Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Το Αμπέλι και το Κρασί στην Ερμιονίδα Τάξη Α΄ Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Σχολικό Έτος: 2014-15.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Advertisements

Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
Μάθημα: Ερευνητική Εργασία ( Project ) Τμήμα : ΒPr ~ 3
Ομαδα Ά Οι Καταγωγή και οι Βασικότερες ποικιλίες της Αμπέλου
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ.
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ»
Χαράλαμπος Αποστολόπουλος
` ‘‘ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ’’ Δυο προϊόντα από την αρχαιότητα ως και σήμερα.
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΞΟΥ.
Βυζαντινό μουσείο, Αθήνα
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
΄΄Γερά δόντια…Καλύτερη υγεία΄΄
ΘΕΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Από το αμπέλι στο βαρέλι»
ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Β΄ Τάξη ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
Αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) οινόπνευμα ή C2H5OH.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 3ο ΣΧ.ΕΤΟΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Η Γ2 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών παρουσιάζει το πρόγραμμα: «Όταν η μυθολογία ζωντανεύει…». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το1ο τρίμηνο.
ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υπεύθυνη εργασίας Θεοδωρούδη Ελένη
ΡEΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ Εργασία από τις μαθήτριες: Ελένη Παπαγεωργίου Έλλη Παπακωνσταντίνου Σοφία Πέρρου Όρσα Στάικου Ανθή Τούμπα Ντανιέλα Φεράρου Ελίνα Χαρέμη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 1ο Δημ. Σχ. Βαγίων Τάξη : Γ’ Αριθμός μαθητών:12
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Μαχαιράδου ‘Υγιεινή διατροφή από τη Ζακυνθινή γη : Η μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Οινοτουρισμός.
To κρασί των αρχαίων Ελλήνων
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
Ομάδα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.
«Αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη» ● Ιωαννίδου Ελένη ● Δόξα Ελένη «Αυτοκίνητο και ασφάλεια» ● Γεωργίου Βασίλειος ● Μπετίνι Μερικλέν «Ασφάλεια τροφίμων.
Τομέας Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος
<< Το σποράκι πηγή ζωής >>
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
5 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΝΟΣ από το σταφύλι στο γλεύκος ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ. Νίκη Ταβερναράκη.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ 2 ΜΑΡΙΑ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ. ΔΙΑΣ Ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων. Σύμβολά του ήταν ο κεραυνός, το σκήπτρο και ο αετός.
6ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΝΟΣ από το σταφύλι στο γλεύκος
Πώς φτιάχνουμε το κρασί στον Κάτω Όλυμπο. Γνωριμία με τον τοπικό και γειτονικούς αμπελώνες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ΓΕΛ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ Περιβαλλοντική Ομάδα Β΄τάξης Σχολ. Έτος: Θέμα: ‘Τοπικά προϊόντα της περιοχής μας: σίτος, οίνος, έλαιον – τα τρία αγαθά της γης’ Υπεύθυνη.
Ασθένειες του Οίνου Με τον όρο «Ασθένειες του οίνου » ονομάζουμε διάφορες προσβολές του κρασιού από παθογόνους μικροοργανισμούς από τους οποίους άλλοι.
Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)
Οι Δρόμοι του Κρασιού Β΄ φυτικής Β΄ τροφίμων
Χρήση της πλατφόρμας moodle για συντονισμό περιβαλλοντικών προγραμμάτων 43ο ΓΕΛ Αθηνών
Η ετυμολογία της λέξης «Εκκλησία»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Έλση Ζήκου Γ1 τάξη.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η τροφή σου, το φάρμακό σου»
1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Σχ. Ετος
OI ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρης, Φώτης ,Μαρία.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων Υπεύθυνη Εκπ/κος:Κουλιέρη Βασιλική ΠΕ11 Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειναι : Δρομπόνης Δημήτρης.
ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ … ΤΙ;
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΦΕΝΙΑ. ΔΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΣΤΕΛΛΑ-ΑΝΔΡΕΑΣ. ΔΙΑΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Το Αμπέλι και το Κρασί στην Ερμιονίδα Τάξη Α΄ Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Σχολικό Έτος:

Στάδια έρευνας Επιλογή Θέματος Δημιουργία ομάδων εργασίας Καταμερισμός εργασιών Συγκέντρωση πληροφοριών-έρευνα Σύνθεση εργασιών Παρουσίαση Επίσκεψη σε αμπελώνα στο Κρανίδι και στο ΚΠΕ Κρεστένων Ηλείας

Το Σταφύλι Το σταφύλι είναι ένα εύγευστο φρούτο με πολύ σημαντικές ιδιότητες, γνωστό από την αρχαιότητα

Το Αμπέλι Το 2011 η παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα είναι εκατόλιτρα Η έκταση καλλιέργειας αμπελιών 1.099,73 τετραγωνικά χιλιόμετρα Στην Κρήτη και Πελοπόννησο η μεγαλύτερη παραγωγή Οι δρόμοι του κρασιού

Ελληνική Μυθολογία Ο θεός Διόνυσος από τη Θράκη έφερε την τέχνη της οινοποιίας, πατέρας της αμπέλου και της βλάστησης Διονυσιακή λατρεία από τον 12 ο αι. Από το π.Χ. μαρτυρίες για καλλιέργεια αμπελιού στις παραμεσόγειες περιοχές

Αμπέλια

Χριστιανική Λατρεία Συστατικό στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας (άρτος-οίνος) Ψωμί-Λάδι-Κρασί: βασικά στοιχεία διατροφής των λαών της Μεσογείου Το Κρασί έχει και θεραπευτικές ιδιότητες Στα ελληνικά μοναστήρια προσφέρεται πάντα και κρασί στους επισκέπτες

Καλλιέργεια Αμπελιού Φύτευση και πολλαπλασιασμός κλημάτων με μόσχευμα ή εμβολιασμό Κλάδεμα φυτών Τρύγος-συγκομιδή καρπού Έθιμα τρυγητού

Λευκές ποικιλίες σταφυλιών

Αμπέλια έτοιμα για τρύγο

Κρασί Κρασί: αλκοολούχο ποτό, προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του μούστου Συνήθως κόκκινο-λευκό-ροζέ, δημοφιλές ποτό Θρησκευτικές τελετές με κρασί Ανάμειξη κρασιού με νερό από τους αρχαίους Έλληνες και χρήση μυρωδικών Εμπόριο κρασιού από Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς

Γευσιγνωσία κρασιού με τη μύτη (όσφρηση)

Οινοποίηση Τρύγος Εξαγωγή μούστου Αλκοολική ζύμωση (8-25 μέρες) Παλαίωση κρασιού Ταξινόμηση ανάλογα με το χρώμα (λευκά, κόκκινα, ροζέ κρασιά), με το έτος συγκομιδής, τη γεύση (ξηρά, γλυκά, ημίγλυκα) και αφρώδη κρασιά

Ποικιλίες ελληνικών κρασιών Λευκές ποικιλίες: Ασύρτικο-Μοσχοφίλερο Ερυθρές ποικιλίες: Αγιωργίτικο-Ξινόμαυρο

Οινοποιεία στην Ερμιονίδα Οινοποιείο Γιάννη Κοντοβράκη στο Κρανίδι Αμπελώνας έκτασης 100 στρεμμάτων Παραγωγή κρασιών-ποικιλίες: Ροκανιάρης- Σκλάβος-Ροδίτης-Σαββατιανό-Αγιωργίτικο- Ξινόμαυρο Οινοποιείο οικογένειας Παπαγιαννοπούλου στα Δίδυμα Αργολίδας (Διδυμιώτικος οίνος)

Οινοποιείο Γιάννη Κοντοβράκη

Αμπελώνας Κοντοβράκη

Από βράβευση κρασιών Κοντοβράκη

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένων Το Μάρτιο επισκεφθήκαμε τα Κρέστενα Ηλείας και την αρχαία Ολυμπία

Υπεύθυνη του προγράμματος: Σοφία Σαρρή, ΠΕ02 Μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας Βόντας Χρήστος Δελίεζα Δήμητρα Δεστές Βασίλειος Λαλούση Ειρήνη Λαλούσης Ιωάννης Μερτύρη Ροδούλα Μερτύρη Σταματίνα Μιχαήλοβ Τσβετάν Μπουρίκα Σωτηρία Παπαμιχαήλ Νικόλαος Πέππα Σταματίνα Σιωρά Ελένη Σκέβη Σοφία Στάϊκου Αθηνά Τζανής Αντώνιος Φοίβας Νικόλαος Χατζή Μαρία Γκάτσος Επιφάνειος Δορμπάρη Παγώνα Δρουγκάνη Ελεάνα Ζαβαλάρης Δημήτριος Ζέρβα Μαγδαληνή Κοκοβίλη Αγγελίνα Κομμάς Δημήτριος Κονδύλης Ανδριανός Κοτσοβός Γεώργιος Κουτούβαλης Μιχαήλ Κρινής Ιωάννης Λαλούσης Κυριάκος Προκοπίου Νικόλαος Τσέλλος Ανδρέας Τσιάγκα Ελένη Ταχίρι Τονάρντο

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!! Καλό καλοκαίρι!!