ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Το μαγεμένο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ - ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»
Το αγαπημένο μου μάθημα
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Παντοσίτη Δήμητρα! Κωστανιάν ΜαρίΛουίζ! Κυριαζή Αναστασία!
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σχολικός εκφοβισμός.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.
Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό Κείμενο. 1 Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Σχολικός εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκβιάζει ένα άλλο.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Επίλυση Διαφορών Φοβάσαι τους ‘’Νταήδες’’, τους ‘’Μάγκες’’ και τους ‘’Δυνατούς’’; Σε χτυπούν, σε κοροϊδεύουν, σε εκβιάζουν; Πες ΌΧΙ! Είμαστε μαζί σου!
Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
«ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ»
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
στο σχολικό και διαδυκτιακό εκφοβισμό
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σιχαίνομαι να σε βλέπω γιατί είσαι μαύρη και άσχημη.Μην μου ξαναμιλήσεις…
Ελληνογαλλική Σχολή “Saint Joseph”
ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ!!!!
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιβλέπων Εκπαιδευτικός: Μέλλου Σταματίνα

Όταν : με βρίζει, με κοροϊδεύει με βρίζει, με κοροϊδεύει με προσβάλλει διαρκώς για την εμφάνισή μου: με προσβάλλει διαρκώς για την εμφάνισή μου: τα ρούχα μου, τα κιλά μου, το ύψος μου, τα δόντια μου, την ομιλία μου, το περπάτημά μου, την καταγωγή μου, αλλά και... για τα πράγματά μου (μολύβια, τετράδια, σάκα...) όταν είμαι μόνος αλλά και μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά με εκβιάζει ή με απειλεί ότι θα με βλάψει, αν δεν κάνω ό,τι μου ζητά με εκβιάζει ή με απειλεί ότι θα με βλάψει, αν δεν κάνω ό,τι μου ζητά πειράζει ή καταστρέψει επίτηδες τα πράγματά μου πειράζει ή καταστρέψει επίτηδες τα πράγματά μου με σπρώχνει, με χτυπά, με τσιμπά, μου κλείνει τον δρόμο επίτηδες με σπρώχνει, με χτυπά, με τσιμπά, μου κλείνει τον δρόμο επίτηδες

τρομοκρατηθείς Μπορεί με πολλούς τρόπους να σε κάνει κάποιος να φοβηθείς, να τρομοκρατηθείς …

το κάνει επίτηδες  Αυτός που σε πειράζει, το κάνει επίτηδες ? ?  Το ευχαριστιέται  Το ευχαριστιέται να σε φοβίζει και να σε κάνει να νιώθεις άσχημα ? ? Νιώθει δυνατός  Νιώθει δυνατός, μόνο όταν φοβίζει άλλους «πιο αδύναμους» από τον ίδιο ? ? Δεν θα τολμούσε ποτέ να  Δεν θα τολμούσε ποτέ να πειράξει κάποιον που ξέρει ότι θα μιλήσει, οπότε εκείνος θα τιμωρηθεί για ό,τι έκανε ? ?

 κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε αγγίζει, να σε προσβάλλει ή να σε κανει να νιώθεις άσχημα για το πώς είσαι  αυτός που σε πειράζει, δεν θα σταματήσει, αν εσύ δε μιλήσεις!!  όσο δεν μιλάς, όλα θα γίνονται χειρότερα  δεν φταις εσυ, που κάποιος είναι επιθετικός εναντίον σου  υπάρχουν πάντα συνέπειες, όταν κάποιος σε πειράζει!!  για να τραβήξει ή να μοιραστεί («share») κάποιος φωτογραφίες δικές σου, πρέπει να πάρει πρώτα άδεια από τους γονείς σου!!  μην προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις μόνος σου!!  μην επιτεθείς στο παιδί που σε εκφοβίζει. Μπορεί να τραυματισθείς εσύ ή και να τιμωρηθείς, αν και δε φταις...  μην κανεις κακό στον εαυτο σου!!! Τι πρέπει να γνωρίζεις, για να προφυλαχθείς:

 η οικογένειά σου  οι δάσκαλοί σου  οι φίλοι σου Εμπιστεύσου τους και μίλησέ τους για το πρόβλημά σου! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ... Μ Ι Λ Α !! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΡΙΟ !!! ΑΥΤΟ ΘΕΣ ? ? ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΡΑ !!!

Η δική μας απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό…

Οι μαθητές πήραν πληροφορίες από τις ιστοσελίδες: (ελευθεροτυπία, 7/3/2014) (video – καμπάνια) (ο εκφοβούμενος) (ο εκφοβιστής) (τα παιδιά – θεατές) (ο ρόλος των εκπαιδευτικών) (συνήγορος του παιδιού, για ανήλικους)

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρία Καραντουμάνη (εκπαιδευτικό των Εικαστικών) για τις πολύτιμες συμβουλές της σε όλη τη διάρκεια της χειροτεχνίας, καθώς και την κυρία Μαρία Ράπτη (εκπαιδευτικό της Β’ τάξης) που μας «δάνεισε» κάποιους από τους μαθητές της προκειμένου να γίνουν τα μοντέλα μας για τη χειροτεχνία. Θα θέλαμε να πούμε και κάτι ακόμη …