Δημιουργώντας έναν «ελκυστικό» υβριδικό χώρο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την εκπαίδευση και την «εμπλοκή» των συμμετεχόντων σε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδραστικές διεπαφές στα μνημεία της Ρόδου Δημήτρης Πλατής.
Advertisements

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΜΟΝΑΔΑ Β’ - ΟΔΗΓΟΣ.
Νικολέτα Γιαννούτσου Πανεπιστήμιο Πατρών και ΕΚΠΑ Μάθηση « εν κινήσει » με ψηφιακές συσκευές σε χώρους πολιτισμού.
InSTALL Innovative STrategy for raising Awareness of Lifelong Learning in Greece Γιάννης Βογιατζής ΤΕΙ Πάτρας.
Road 10 0 m Men u AΣΠΑΙΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΤΕ, Eργαστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ/ΠΟΛΥΜΕΣΑ …μία πυξίδα για τον εκπαιδευτικό.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ : ΖΕΥΣ ΑΕ ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ :
«Το μάρκετινγκ ξενοδοχειακών υπηρεσιών: η περίπτωση του Astir Egnatia Alexandroupolis» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Διοίκησης.
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EνημΕρωΣη γονΕων α΄ τΑξηΣ ΔιευθυνΤΗΣ.
Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας «Επιστημονικός σχεδιασμός – Συντονισμός και υποστήριξη ΥΥΚΑ & ΥΠΕ για την ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων οικονομικού προγραμματισμού.
Όλη η ομορφιά της Ελλάδας σε ένα site! Follow your interests… Το ιδανικό μέσο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους!
Ψυχαγωγία Πολυτέλεια ή ανάγκη ; Πολυτέλεια ή ανάγκη ;
Στόχος διαδικασίας παρακολούθησης, είναι η διασφάλιση της  υλοποίησης της πράξης σύμφωνα με τους όρους έγκρισής της  συμμόρφωσης των πράξεων με τους.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΡΔΙΩΝ Ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν τι σημαίνει να έχεις καλή καρδιά και κακή καρδιά. Τα παιδιά είπαν τις απόψεις τους και ζητήσαμε.
Δραστηριότητα 5 η συζητήσαμε με τα παιδιά την ακόλουθη πρόταση: -σεβασμός είναι το να νιώθω καλά με τον εαυτό μου ρωτήσαμε τα παιδιά: πότε νιώθετε καλά.
Διαχείριση ψηφιακού υλικού και πολυμεσικές εφαρμογές 3.1.
Παιχνιδοκεντρική Μάθηση
Περιεχόμενα Παρουσίασης
LITERATURE REVIEW IN CREATIVITY, NEW TECHNOLOGIES AND LEARNING
Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Βιβλίο: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το Αστικό.
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
Εικονική / επαυξημένη πραγματικότητα και τηλεματική στα logistics
BUSINESS INTEGRITY FORUM
Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς
Σιακκαγιαννη Φωτεινη ΑΕΜ 696
Εφαρμογεσ τηλεματικησ στη διοικηση
ΤΙΤΛΟΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ πρακτικης
Ενότητα 1η: Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΚΟΣ
Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού
9η δραστηριότητα –το σχολείο της καρδιάς
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Γνωρίσαμε τους ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών καθώς και την ιστορία του Καραγκιόζη. πληροφορίες αντλήσαμε από το Σπαθάρειο μουσείο. Καραγκιοζοπαίχτης.
Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Νέα εργαλεία
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ο Παγκόσμιος Ιστός Φακίνος Αποστόλης 1.
Γιορτάσαμε την ΕΙΡΗΝΗ.
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ στο e-Learning
Προσεγγίζοντας την έννοια της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης μέσα από τον σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου Σχ. Έτος 2015-’16 Ευτυχία.
Υπηρεσίες Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων Κατασκευή e-shop
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1992 ΜΑΚΣΑΡΥ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
Αντικείμενα Συμπεριφορές Γεγονότα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ RACES
Χρήσιμες Λειτουργίες στο Google Chrome
ΤΙΤΛΟΣ ανοιχτησ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Διδακτική αξιοποίηση Διαδικτυακών περιβαλλόντων
« Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση : Εξατομικευμένη και αυτορυθμιζόμενη μάθηση - Η Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας Ανοικτού Κώδικα Moodle» Κερασοβίτης.
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Ι3: Διερεύνηση και καταγραφή παρουσίας στο Internet
ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - boilers
Survey123® System Η “φωνή” του πελάτη σας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
Μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
Қайнау. Меншікті булану жылуы
ΟΜΑΔΑ Ομαδική εργασία Τζιάτζιος Δημήτριος Ψουρούκα Ευαγγελία
ΚΕΣΠΕΜ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Ταξίδου Δήμητρα & Σίμογλου Αθανασία Επιστημονική Υπεύθυνη : Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Λένα Παπαδοπούλου.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ - ΡΑΜΠΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ψευδή προφίλ στο facebook
Μυστικά και κώδικες της κρυπτογραφίας
Αντρέας Ξενοφώντος Μίλτος Μιλτιάδους ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Στα διάφορα επαγγέλματα
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου (σελίδες 78-83) Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World.
Εισαγωγικό σημείωμα Αγαπητές κυρίες / Αγαπητοί κύριοι,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημιουργώντας έναν «ελκυστικό» υβριδικό χώρο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την εκπαίδευση και την «εμπλοκή» των συμμετεχόντων σε δράσεις «εμπειρίας» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας

Ecoktima: Πεδία δράσης και συνεργασίας – Δημιουργία ψηφιακών υποδομών μάθησης – Δράσεις μάθησης με παιγνιώδη χαρακτήρα – Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός σε συνεργασία με διαφορετικούς οργανισμούς και δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων – Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών παιγνιώδους εμπειρίας – Χρήση τεχνολογιών αιχμής και ανάπτυξη εφαρμογών – Συνεργασίες με εταιρίες υψηλής τεχνολογίας

Playful Learning παντού Διοργάνωση παιχνιδιών μάθησης διάχυτου χαρακτήρα με τη χρήση φορητών ψηφιακών συσκευών, όπου τα παιδιά και οι ενήλικες αλληλεπιδρούν με τους δυο κόσμους μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας παράλληλα Τα παιχνίδια αυτά αποτελούν μια νέα πρόταση εμπλοκής και απασχόλησης των παιδιών αλλά και των ενηλίκων Σχεδιασμός δραστηριοτήτων με βάση τη μεθοδολογία του ΜΙΤ (Resnick, 2009). Παρόμοιου είδους δραστηριότητες δεν υφίστανται στην αγορά Δίνουμε μια διαφορετική πρόταση σε ομάδες είτε στο πλαίσιο επίσημης μάθησης, είτε σε ελεύθερη δομή να αξιοποιήσουν τα νέα μέσα.

Τι είναι αυτά τα περίεργα σημαδάκια;

Τι είναι το QR code? – Ο κώδικας QR είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων – To Bar code είναι μια διάστασης – Ο Κώδικας QR μπορεί να «κρύβει» κείμενο, ήχο, φωτογραφία, βίντεο και φυσικά URL (site) *Check this site:

Τα QR codes ως εργαλείο Playful Learning Διοργάνωση παιχνιδιών μάθησης διάχυτου χαρακτήρα με τη χρήση φορητών ψηφιακών συσκευών, όπου τα παιδιά και οι ενήλικες αλληλεπιδρούν με τους δυο κόσμους μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας παράλληλα Τα παιχνίδια αυτά αποτελούν μια νέα πρόταση εμπλοκής και απασχόλησης των παιδιών αλλά και των ενηλίκων Σχεδιασμός δραστηριοτήτων με βάση τη μεθοδολογία του ΜΙΤ (Resnick, 2009).

Που είναι χρήσιμα τα QR codes ? Στο μάρκετινγκ Στο παιχνίδι Στην ενημέρωσή μας ως καταναλωτές Στη μάθηση

Παιχνίδια Διάχυτου Χαρακτήρα (Pervasive Games) Φιλοσοφία και γενικά χαρακτηριστικά Γιατί παίζουμε με τους digital natives*! *Prensky, 2009

Στη διαδικτυακή εποχή, όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι άμεση και ταχύτατη, το παιχνίδι αλλάζει μορφή. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία της μάθησης

Η ανάπτυξη των φορητών συσκευών κάνει τα όρια ψηφιακού και πραγματικού δυσδιάκριτα. Το παιχνίδι παίρνει άλλη διάσταση. Έτσι δημιουργείται μία νέα κατηγορία παιχνιδιών: τα Παιχνίδια διάχυτου υπολογισμού

QR codes: δημιουργούμε το δικό μας περιβάλλον παγνιώδους μάθησης! Στην τάξη Στη βόλτα Στην εξοχή Με την παρέα Με το δάσκαλο Με τον φίλο μου Με τον γονιό μου Παντού! Μην ξεχνάτε είναι ανοιχτού κώδικα!

Στο ecoktima όλα είναι …διπλά!

…για μεγάλα

…και μικρά παιδιά

Ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων με θέματα: οικολογία στην καλλιέργειας και την καθημερινή ζωή σπόρος και τοπικές ποικιλίες παραδοσιακές ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες

Αισθάνομαι, Θυμάμαι, Αφηγούμαι

Στο ecoktima είμαστε πολλοί

Γιατί εδώ μιλάμε για engagement!

Ευχαριστούμε Ευχαριστούμε πολύ και ευελπιστούμε σε ένα δημιουργικό ταξίδι συνεργασίας και εμπειριών Μαρία Φιλιππή Ερευνήτρια ΤΠΕ Γενική Διεύθυνση ecoKTHMA