C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Welcome to Maastricht University Faculty of Economics and Business Administration Περιβαλλοντικό Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ Ανάπτυξη, Δοκιμή κ Λανσάρισμα Νέων.
Advertisements

C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
ΟΣΤΑ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος C.D.A. College Limassol 2014/2015.
Welcome to Maastricht University Faculty of Economics and Business Administration Περιβαλλοντικό Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ Στρατηγική Ανάλυση 8/12/2015 Δρ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος C.D.A. College Limassol 2014/2015.
ΟΣΤΑ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος C.D.A. College Limassol 10/12/2015/2016.
Η 4 Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β1 ΤΑΞΗ 1.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα 10 
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα.
ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δρ Αποστολίδου Ευτέρπη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Δρ. Ευριπίδου Πολύκαρπος Παθολόγος-Διαβητολόγος
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Βιβλίο: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το Αστικό.
ΜΑΘΗΣΗ Πώς επιτυγχάνεται η μάθηση στο σχολείο;
Το Αντικείμενο του Λογικού Σχεδιασμού
Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A. Αναπλ. Καθηγητής.
Εισηγητής: δρ. Χρήστος Λεμονάκης
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ 2017
Τέχνη και θάλασσα … Ομάδα β’ Γιώργος Αμοργιανός Στέλλα Αμοργιανού
Project για την κολύμβηση για όλες τις ηλικίες και κατηγορίες ατόμων
Επιμέλεια-παρουσίαση
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ επεμβατικεσ πραξεισ
Ερωτήσεις 1. Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση: α. η ταχύτητα είναι σταθερή β. ο ρυθμός μεταβολής της ταχύτητας είναι σταθερός γ. ο ρυθμός μεταβολής.
ΧΠΕ - ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΟ MS PROJECT
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ ΟΝΟΜΑ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΤΗ ΤΑΞΗ:Γ’3
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ
Κρούσεις σωμάτων.
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel.
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 9
Ο ρόλος του επιχειρηματικού σχεδίου
Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 6
«ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Παρουσίαση κατευθύνσεων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
ΟΡΑΜΑ: Παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων φυτικής παραγωγής με εξαγωγικό προσανατολισμό.
5. Προσδιορισμός της έντασης της βαρύτητας με τη βοήθεια του απλού εκκρεμούς 13/11/2018 Μιχαήλ Μ.
Равномерно убрзано праволинијско кретање
ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
Του Αντωνίου Περιπατητή Πρακτικού Φιλοσόφου *1*
استاد : دكتر سيد مصطفي صفاري
Ευθύγραμμη Ομαλά Μεταβαλλόμενη Κίνηση
Το βιβλίο της μαύρης αλήθειας
ΕΑΠ – ΠΛΗ24 1η ΟΣΣ.
Από 26 Φεβρουαρίου ως 28 Μαΐου 4 Μαρτίου 24 Φεβρουαρίου –
Έλληνες Τραγουδιστές.
Илмий раҳбар доц.в.б.Тастанов Н.А.
Περιφέρεια.
Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ.
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΑΘΗΣΗ Πώς επιτυγχάνεται η μάθηση στο σχολείο;
Διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε οικονομική, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους Υποομάδα Στόχου 7   Σαββάκης Ηλίας, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration

Διαιτολογία- 1ο Μάθημα Στόχος Μαθήματος και συζήτηση για το ρόλο της Αισθητικού σε θέματα διατροφής. Ο ρόλος του Διαιτολόγου /Διατροφολόγου / Κλινικού Διαιτολόγου. Τι αναμένεται από τις σπουδάστριες. Αξιολόγηση: 40% μαθητική εργασία, 60% τελική εξέταση.

Διαιτολογία- Διδακτέα Ύλη Διατροφή και υγεία. Πέψη και απορρόφηση της τροφής. Μεταβολισμός και ενέργεια. Υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες. Ανόργανα στοιχεία - νερό. Πυραμίδα τροφίμων, συνδυασμοί, τροφίμων. Πείνα - Όρεξη - Κορεσμός. Διαιτητική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, κυτταρίτιδας. Σωστό αδυνάτισμα, προτεινόμενες δίαιτες αδυνατίσματος.

Διαιτολογία- Διδακτέα Ύλη Κύριο διδακτικό βιβλίο: 1. Διαιτητική 1 Υγιεινή Διατροφή GAROLYNE E. TOWNSEND, BA, RUTH A. ROTH, MS, RD Εκδοτικός Όμιλος «ΙΩΝ» 2001 ISBN: Διαιτολογία- Διδακτέα Ύλη 2. Διαιτητική 2 Θεραπευτικές Δίαιτες GAROLYNE E. TOWNSEND, BA, RUTH A. ROTH, MS, RD Εκδοτικός Όμιλος «ΙΩΝ» / Εκδόσεις «ΕΛΛΗ» 2001 ISBN: Βιβλιογραφία 1. Διαιτολογία Mary Courtney Moore Εκδόσεις ΒΗΤΑ 2000 ISBN: Πολύτιμος Οδηγός Υγιεινής Διατροφής Κωνσταντίνου Ν. Τσόκου Εκδόσεις Πελασγος Αθήνα 1998

1ο Μάθημα: Διατροφή & Υγεία Τι σημαίνει «θρεπτικά υλικά»: Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στις τροφές και που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ποία είναι τα βασικά Θρεπτικά Υλικά: Λίπη Πρωτεΐνες Βιταμίνες Άλατα Νερό

Διατροφή & Υγεία Τα 6 Βασικά Θρεπτικά Συστατικά και το Έργο τους Υδατάνθρακες: Παρέχουν ενέργεια και θερμότητα Λίπη :Παρέχουν ενέργεια και θερμότητα Πρωτεΐνες :Σχηματίζουν και συντηρούν τους ιστούς του σώματος. Παρέχουν ενέργεια και θερμότητα Βιταμίνες : Ρυθμίζουν τις λειτουργίες του σώματος

Διατροφή & Υγεία Τα 6 Βασικά Θρεπτικά Συστατικά και το Έργο τους Άλατα: Ρυθμίζουν τις λειτουργίες του σώματος. Νερό: Ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος

Διατροφή & Υγεία Oι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι οι δύο κατηγορίες παραγόντων που έχουν επιπτώσεις στην υγεία και τη μακροζωία. Η διατροφή είναι ένας περιβαλλοντικός παράγοντας. Η αναλογική σημασία των περιβαλλοντικών παραγόντων σε σχέση με τους γενετικούς παράγοντες εξαρτάται πάντοτε από την ασθένεια. Τι σημαίνει ο όρος «Διατροφή»? Διατροφή και Υγεία είναι στοιχεία αλληλένδετα. Καλή διατροφή, Κακή διατροφή (φτωχή διατροφή - υποσιτισμός, υπερτροφία). Η Διατροφή έχει αντίκτυπο στη οπτική εικόνα του ατόμου και στις αντιδράσεις / συμπεριφορά αυτού (πίνακας «Χαρακτηριστικά της Κατάστασης Διατροφής»).

Διατροφή & Υγεία Υποσιτισμός: Ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών λόγω φτωχής διατροφής ή μειωμένης τροφοδοσίας ή λόγω ασθένειας που εμποδίζει την σωστή εκμετάλλευση των τροφίμων που λαμβάνονται. Ευπαθή άτομα: νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας, έφηβοι, έγκυες, ηλικιωμένοι.

Διατροφή & Υγεία: Αθροιστικά Αποτελέσματα της Διατροφής Οι κατ’εξακολούθησην κακές διατροφικές συνήθειες έχουν ως αποτέλεσμα την πιθανή εμφάνιση σοβαρότερων προβλημάτων υγείας. Π.χ. Η επί χρόνια αυξημένη πρόσληψη κεκορεσμένων λιπαρών → Αθηροσκλήρωση → καρδιακές προσβολές. Υπερφαγία → παχυσαρκία

Διατροφή & Υγεία: Ασθένειες Στέρησης Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση συγκεκριμένων ασθενειών. Π.χ. Αναιμία → Σίδηρος Ραχίτιδα →Ασβέστιο & Βιταμίνη D Οστεοπόρωση →Ασβέστιο & Βιταμίνη D