Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τύποι οικογένειας Διπολική οικογένεια (Βinuclear Family). Οικογένεια μετά από διαζύγιο, στην οποία το παιδί είναι μέλος και των δύο νέων οικογενειών, του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τύποι οικογένειας Διπολική οικογένεια (Βinuclear Family). Οικογένεια μετά από διαζύγιο, στην οποία το παιδί είναι μέλος και των δύο νέων οικογενειών, του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φροντίδα Μητρότητας ΟΡΟΙ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Οικογενειακή Οργάνωση και Δομή κεφάλαιο 1 σελ.15

2 Τύποι οικογένειας Διπολική οικογένεια (Βinuclear Family). Οικογένεια μετά από διαζύγιο, στην οποία το παιδί είναι μέλος και των δύο νέων οικογενειών, του πατέρα και της μητέρας. Ευρύτερη οικογένεια (Extended Family). Περιλαμβάνει την πυρηνική οικογένεια και άλλα άτομα που έχουν δεσμούς αίματος Η πυρηνική οικογένεια αντιπροσωπεύει την οικογένεια στην οποία οι γονείς (πατέρας και μητέρα) και τα παιδιά τους αποτελούν ανεξάρτητη μονάδα, μοιράζοντας μεταξύ τους ρόλους, τις ευθύνες και τους οικονομικούς πόρους.

3 Τύποι οικογένειας Η διπολική οικογένεια αποτελεί μια εναλλακτική μορφή της παραδοσιακής πυρηνικής οικογένειας μετά την έκδοση διαζυγίου Τα παιδιά ξαναπαντρεμένων γονέων αποτελούν μέλη των μητρικών και πατρικών εστιών. Σε περίπτωση κοινής επιμέλειας, το δικαστήριο επιδικάζει ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα όσον αφορά το ανήλικο ή τα ανήλικα παιδιά. Οι αναδομημένες ή αναμεμειγμένες οικογένειες (δηλαδή, οι οικογενειακές μορφές που προκύπτουν κατόπιν διαζυγίου και γάμου μετά το διαζύγιο) αποτελούνται από μη σχετιζόμενα μεταξύ τους οικογενειακά μέλη (θετοί γονείς, θετά παιδιά και αμφιθαλή αδέλφια) που συναποτελούν μία νέα εστία. Αυτές οι οικογενειακές ομάδες εμπλέκουν τον βιολογικό ή θετό γονέα του οποίου ο/η σύζυγος δεν έχει υιοθετήσει το παιδί.

4 Διευρυμένη οικογένεια

5 Οι μονογονεϊκές οικογένειες περιλαμβάνουν έναν ανύπαντρο βιολογικό ή θετό γονέα ο οποίος ενδέχεται να ζει με άλλους ενήλικες ή όχι. Η μονογονεϊκή οικογένεια μπορεί να προκύψει από την απώλεια του/της συζύγου λόγω θανάτου, διαζυγίου, διάστασης ή εγκατάλειψης. Επίσης, μπορεί να προκύψει από μία προγραμματισμένη ή μη εγκυμοσύνη ή από την υιοθεσία ενός παιδιού από ανύπαντρη γυναίκα ή ανύπαντρο άντρα.

6 Στις υπόλοιπες οικογενειακές μορφές, που είναι λιγότερο επίσημες, περιλαμβάνονται τα παιδιά των οποίων οι γονείς συζούν καθώς και ένας αυξανόμενος ρυθμός ομοφυλοφιλικών (λεσβιακών ή γκέι) οικογενειών, οι οποίες ενδέχεται να ζουν με ή χωρίς παιδιά. Τα παιδιά των οικογενειών αυτών ενδέχεται να είναι τέκνα προηγούμενων ετεροσεξουαλικών σχέσεων ή να έχουν συλληφθεί από το ένα μέλος του λεσβιακού ζεύγους με τεχνητή γονιμοποίηση ήνα έχουν υιοθετηθεί.


Κατέβασμα ppt "Τύποι οικογένειας Διπολική οικογένεια (Βinuclear Family). Οικογένεια μετά από διαζύγιο, στην οποία το παιδί είναι μέλος και των δύο νέων οικογενειών, του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google