ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ Αλεξάκου Θωμαή Δημητρίου Μαρία Μακρή Ραφαέλα Νικηταρά Κατερίνα
Ημερίδες οστεοπόρωσης (Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Περιστερίου) Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με οστεοπόρωση
Ημερίδες οστεοπόρωσης (Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Περιστερίου,Δήμος Μενιδίου) Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τη συχνότητα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και λήψης συμπληρωμάτων ασβεστίου από τους ενδιαφερόμενους με την καθοδήγησή μας.
Κωδικοποίηση αποτελέσματος στο SPSS μέσω του οποίου βγαίνει score που δείχνει επαρκή, μέτρια ή ελάχιστη κατανάλωση γαλακτοκομικών. Μετρήσεις οστικής πυκνότητας από εξειδικευμένο προσωπικό. Συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους για το πώς μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ: 1 ποτήρι γάλα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 30 g τυρί ΆΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ: Μικρά ψάρια (σαρδέλες), όσπρια, ξηροί καρποί, σουσάμι, ταχίνι, σπανάκι, μπρόκολο, εμπλουτισμένα τρόφιμα.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Ο ρόλος του ασβεστίου και της βιταμίνης D στην οστική υγεία. Πηγές πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D. Συνιστώμενες ποσότητες πρόσληψης ασβεστίου και βιταμίνης D για κάθε ηλικιακή ομάδα.
Αναζήτηση και εκτέλεση συνταγών χωρίς γλουτένη Αναζήτηση συνταγών χωρίς γλουτένη για την ομάδα κοιλιοκάκης του ΠΣΔΔ Αφού οι συνταγές εντοπίστηκαν, κρίθηκε σκόπιμο να δοκιμαστεί η επιτυχία τους τόσο εκτελεστικά αλλά και γευστικά Έμφαση δόθηκε σε συνταγές με καθημερινά απλά υλικά και εύκολα στην πρόσβαση Μετά την εκτέλεση τους διαλέξαμε τις πιο επιτυχημένες ώστε να τις προτείνουμε στην ομάδα Ο κατάλογος περιέχει υλικά που απαιτούσε κάθε συνταγή, εκτέλεση, διατροφική ανάλυση και φωτογραφικό υλικό Τα εδέσματα δοκιμάστηκαν τόσο από τις φοιτήτριες αλλά και από την υπεύθυνη πρακτικής άσκησης του συλλόγου για την αξιολόγηση τους
Οι συνταγές που προτάθηκαν είναι: Αλμυρές συνταγές: Φετόπιτα Σνίτσελ κοτόπουλο με κρούστα από καλαμποκάλευρο
Γλυκές συνταγές: Φυστικομπισκότα Brownies με σοκολάτα Κέικ χωρίς γλουτένη
Παρουσίαση σε μαθητές λυκείου Τίτλος παρουσίασης: Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κατασκευή Διατροφικού Κουίζ ως δραστηριότητα για τους μαθητές λυκείου.
Παιδικοί Σταθμοί (Ελευσίνα, Αγία Παρασκευή) Ενημέρωση των παιδιών και των νηπιαγωγών για τη Διατροφική Πυραμίδα, τις ομάδες τροφίμων, καθώς και την σωστή συχνότητα κατανάλωσής τους Εξοικίωση και γνωριμία με τα τρόφιμα και τις ομάδες τροφίμων
Δημιουργία Διατροφικής Πυραμίδας με τη μορφή κολάζ-ζωγραφιάς Παρουσίαση του MYPLATE. Το κάθε παιδάκι ζωγράφισε το δικό του πιάτο.
Μετάφραση κειμένου για τη Δια Βίου Εκπαίδευση των Διαιτολόγων Επίσκεψη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401. Ασθενής με σήψη