ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 ΜΑΘΗΜΑ 12 ο (24/05/2013): ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επίδραση φορολογικής πολιτικής στον κλάδο Κινητής Τηλεφωνίας Αύγουστος 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Advertisements

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.Παπαχρήστος Ιανουάριος 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΙΓΑIΟΥ & ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Τμήματα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών & Μηχ. Αυτοματισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Μάθημα 10ον.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ alco THE PULSE OF SOCIETY.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Με βάση τον Νόμο 4186 ( ΦΕΚ 193/ ), το ΠΔ 68/2014 ( ΦΕΚ 110/ ), τη Νομοθετική Ρύθμιση της και τη.
Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Οδοντιατρική Σχολή Εαρινό εξάμηνο 2012 Σαμίου Αντωνία Χριστίνα ΑΕΜ 9996 Σιούλη Κατερίνα ΑΕΜ
1 Ψυχοπαθολογία Ενηλίκων Ενότητα 4 : Αυτοκτονία Σιαφάκα Βασιλική Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης 3o Μάθημα Λειτουργισμός/Φονξιοναλισμός και Εκπαίδευση (Ο Durkheim και.
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος ( ΠΕ 02) Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΠΜΣ : ΑΣΚΗΣΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Παυλόπουλος Θεμιστοκλής Α.E.M.: 804 Θέμα : Η εκμάθηση μπάσκετ σε αρχάρια.
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ (Κ)ΚΕΦ.3: 3.5 ΝΟΜΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Για την αντίδραση 2Α + 3Β  2Γ +Δ έχει προοσδιορισθεί.
Қуат.
"Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" Διακογεωργίου Αρχοντούλα, Σχολική Σύμβουλος, 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σάμου
Ολομέλεια Πλατφόρμας «Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών»
Μαρξιστικές θεωρίες των διεθνών σχέσεων
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας
Χ. Τσουραμάνης Θ. Μαργάρα Μάρτιος 2011
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ alco THE PULSE OF SOCIETY.
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές (4χρονες – 2χρονες)
ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΔΙΣΚΟΚΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΩΣΕΙΣ ΟΜΣΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ METRx. Σ. Ραυτοπουλος, M. Γεωργιοπουλος, Κ. Φαροπουλος, Κ. Κωνσταντογιαννης.
Το Πλαίσιο της Παροχής Σ.Υ.Υ. Ορισμοί
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ alco THE PULSE OF SOCIETY.
3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
Μεθοδολογία έρευνας στην κινητική αγωγή και μάθηση
AΔΕΝΩMATA ΥΠΟΦΥΣΕΩΣ Κρυσταλλένια Αλεξανδράκη Ενδοκρινολόγος
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α1 To σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι.
ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Εργαστήριο 5 «Παραγωγή φυταρίων - Φυτώρια»
Δράμα Επιμέλεια: Λαφαζάνη Πολυχρονία
Εκτυπωτικά Υποστρώματα (Ε)
Revision (family, occupation, shopping, making suggestions)
Τύποι οικογένειας Διπολική οικογένεια (Βinuclear Family). Οικογένεια μετά από διαζύγιο, στην οποία το παιδί είναι μέλος και των δύο νέων οικογενειών, του.
Κρούσεις σωμάτων.
Μεγάλο θάρρος.
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα Α’ & Β΄ Εξάμηνο
Θεωρούμε MOSFET p-καναλιού με τα εξής χαρακτηριστικά
Aims Present your family Interrogative pronouns
«Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (Μ.Ε.Τ.)»
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2017
O ρόλος της ερώτησης στην εκπαιδευτική διαδικασία
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ Διδάσκων: κ
Επαναληπτική Διάλεξη (2017 – 18).
Οικογενειακός γραμματισμός: Δομημένες Δραστηριότητες Ανάγνωσης
Η φροντίδα του άρρωστου παιδιού
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
ترانزيستورهای لايه نازک بر پايه مواد نيمه‌هادی آلی
βλέπουμε – διαβάζουμε – γράφουμε»
Μια άλλη εκπαίδευση για τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη
Κοινωνικοποίηση στο Σχολείο, στο Πανεπιστήμιο και στο Επάγγελμα
Бор постулаттары. Сутегі тектес атом үшін Бор теориясы
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Эксперыментальныя метады ядзернай фізікі
Κάτω Αχαΐα, Τετάρτη 10η Οκτωβρίου 2018
Σχεδιασμός Παρέμβασης- Δραστηριότητας Πλαίσιο & μάθηση M
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 3
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΙ Καλλιρρόη Παπαδοπούλου ΕΚΠΑ/ΤΕΑΠΗ
Ακαδημία Πολιτών Βόλου
Ο ερμηνευτικός διάλογος
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ alco THE PULSE OF SOCIETY.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 ΜΑΘΗΜΑ 12 ο (24/05/2013): ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Το διαζύγιο είναι η λύση ενός γάμου και αποτελεί την κύρια πλέον αιτία τερματισμού της κοινής ζωής των συζύγων. Αύξηση των διαζυγίων-Νομικές διευκολύνσεις Δυσκολίες στη μελέτη του διαζυγίου: α. αδυναμία μέτρησης της συχνότητας – τερματισμός σχέσης χωρίς τον τερματισμό του γάμου ή χωρίς να έχει υπάρξει γάμος. β. αδυναμία στην ανάλυση του φαινομένου – η επισήμανση των παραγόντων δεν δικαιολογούν την ύπαρξη του φαινομένου και το ποσοστό των διαζυγίων δεν αφορά τους γάμους σε πρόβλημα.

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με το διαζύγιο:  Κοινωνικοοικονομικό και μορφωτικό επίπεδο  Ηλικία κατά τον πρώτο γάμο (συνθήκες ζωής)  Εργασία της γυναίκας ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ  Ύπαρξη παιδιών  Χρόνια έγγαμου βίου  Αιτήσεις κυρίως από τις συζύγους

Παράγοντες που οδηγούν στο διαζύγιο κατά τον Henslin :  Διαφορετικού τύπου κοινωνικοποίηση, διαφορετική προσέγγιση της καθημερινότητας  Οι ασύμβατοι ρόλοι των φύλων ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ  Οι απαιτήσεις της κοινής ζωής και της καθημερινότητας  Η ρουτίνα του έγγαμου βίου  Οι αλλαγές στις λειτουργίες του γάμου και της οικογένειας  Η μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα και στην συναισθηματική εκπλήρωση  Η ισότιμη κατανομή της εξουσίας  Η αυξανόμενη θεσμική υποστήριξη των διαζευγμένων  Οι προσδοκίες για τον κοινωνικό ρόλο του συζύγου  Η κυριαρχία της απόλαυσης και το κυνήγι της ευτυχίας

Ερωτήσεις σχετικές με το διαζύγιο:  Ποια τα συναισθήματα κατά και μετά το διαζύγιο;  Πώς και πότε παίρνουμε την απόφαση λύσης του γάμου;  Ποια τα κύρια παράπονα όσων χωρίζουν; ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ  Πώς είναι η ζωή μετά το διαζύγιο;

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Hennon, C Το διαζύγιο και οι ηλικιωμένοι. Ένας παραμελημένος τομέας της έρευνας. In: Χ. Νόβα-Καλτσούνη (επ.), Κείμενα κοινωνιολογίας του γάμου και της οικογένειας, Αθήνα: Τυπωθήτω-Δαρδάνος, σσ Henslin, J.M Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά διαζύγια; In: Χ. Νόβα-Καλτσούνη (επ.), Κείμενα κοινωνιολογίας του γάμου και της οικογένειας, Αθήνα: Τυπωθήτω-Δαρδάνος, σσ Hetherington, E.M., Cox, M. & Cox, R Divorced fathers. Family Coordinator (25) Kelly, J Πως αντιδρούν οι ενήλικοι στο διαζύγιο. In: Χ. Νόβα-Καλτσούνη (επ.), Κείμενα κοινωνιολογίας του γάμου και της οικογένειας, Αθήνα: Τυπωθήτω-Δαρδάνος, σσ Kitson, G.C. & Sussman, M.B Marital complaints, characteristics and symptoms of mental distress among the divorcing. Paper presented at the Midwest Sociological Society, Minneapolis Μισέλ, Α Κοινωνιολογία της οικογένειας και του γάμου. Αθήνα: Gutenberg Μουσούρου, Λ Κοινωνιολογία της σύγχρονης οικογένειας. Αθήνα: Gutenberg Νοβα-Καλτσούνη, Χ. (επ.) Κείμενα κοινωνιολογίας του γάμου και της οικογένειας. Αθήνα: Τυπωθήτω-Δαρδάνος