ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κωνσταντίνος Καβάφης.
Advertisements

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
ΕΛ - ΓΚΡΕΚΟ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
•Ο Νίκος Καζαντζάκης 18 Φεβρουαρίου Οκτωβρίου 1957 ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, γνωστός για τη στοχαστική.
Γιώργος Κάκαρης Γ
4. Η Καινη Διαθηκη Β΄: Οι Επιστολες και η Αποκαλυψη
Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με.
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Κωνσταντίνος Καβάφης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια. Μετά τον θάνατο του πατέρα του η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην Αγγλία.
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ.
Οδυσσεας Ελυτης.
ΟΙ ΔΙΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Λεωνίδας Κραλίδης 8/12/2013 1ο Πρότυπο Πειρ. Θεσ/νίκης
 Το καλοκαίρι του 1928 πήρε το απολυτήριο του γυμνασίου με βαθμό 7,3/11.  Μετά από πιέσεις των γονέων του, αποφάσισε να σπουδάσει χημικός  Την ίδια.
20/2/12 Μάριος Eυρυγένης Γιάννης Ελίζογλου Γ1
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
Μενέλαος Λουντέμης.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ
Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
Αρχαία θέατρα Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
Έλληνες Λογοτέχνες: Άγγελος Σικελιανός Τμήμα: Ε΄1 Μιχαέλα Τ. Μαρινα Μ. Ηλιάννα Κ.
PROJECT 6ο Λύκειο Πάτρας Β’ Λυκείου Α΄ Τετράμηνο Σχολικό έτος
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΑΜΑΞΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.
24 βήματα – 24 pas Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Έλληνες Λογοτέχνες: Κωνσταντίνος Καβάφης
Κ.Π. Καβάφης “Όσο μπορείς”.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Εβδομάδα Βιβλίου 1-8 Φεβρουαρίου 2008 Έκθεση Βιβλίου - Αφιέρωμα στο Ταξίδι Επίσκεψη του συγγραφέα Σάκη Σερέφα Θέμα: Λογοτεχνία, ένα ταξίδι στον κόσμο της.
Το Νέο Γενικό Λύκειο Η παρουσίαση εδράζεται στα Ν.Δ.: 4327 (ΦΕΚ 50/ ) 4186 (ΦΕΚ 193/ ) 4310(ΦΕΚ 258/ ) Παραστατίδης Κων/νος.
Δομή του Νέου Γενικού Λυκείου Η παρουσίαση εδράζεται στα Ν.Δ.: 4327 (ΦΕΚ 50/ ) 4186 (ΦΕΚ 193/ ) 4310 (ΦΕΚ 258/ )
Ζάχος Χαράλαμπος Παπαγεωργίου Λάμπρος Εργασία για το Στρατή Μυριβήλη Γ΄ Γυμνασίου
Άλκη Ζέη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. Ε.- Α. Π. Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Στ ’2.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Οι Εβδομήντα μεταφράζουν την εβραϊκή λέξη berith στα ελληνικά διαθήκη Απαντάται στις εκφράσεις.
Κωνσταντίνος Καβάφης Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας.
( ) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850)
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Γενικό Λύκειο (σχολικό έτος )
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
Εργασία Λογοτεχνιας Β΄ Γυνασίου
Λίγα λόγια για τον Κωσταντίνο Καβάφη
Ευρωπαϊκή Ιστορία 4η συνάντηση 14/3/2017.
Μετάβαση από το Δημοτικό
Ευγένιος Τριβιζάς.
EΡΜΗΝΕΙΑ-ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Οδυσσεας Ελυτης.
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
ΝΙκοΣ ΚαζαντζΑκηΣ 18/02/ /10/1957
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
Η βασιλεία του Μιχαήλ Γ΄ και η αυγή της Νέας Εποχής
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Hugo
Νίκος Καζαντζάκης Μακρυκώστα Μαριάννα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό  Τιμητικές διακρίσεις Τιμητικές διακρίσεις

 Ο Καζαντζάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα γράμματα από το περιοδικό « Πινακοθήκη » τον Μάιο του 1906, με το δοκίμιο Η αρρώστια του αιώνος και με το ψευδώνυμο Κάρμα Νιρβαμή. Με το ίδιο ψευδώνυμο τύπωσε και το πρώτο του βιβλίο Όφις και κρίνο (1906), κι από τότε, εκτός απ ' την τακτική συνεργασία του στην « Πινακοθήκη », συνεργάστηκε και με άλλα περιοδικά.

Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε πολυγραφότατος. Ασχολήθηκε σχεδόν με κάθε είδος λόγου :  Ποίηση ( δραματική, επική, λυρική )  Δοκίμιο  Μυθιστόρημα ( στα Ελληνικά και στα Γαλλικά )  Ταξιδιωτικές εντυπώσεις  Αλληλογραφία  Παιδικό μυθιστόρημα  Μετάφραση ( από τα Αρχαία Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά )

 Ιστορία  Σχολικά βιβλία  Παιδικά βιβλία ( διασκευή και μετάφραση )  Λεξικά ( γλωσσικά και εγκυκλοπαιδικά )  Δημοσιογραφία  Κριτική  Αρθρογραφία  Κινηματογραφικά σενάρια

 1927 Ασκητική Ασκητική  Ταξιδεύοντας.  Οδύσσεια Οδύσσεια  Σειρά από δράματα με θέματα από την αρχαία εποχή και τη σύγχρονη ιστορία : Προμηθέας Καποδίστριας, Κούρος ( ή Θησέας ) Νικηφόρος Φωκας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Χριστόφορος Κολόμβος Προμηθέας Νικηφόρος Φωκας  Στροφή προς το μυθιστόρημα με σκοπό την επικοινωνία με το πλατύτερο κοινό : Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά (1946) Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται (1948) Ο Καπεταν Μιχάλης (1950) Ο τελευταίος πειρασμός (1951) Ο Φτωχούλης του Θεού (1953) Αναφορά στο Γκρέκο ( δημοσίευση μετά τον θάνατο του συγγραφέα, στα 1961) Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται Ο Καπεταν Μιχάλης Ο Φτωχούλης του Θεού

 Τον Ιούνιο του 1946 έφυγε για ένα σύντομο ταξίδι στην Αγγλία, και δεν ξαναγύρισε. Καλεσμένος από τη γαλλική κυβέρνηση, βρέθηκε απρόοπτα στο Παρίσι, όπου διορίστηκε σε λίγο σύμβουλος για τη λογοτεχνία στην Unesco. Και πάλι όμως παραιτήθηκε τον επόμενο χρόνο, αποφασισμένος να σταδιοδρομήσει στο εξωτερικό αποκλειστικά και μόνο ως συγγραφέας.  Έτσι, το 1948 εγκαταστάθηκε στην Antibes της Γαλλίας, κι από κει και πέρα αρχίζει η μεγάλη επέκταση της φήμης του Καζαντζάκη.

 Τα έργα του μεταφράζονται το ένα μετά το άλλο σ ' όλες τις χώρες του κόσμου, του απονέμεται στο Παρίσι το βραβείο για το καλύτερο ξένο βιβλίο (1954) και στη Βιέννη το Βραβείο Ειρήνης (1956), ενώ παράλληλα προτείνεται για δεύτερη και τρίτη φορά υποψήφιος για το Nobel με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, δίχως ωστόσο να προφτάσει να το πάρει. Η μεγάλη κυκλοφορία των βιβλίων του και το δήθεν αντιθρησκευτικό περιεχόμενο τους ερεθίζουν και κινητοποιούν εναντίον του την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία και την καθολική. Η δίωξη δεν προχωρεί παραπέρα, αλλά ο πάπας αναγράφει στον Ινδικά το μυθιστόρημα Ο τελευταίος πειρασμός. Στο μεταξύ, έχει αρχίσει να κλονίζεται η υγεία του, χάνει ύστερα από μια σοβαρή μόλυνση το δεξί του μάτι. Μα εκείνος εξακολουθεί να προσθέτει όλο και νέα έργα, με τον ίδιο πάντα πυρετικό ρυθμό, ως τις παραμονές του τελευταίου ταξιδιού του στην Κίνα, που υπήρξε ο μοιραίος επίλογος της όλης του δραστηριότητας.

 e.gr/common_pages/literature/authors/greek_writers/kazantzakhs_ni kos/index.html e.gr/common_pages/literature/authors/greek_writers/kazantzakhs_ni kos/index.html  BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD %CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

 Μίσχου Δήμητρα  Πουλιάκη Σταυρούλα  Σαντουρτζόγλου Ειρήνη  Σλίμπα Δήμητρα