ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ. ΜΑΣΤΟΣ  Σημαντικό όργανο  Σύμβολο θηλυκότητάς και μητρότητας  Μεταβάλλεται (εγκυμοσύνης, αυξομειώσεις βάρους,ηλικία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κ. Διπλάρης, Μ. Σίλελη, Κ. Αντωνίου,
Advertisements

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΙΚ. χρυσός άργυρος ήλιο οξυγόνο ψευδάργυρος υδρογόνο νάτριο άζωτο πυρίτιο σίδηρος χλώριο άνθρακας.
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια.
Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση. Παράγοντες που την επηρεάζουν Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕΛΚ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.
Σχολικό εγχειρίδιο Γ΄ Γυμνασίου: σ. 92–93 Διδακτικός χρόνος: Δύο (2) διδακτικές περίοδοι Επιμέλεια: Ελένη Κτίστη, ΕΜΕ Άννα-Μαρία Κοπάτου, Σύμβουλος.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (Ιούνιος 2011) Περιεχόμενο και καινοτόμα στοιχεία του νέου Προγράμματος Σπουδών Λογοτεχνίας στην υποχρεωτική Εκπαίδευση.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013.
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 4 η : ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διάλεξη: Ισοστατικότητα – υπερστατικότητα – κινητότητα φορέων. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αποβλΗτων Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Εξειδίκευση Εφαρμογής ΕΠ 1.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΝα διατυπώνετε την έννοια του οικονομικού προβλήματος. ΝΝα επισημαίνετε τις αιτίες ύπαρξης.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
12. Αναπαραγωγή & ανάπτυξη Βιολογία Α’ Λυκείου. Αναπαραγωγή Το μόνο σύστημα που δεν είναι απαραίτητο για επιβίωση Ύπαρξη 2 διαφορετικών φύλων Πρωτεύοντα.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ GRAMINAE (POACEAE)
Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα Η κατάσταση σήμερα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.
Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Ν.3852/2010 "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" Νικ.-Κομν. Χλέπας Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΓΡΩΝ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΘΕΩΡΙΑ 1. 2 Oι παράγοντες, οι οποίοι επέδρασαν σημαντικά και αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ρόλου της συσκευασίας στην παραγωγή και εμπορία των προϊόντων,
Παράδοση 2 4/3/2016. Πριν από την κύρια επική διήγηση ο ραψωδός προέτασσε έναν ύμνο στους θεούς, όπως τους Ομηρικούς Ύμνους. Το προοίμιο της Θεογονίας.
Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε ΑμεΑ Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία / εκμάθηση και πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
Τοπικά προχωρημένος καρκίνος προστάτη. Νεότερα δεδομένα.
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 5 Εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο ΠΔΜ - ΠΤΝ.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
ΠΜΣ Φορολογικού Δικαίου Παπαδόπουλος Βασίλειος
Η προσέγγιση της ορθολογικής επιλογής
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων “Αξιολόγηση Αυτοκινήτων”
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ετήσια ερευνητική εργασία (project)
Επιμέλεια Τσάμης Δ. Ιωάννης Μαθηματικός
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ APACHE II ΚΑΙ APACHE III SCORES, ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ.
ΟΥΡΑΙΜΙΚΟ ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Σύσταση Κ.Φ.Ι.Κ.Β (Nόμος 141) 1η Συνεδρίαση Κ.Φ.Ι.Κ.Β. 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 Έγκριση Κανονισμών 1995 Λειτουργία.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ Α2 2014/15.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οδηγίες σύνταξης σχεδίου μαθήματος
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Σοφία Χαντζή.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Бор постулаттары. Сутегі тектес атом үшін Бор теориясы
№207 “Жаңатұрмыс” орта мектебі
1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Σχολικό έτος: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του σώματος της μήτρας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ Σύντομος οδηγός για την.
Бириктирувчи тукима биокимёси
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
2-босқич магистранти МАЖИДОВ Н.
Ο ερμηνευτικός διάλογος
Νοσήματα Αεραγωγών Ευδοξία Τσίγκου Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
Do Now: 3) y = -1/2cos (x - π/2) + 3 4) y = 25sin (x + 2π/3) - 20
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΑΣΤΟΣ  Σημαντικό όργανο  Σύμβολο θηλυκότητάς και μητρότητας  Μεταβάλλεται (εγκυμοσύνης, αυξομειώσεις βάρους,ηλικία

Ανατομία  πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει πολλά στρώματα λιπώδη ιστού  επίσης περιλαμβάνει ινώδεις και αδενώδεις ιστούς  Ο μαστός είναι ένας εκκριτικός αδένας  Οι γαλακτοφόροι αδένες  καταλήγουν στους μαστικούς αδένες  έξοδο από τη θηλή.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ

ΣΤΗΘΟΣ  Αρχίζει η ανάπτυξη στην ηλικία 8-13 ετών  Τερματίζεται περίπου στην ηλικία 16 ετών  Επέμβαση μετά τα 18

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΑΥΞΗΤΙΚΗ  ΜΕΙΩΣΗ  ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ  ΑΣΣΥΜΕΤΡΙΕΣ  ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

αυξητική στήθους  Από τις πιο συχνές επεμβάσεις  μικρός μαστός (ανεπαρκής όγκος μαστού)  ψυχολογία μιας νεαρής κοπέλας  Για επαγγελματικούς Λόγους

Ενθέματα  αποτελείται από συμπαγή σιλικόνη  Σταγονοειδή ή ανατομικά ενθέματα  Στρογγυλά ενθέματα

Μύθοι γύρω από τα ενθέματα  Τα ενθέματα σιλικόνης είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε ισχυρές πιέσεις.  Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού  Τα ενθέματα μαστού δεν κάνουν πιο δύσκολη τη μαστογραφία  Όσο πιο μεγάλο το ένθεμα τόσο πιο γρήγορα πέφτει το στήθος

Οδοί Πρόσβασης  Υπομάστιος πτυχή, δηλαδή το σημείο εκείνο στο οποίο διπλώνει ο μαστός.  Θηλή, στο όριο μεταξύ της άλω και του δέρματος, δηλαδή του σκουρόχρωμου μέρους της θηλής και του δέματος.  Μασχάλη, δηλαδή στο σημείο που κάνει πτυχή η μασχάλη, λίγο προς τα εμπρός και  Ομφαλός, δηλαδή τοποθέτηση μέσω του ομφαλού ενδοσκοπικά

Θέση Ενθέματος  Πάνω από το μυ  Κάτω από το μυ (sub-muscular)

Πάνω από το μυ  Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και ανάρρωση  Μειωμένος χρόνος χειρουργείου  Μικρότερη πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος  Περισσότερη κινητικότητα στους μαστούς  Σε πτωτικούς μαστούς, το ένθεμα πέφτει και αυτό, δηλαδή «ακολουθεί» το μαστό.

Κάτω από το μυ  Πιο φυσικό σχήμα στο μαστό  Μειωμένη πιθανότητα, ειδικά σε αδύνατα άτομα, να διαγράφεται το ένθεμα  Μειωμένη πιθανότητα δημιουργίας κάψας  Μειωμένη πιθανότητα να υπάρχει ρυτίδωση στο ένθεμα  Μεγαλύτερη ευκρίνεια στη μαστογραφία

αυξητική στήθους  Τα καινούρια εμφυτεύματα έχουν τη δυνατότητα να διαρκούν μια ζωή.  Πρέπει να αλλαχτούν μόνο εάν παρουσιαστούν προβλήματα  Όσο περισσότερο μια γυναίκα έχει τα εμφυτεύματα τόσο πιο πιθανό είναι να χρειαστεί μια δεύτερη επέμβαση  το μέγεθος με βάση το μέγεθος των εμφυτευμάτων της καλύτερης σας φίλης ή της αγαπημένη σας ηθοποιού.

Επιπλοκές  Αιμάτωμα  Μόλυνση  Μετατόπιση  Δημιουργία κάψας (5-10%)

Μείωση Στήθους  Χρόνιος πόνος των μαστών  Πόνοι στη πλάτη και τους ώμους  Αυλάκια από το σουτιέν στο σώμα  Έκζεμα και οι μυκητιάσεις  Περιορίζεται η φυσική δραστηριότητα  Νιώθουν άβολα λόγω της εικόνας που εμφανίζουν οι μαστοί

Τεχνική του ανάστροφου-Τ

Vertical scar technique (κάθετη πλαστική των μαστών)

Free nipple graft technique

Ανόρθωση Στήθους (Μαστοπηξία)  Το στήθος με την επίδραση των αυξομειώσεων βάρους, την επίδραση της εγκυμοσύνης και της βαρύτητας υφίσταται μεταβολές τόσο στο σχήμα όσο και το μέγεθος  Χάνει την ελαστικότητα  χάνει το σχήμα του  χάνει τον όγκο του  το πεσμένο στήθος δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στην γυναίκα  δεν μπορεί να αναδείξει το ντεκολτέ  δίνει την όψη του γερασμένου μαστού.

 Βαθμού Ι: Μικρή πτώση όπου η θηλή βρίσκεται στα όρια με την πτυχή κάτωθεν του μαστού(υπομαστική πτυχή)  Βαθμού ΙΙ: Μέτρια πτώση που η θηλή είναι κάτω από την υπομαστική πτυχή αλλά πάνω από το περίγραμμα του μαστού  Βαθμού ΙΙΙ: Μεγάλη πτώση όπου η θηλή πλέον είναι πολύ κάτω και του περιγράμματος του μαστού αλλά και της υπομαστικής πτυχής.

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική τομή σε συνδυασμό ή όχι ενθέματος

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική και κάθετη τομή σε συνδυασμό ή όχι με ένθεμα σιλικόνης.

Τεχνική του ανάστροφου –Τ

Εσολκή θηλής

Γυναικομαστία  Η γυναικομαστία είναι η ανάπτυξη στους άνδρες μαστού που είναι μεγαλύτερος από εκείνον που συνήθως υπάρχει στους άνδρες.

Γυναικομαστία  Εφηβεία: Είναι η συχνότερη αιτία γυναικομαστίας   Ορμόνες: Η λήψη αναβολικών, οι όγκοι των όρχεων, ο ανδρικός υπογοναδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός  Ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια  Φάρμακα: η σπιρονολακτόνη, η σιμετιδίνη, μεθυλντόπα, τα στεροειδή, οι φαινοδειαζίδες και άλλα   Ναρκωτικά και αλκοόλ: Η μαριχουάνα, η ηρωίνη, η κατάχρηση αλκοόλ είναι συχνές αιτίες γυναικομαστίας   Γήρανση: Η αύξηση της ηλικίας μπορεί να συνοδευτεί με γυναικομαστία   Ο καρκίνος του μαστού Είναι μια σπάνια πάθηση

Ταξινόμηση της γυναικομαστίας  Βαθμός I: Μικρός, ορατός διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.  Βαθμός IIA: Μέτρια διογκωμένος μαστός,χωρίς χαλάρωση του δέρματος  Βαθμός IIB: Μέτρια διογκωμένος μαστός με χαλάρωση του δέρματος.  Βαθμός III: Αρκετά διογκωμένος μαστός, με μεγάλη χαλάρωση του δέρματος (ομοιάζων με γυναικείο στήθος).

Θεραπεία  Λιποαναρρόφηση  Τεχνικές μείωσης στήθους