ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
Advertisements

ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Aκμή και εφηβεία.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Μανικιούρ - Πεντικιούρ
Μανικιουρ - πεντικιουρ
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 3 20/02/15
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5.
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2 10/02/2015
Αισθητική προσώπου ΙΙ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΣ
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΛουΣιμο (Σε διαφορετικεΣ περιπτωΣειΣ ,διαδικαΣια,προϊοντα)
Η ENAΡΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ξεκινά με τη δημιουργία του ζυγωτού κατά τη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο Το ζυγωτό είναι το πρώτο κύτταρο.
Καρβούνη Παναγιώτα- Δανάη Κουτρουμάνη Ελευθερία
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ: απο τι αποτελείται
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΑΛΕΥΡΙ (σιτάλευρο): Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία. Το σιτάλευρο διαφέρει από.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 9.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ 7 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ.
Υδάτωση της κερατίνης Η υδάτωση της κερατίνης στιβάδας επηρεάζει την:
Δράση μάσκας Μείωση ερεθισμού και επαναφορά των διασταλμένων πόρων.
Περιγραφή Είναι κύματα που εκπέμπονται σε πολύ μεγάλες συχνότητες.
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
Ορισμός Τα υψίσυχνα ρεύματα είναι υψηλής συχνότητας εναλλασσόμενα ρεύματα. Δεν διεγείρουν τα αισθητικά και κινητικά νεύρα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος.
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
Μπάνιο.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 8.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
Απομόνωση DNA Mια πλήρης σειρά όλης της γενετικής πληροφορίας ενός ιού ή ενός κυττάρου αποτελεί το γονιδίωμα. Στα σωματικά κύτταρα ενός ευκαρυωτικού οργανισμού.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.
ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ (ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ) ΔΕΡΜΑΤΟΣ  Καταστρέφεται η επιφανειακή στοιβάδα δέρματος  Μείωση ρυτίδων  Αφαιρούνται ανωμαλίες (ακμή) 
ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
ΕΚΖΕΜΑ-ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ Οι όροι έκζεμα-δερματίτιδα είναι συνώνυμοι όροι.
ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5).
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙς ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΩΝ ΠΗΛΙΝΓΚ ΒΑΘΥ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
dinoval® bloc liq Υγρό αποφρακτικό αποχετεύσεων
Ορισμός Πήλινγκ (peeling) είναι η απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας με σύγχρονη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής.
vadelia® foam Υγρό καθαριστικό χεριών για επαγγελματική χρήση
Κρέμες χεριών και σώματος 1/2
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Παπαγιώργος Γ., MSc, OMT(cand.). ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΑΞΗΣ  Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση των χεριών που ακόμα.
Αισθητική προσώπου Ι (Ε)
ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ηλιάδης Χρήστος1, Καραβοκύρη Μαρία2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ, Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Θεσσαλονίκης 2. Απόφοιτος.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ (ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής τους) ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ Σύσταση: βρίσκονται συνήθως σε μορφή κρέμας και περιέχουν ανενεργούς προς το δέρμα κόκκους. Το μέγεθος των κόκκων είναι πολύ μικρό όσο περίπου οι κόκκοι άμμου. Οι κόκκοι δεν αντιδρούν με τα στοιχεία της επιδερμίδας ενώ τα υπόλοιπα συστατικά της κρέμας έχουν σκοπό να μαλακώσουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα ώστε η απομάκρυνσή τους να γίνει πιο εύκολη και να διατηρήσουν μια υγρή υφή ώστε να διευκολυνθούν οι κινήσεις της αισθητικού. Τρόπος εφαρμογής: Τοποθέτηση ικανής ποσότητας από το προϊόν επάνω στο δέρμα. Ανατρίψεις σε όλο το πρόσωπο με τη φορά και τη διεύθυνση των μυών. Απομάκρυνση του προϊόντος με νερό και σφουγγάρια.

Ενδείξεις : Τα απολεπιστικά προϊόντα τριβής ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος, όμως είναι πιο αποτελεσματικά στα λιπαρά δέρματα όπου το πάχος της επιδερμίδας δεν επιτρέπει τραυματισμούς. Αντενδείξεις: Ανοικτές πληγές Τραύματα και εγκαύματα Βλάβες από μικροβιακό φορτίο (ακμή, σπυράκια) Ευαίσθητα δέρματα Ευρυαγγείες Δερματοπάθειες Αλλεργίες

ΓΟΜΩΔΕΣ ΠΗΛΙΝΓΚ Σύσταση: χρησιμοποιούνται περισσότερο στα ξηρά δέρματα, χωρίς να αποκλείονται για τους άλλους τύπους δέρματος. Είναι και αυτά προϊόντα σε μορφή κρέμας ή σκόνης, που για να χρησιμοποιηθεί αραιώνουμε με νερό ή λοσιόν. Η απομάκρυνση των νεκρών κερατινοκυττάρων επιτυγχάνεται, αφου αρχικά αυτά εγκλωβιστούν στα συστατικά του προϊόντος (άργιλος, αλαντοϊνη) και αφαιρεθούν μαζί με το προϊόν με τρίψιμο. Τρόπος εφαρμογής: εάν βρίσκονται σε μορφή σκόνης πρέπει να προετοιμαστούν τοποθετόντας στο προϊόν νερό ή λοσιόν μέχρι να σχηματιστεί μίγμα με ρευστότητα κρέμας. Το απλώνουμε σε λεπτό στρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Τέλος, τρίβουμε το προϊόν στο δέρμα κρατώντας το τεντωμένο.

Ενδείξεις: Η κύρια ένδειξη του είναι τα ξηρά δέρματα αφού η αποφυγή έντονης τριβής απομακρύνει τον κίνδυνο τραυματισμού της ευαίσθητης επιδερμίδας του ξηρού δέρματος. Αντενδείξεις: Ανοικτές πληγές Τραύματα και εγκαύματα Βλάβες με μικροβιακό φορτίο Ευρυαγγείες

ΠΡΟ-ΠΗΛΙΝΚΓ Το προ-πηλινγκ μπορεί να είναι σε κρεμώδη μορφή ή σε μορφή ζελέ με ή χωρίς κόκκους. Στη χημική του σύσταση δεν διαφέρει από τα πήλινγκ τριβής, αλλά ονομάζεται έτσι, γιατί τοποθετείται στο δέρμα πριν το ατμόλουτρο κατά τη διαδικασία του βαθύ καθαρισμού του δέρματος. Επομένως η εφαρμογή του είναι προαιρετική.

ΜΑΣΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ Η μάσκα πήλινγκ είναι αργιλώδεις μάσκα που περιέχει ήπιες λειαντικές ουσίες. Κατά την εφαρμογή της παραμένει στο πρόσωπο για 10 λεπτά προκαλώντας παθητική απολέπιση εφόσον τα δραστικά συστατικά της εγκλωβίζουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα του δέρματος.. Στη συνέχεια απομακρύνεται απ΄το δέρμα με ήπιες κινήσεις τριβής. Το αποτέλεσμά της συνδυάζει την απολέπιση και τον καθαρισμό του δέρματος. Ενδείκνυται κυρίως για λιπαρό και μικτό δέρμα.

ΠΗΛΙΝΓΚ DECRUSTATION Είναι το είδος του επιφανειακού πήλινγκ που η δράση του συνίσταται στη διάλυση της συνοχής των κερατινοκυττάρων και τελικά στην απολέπιση του δέρματος. Η μορφή του είναι λοσιόν ή αμπούλα. Τα πηλινγκ decrustation κατά την εφαρμογή τους, δρουν «φουσκώνοντας» την κεράτινη στοιβάδα του δέρματος, η οποία εύκολα τότε χαλάει τη συνοχή της και πέφτει. Τρόποι εφαρμογής: Εφαρμογή με βαμβάκι Εφαρμογή με ιοντοφόρεση Εφαρμογή με υπέρηχους

ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Η δράση αυτού του πήλινγκ συνίσταται στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, λόγω καταστροφής των συνδετικών ουσιών που τα συγκρατούν μεταξύ τους. Επιπλέον, είναι ένα πήλινκγ με λευκαντική επίδραση στο δέρμα, λόγω της σαπουνοποίησης που δημιουργείται. Η καλλυντική του μορφή είναι κρέμα χωρίς κόκκους. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται το πήλινγκ σαπουνοποίησης να συνδυάζεται με το πήλινγκ scrub ή το γομώδες πήλινγκ, εάν η κατάσταση του δέρματος το επιτρέπει.

ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ Για την εφαρμογή του χρησιμοποιείται η ειδική κεφαλή της συσκευής υπερήχων που έχει τη δυνατότητα να διασπά τη λοσιόν ή την αμπούλα απολέπισης σε μικρά σταγονίδια τα οποία εκτοξεύονται με μεγάλη ταχύτητα στο δέρμα, προκαλώντας απολέπιση.