Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ APACHE II ΚΑΙ APACHE III SCORES, ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ APACHE II ΚΑΙ APACHE III SCORES, ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ APACHE II ΚΑΙ APACHE III SCORES, ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΚΩΣΗ ΘΩΡΑΚΑ. Παράφορος Γ1, Ζαφειρίδης Τ1, Κατσέλου Κ2, Καραγιάννης Σ1, Παπαμιχάλης Π1, Παπαδόπουλος Δ1, Μπαμπαλής Δ1, Ζησοπούλου Β1, Χριστοδούλου Β1, Κομνός Α1. 1. Μονάδα Εντατικής θεραπείας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 2. Αναισθησιολογικό Τμήμα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

2 Σκοπός: Η αξιολόγηση των δεικτών βαρύτητας που χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ, σε ασθενείς με βαριά κάκωση θώρακα.

3 Υλικό-Μέθοδος: Η μελέτη είναι προοπτική και περιλαμβάνει 48 ασθενείς (35 άνδρες, 13 γυναίκες) με βαριά κάκωση θώρακα, που χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής(ημερομηνία έναρξης 2000). Η ηλικία των ασθενών κυμάνθηκε από 17 έως 72 έτη (μέση τιμή 49.2±16.0 έτη). Πνευμονικές θλάσεις είχαν οι 36 ασθενείς (ποσοστό 75%). Ασθενείς με μείζονες εξωθωρακικές κακώσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

4 Κατέληξαν 7 ασθενείς (ποσοστό 14.6%) ενώ επέζησαν 41 (ποσοστό 85.4%).
Η βαρύτητα του δείγματος εκτιμήθηκε την 1η ημέρα νοσηλείας στη ΜΕΘ, με τα scores APACHE-II σε όλους τους ασθενείς (7 έως 31, μέση τιμή 17.1 ± 5.4) και APACHE-III σε 46 ασθενείς (26 έως 92, μέση τιμή 51.8 ± 15.0). Ο μέσος χρόνος μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής ήταν 24.1 ± 16.6 ημέρες. Συσχετίστηκαν οι προαναφερόμενοι δείκτες με τις ημέρες μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στο σύνολο των ασθενών.

5 Αποτελέσματα: Οι συσχετίσεις με τα αντίστοιχα επίπεδα στατιστικής σημαντικότητας, φαίνονται στο γράφημα που ακολουθεί.

6 Συμπέρασμα: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης μας, ο χρόνος μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής σε ασθενείς με βαριά κάκωση θώρακα, δεν σχετίζεται με τα scores APACHE II και APACHE IIΙ της πρώτης ημέρας στη ΜΕΘ.


Κατέβασμα ppt "ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ APACHE II ΚΑΙ APACHE III SCORES, ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google