Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
Αξιοποίηση του χώρου των παλιών διυλιστηρίων Λάρνακας
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το Σχέδιο Επικοινωνίας της Επιχείρησης «Ξενοδοχειακή-μονάδα-που-βρίσκεται-στο-Λιτόχωρο-Πιερίας» προβάλλει τους στρατηγικούς στόχους του. Στο παρόν.
ΜΑΛΙΑΚΩΣΤΑΣ & ΥΙΟΙ 4 STARS HOTEL.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
Επανομή.
ΜΑΚΡΙ ΜΑΚΡΗ ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΕΛΑ Γ4.
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
Γιώργος Χατζηαντωνίου Γ’5
ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Η Ιταλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εξωτερικού για τους Έλληνες. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα που επηρέασε.
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Κακκαλής Ιωάννης Κοιλάκου Σταυρούλα Κρητικίδης Μάνος Λιοκάτης Χρήστος
ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΦΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΣΙΔΑ Πανεπιστήμιο.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ήσυχες γραφικές παραλίες ή πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα;
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας εμπνέονται από το Φυσικό,
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ Καραγιάννης Γιάννης.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Κοιτώντας τις παρακάτω εικόνες προσπαθήστε να διαγνώσετε σε ποια / ποιες κεντρικές έννοιες αναφέρονται:
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.
54o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Οι διακοπές μου - Καλοκαίρι 2014 Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2 Σχ. Έτος:
Παραδοσιακές φωνές και τραγούδια της κατεχόμενης γης μας, πριν και μετά από την εισβολή Αντώνης Ευαγγέλου Α΄5, Κάλια Σουτζιή Α΄5 Μάγια Ψύλλου Α΄5, Ορθοδοξία.
Μαρία , Δημήτρης Μαρία , Μαργαρίτα
ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
Τα βουνά και οι πεδιάδες στη ζωή των Ευρωπαίων
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Χαβάνα –Άρτεμις Αχιλλέως
Ελάτε να κάνετε διακοπές στη Ρόδο!
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
ΜΑΘΗΜΑ 2: H σημασία της σχετικής θέσης για τους ανθρώπους
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ……………….. Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι ΕπαρχίαΑμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου Η πόλη και τα χωριά της.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Ορισμός τουρισμού ● Πολλές είναι οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να δoθεί ένας επακριβής ορισμός του Τουρισμού. Από τα κύρια χαρακτηριστικά.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΛΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤ΄2.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΦΡΕΝΑΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΦΑ, ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΡΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 15/101
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
   καλοκαίρι 2012 Δημιουργός:Κατερίνα Νάννου.
ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΟΡΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΡΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Εκκλησίες στη Λακατάμεια
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Δομές και υποδομές Ομάδα:1
Όλυμπος.
Ναύπλιο.
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη, που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Δίου Ολύμπου. Με βάση την απογραφή του 2001, η Λεπτοκαρυά έχει κατοίκους πραγματικό πληθυσμό. Το ομώνυμο Τοπικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό. Η ονομασία της προήλθε από τις φουντουκιές και την απόδοση στα ελληνικά της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ (φουντουκοχώρι). Ο κεντρικός ναός είναι ο Άγιος Νικόλαος ενώ έχει και ένα παρεκκλήση στην παραλία τον Άγιο Παντελεήμωνα και η απόσταση από την Κατερίνη είναι 26 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και με την καλλιέργεια της Γης. Γραφική είναι η παλιά Λεπτοκαρυά, στην οποία την Παρασκευή μετά το Πάσχα γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι. Στην Λεπτοκαρυά υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία όπως και κατασκηνώσεις και κάμπινγκ της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.Η Λεπτοκαρυά είναι από τους πιο τουριστικούς προορισμούς το Καλοκαίρι αφού συγκεντρώνει στο σύνολο τουρίστες την περίοδο του Καλοκαιριού.Επίσης η Λεπτοκαρυά διαθέτει μια από τις καλύτερες θάλασσες της Ελλάδας αφού έχει βραβευτεί με την γαλάζια σημαία των θαλασσών.κωμόπολη 2001 Άγιος ΝικόλαοςΚατερίνη Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας

ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η Λεπτοκαρυά είναι ξακουστή για τα καρύδια. Για αυτό κανονικά λέγετε Λεπτοκαρυδια. Έχει επίσης μεγάλη ποικιλία ντομάτας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, οι επισκέπτες θα συναντήσουν όμορφες και καθαρές παραλίες για να απολαύσουν το μπάνιο τους καθώς και τον κεντρικό παραλιακό δρόμο που σφύζει από μαγαζιά με τουριστικά είδη και τοπικά προϊόντα. Όποιος περπατήσει κατά μήκος της ακτής θα δει τις εικόνες να εναλλάσσονται με τρόπο μαγευτικό, καθώς το τοπίο προσφέρει τον ασύγκριτο συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα που προσδίδει μια ιδιαίτερη γαλήνη και ηρεμία, ενώ προχωρώντας προς το κέντρο του χωριού δεσπόζει η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου την οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Αξιοπρόσεκτο γεγονός αποτελεί και η ύπαρξη σιδηροδρομικού σταθμού σε κεντρικό σημείο του χωριού που προσφέρει άμεση πρόσβαση σ’ αυτό. Παράλληλα με τις διακοπές σας στην Λεπτοκαρυά μπορείτε να επισκεφτείτε και άλλα αξιοσημείωτα μέρη όπως, το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα, ο οικισμός του Παλιού Παντελεήμονα, το αρχαίο θέατρο του Δίου, την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου, την Ιερά Μονή των Κανάλων

ΠΑΡΑΛΙΕΣ Αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια βλάστηση, βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης, στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη. Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, στα Αρχαία Λείβηθρα, τόπο ταφής του μυθικού Ορφέα, καθώς και στη Μονή Κανάλων (12ος αι.). Πολυσύχναστη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, διαθέτει άριστη υποδομή με πολλά Ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλες τις προτιμήσεις Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, σνακ-μπαρ και άλλα μέσα εστίασης προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων για κάθε επισκέπτη. Πολλά καφέ, καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, club, disco, φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Καταστήματα όλων των ειδών σας εξυπηρετούν σε κάθε είδους αγορά. Απέχει 25χιλ. από την Κατερίνη και 60 χιλ. από Λάρισα με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Λεπτοκαρυάς) και τον Σιδηρόδρομο (σταθμός Λεπτοκαρυάς).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ