑΘΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΒΡΟΓΧΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε΄2
Κληρονομικές διαταραχές αιμόστασης και Θρομβοφιλία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΜΣ «ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» Νομική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Μάθημα: Business and Human Rights.
Αναγνώριση Προτύπων (Pattern Recognition)
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΜΟΥ
Ο χώρος του τοκετού και τα ανθρώπινα δικαιώματα Birth Spaces and Human Rights in Childbirth Μυρτώ Χρονάκη, διδάκτωρ αρχιτεκτονικής, εκπρόσωποςENCA.
PROJECT ΜΟΔΑ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Λίγγρη Δήμητρα
Μαγκαφάς Λυκούργος και Κόγια Φωτεινή
Εισαγωγή στην Επεξεργασία Ερωτήσεων
Κεφάλαιο 7 Περιβαλλοντικές σπουδές και τουρισμός
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ: ΕΠΙ ΞYΡΟΥ ΑΚΜΗΣ --Δρ. Νάγια Ρούσου
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΔΙΑΠΕΡΑΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
Σύμφωνο Συμβίωσης Σεμινάριο Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου
«Η εμπειρία από την εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ε.Ε»
Η Δευτεροβάθμια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα κατά τη μετάβαση στην «κοινωνία της γνώσης» Στ. Πάγκαλος Σχολικός Σύμβουλος Δ.Τ.Ε.Ε., Διπλ.
Κώστας Καρυωτάκης.
IMPLIED WARRANTIES ΠΜΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 2017 – 2018
بســم الله الرحمن الرحيم دروس السنة الرابعة متوسط مادة العلوم الفيزيائية والتكنولوجيا من اعداد الأستاذ: ي رمضــــان - عين الدفلى -
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ της 49ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, του Σχολικού Συμβούλου Ανδρέα Ν. Ζεργιώτη «Η γλωσσική καλλιέργεια.
Χώρος Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης»
مدیریت مواد زائد خطرناک تحت قوانین RCRA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ.
Homework Questions….
Τάξη Α΄λυκείου ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΛΤΣΑ ΧΗΜΙΚΟΣ
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Απόφαση του Δικαστηρίου (τμήμα μείζονος συνθέσεως) της 3ης Σεπτεμβρίου Yassin Abdullah Kadi και Al Barakaat International Foundation κατά Συμβουλίου.
Χαρακτηριστικά ακινήτου
The Powers of the National and State Government
Η ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
The importance of synovial inflammation in osteoarthritis: current evidence from imaging assessments and clinical trials  X. Wang, D.J. Hunter, X. Jin,
Runtime Access to Variables
Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιολογική Ανάλυση
Ποιητής και πεζογράφος
Game: Line and Length – 9 point drill
Φυσική Ωκεανογραφία, Υδρογραφία και Θαλάσσια Τηλεπισκόπηση
Robert Owen Robert Owen , born in Newtown, Montgomeryshire, Wales was a social reformer and one of the founders of socialism and the cooperative movement.Owen's.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

..

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING

Σ ΤΟΧΟΙ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος Ποσε. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο Ποσε και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Επεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος Ποσε.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Α ΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΟΥ ( ΝΕΡΟΥ, ΖΩΜΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΚΡΑΣΙΟΥ) ΜΕ Σ ΙΓΑΝΟ ΒΡΑΣΙΜΟ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΞΕΒΑΘΟ ΠΟΣΕ (SHALLOW POACHING): ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ. AΥΤΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ, ΌΤΑΝ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΙΓΙΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΣΙΑ ºC. ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΒΑΘΥ ΠΟΣΕ (DEEP POACHING) ΑΥΓΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ. ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΑ. ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ Π.Χ. ΣΟΛΟΜΟΣ. ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΑΝΟ. ΤΟ COURT BOUILLON ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΖΩΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΨΑΡΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ MIREPOIX, ΚΡΑΣΙ, ΞΙΔΙ, ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ: ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΑΛΤΣΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ.

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ: ΝΕΑΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΜΥΑΛΑ, ΣΥΚΩΤΙ, ΦΡΟΥΤΑ, ΨΑΡΙΑ, ΑΥΓΑ, ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΟΣΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 100°C ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 85-90°C. ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΥΨΗΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Η ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΥΣΤΗ, ΕΝΩ Η ΒΑΡΥΨΗΜΕΝΗ ΛΙΩΝΕΙ Ή ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΤΡΟΦΩΝ. ΜΕΡΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΔΙΠΛΩΜΑ/ΤΥΛΙΓΜΑ. ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΙΟΥ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ. ΣΟΥΡΩΜΑ/ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ. ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΥΓΡΟΥ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΦΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ (ΠΟΣΕ) 1.Να δώσετε τον ορισμό της μεθόδου μαγειρέματος ποσέ. 2. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου μαγειρέματος ποσέ είναι; 3. Να συμπληρώσετε τα κενά: Με τη μέθοδο μαγειρέματος _________ μαγειρεύουμε Νεαρά ______________, Ψ______________, Σ_______________, Φ______________, Α______________ και Χ________________. 4. Να κατονομάσετε τον εξοπλισμό που απαιτείται κατά το ψήσιμο με τη μέθοδο ποσέ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος Ποσε. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο Ποσε και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Επεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος Ποσε.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Εκπαιδευτής : Ευριπίδης Σάββα (ΠΟΣΕ) Να απαντηθούν από το Βιβλίο Μαγειρεύω σωστά οι πιο κάτω ασκήσεις: Σελίδα 125 τις Ασκήσεις 5-8.