1. ΙΝΔΙΑ 1.200.000 Τόνους 2. ΙΡΑΝ 650.000 Τόνους 3. ΗΠΑ 100.000 Τόνους 4. ΤΟΥΡΚΙΑ 75.000 Τόνους 5. ΙΣΠΑΝΙΑ 60.000 Τόνους 6. ΙΣΡΑΗΛ 20.000 Τόνους 7. ΕΛΛΑΔΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΒΑΤΣΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Advertisements

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ.
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Στάδια ανάπτυξης καλλιεργούμενων φυτών
ΠΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΑ.
Είμαι το μέρος που συνδέει το άνθος με το βλαστό
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ.
ΑΝΘΟΙ ΦΥΛΛΑ ΚΑΡΠΟΙ.
ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος
ΤΑ ΑΝΘΗ.
Παρατήρηση άνθους ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
ΤΑ ΦΥΛΛΑ.
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Οι επιδράσεις των δασών στη ζωή των ανθρώπων
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
Κάστανα Ερωτήσεις Θεοδώρα Μπάφα Ε Ερώτηση- Απάντηση Πόσο χρονιά ζει μία καστανιά; Ζει από χρόνια.
Βλαστός Μονοπόδιο - συμπόδιο Βασικοί σκοποί
Η ελιά Βαρνάβας Φλωρίδης.
Φ Υ Τ Α   ΔΕΝΤΡΑ ΘΑΜΝΟΙ ΠΟΕΣ.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6.2 Η αναπαραγωγη στα φυτά.
6.2 Η αναπαραγωγή στα φυτά.
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Φυτικό Βασίλειο (440 εκ.χρ. πριν)
Παρατήρηση άνθους.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ - ΓΠΑ ΙΟΥΛΙΟΣ –ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 ΗΡΑ–ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΓΚΙΟΥΖΗ- ΠΟΝΤΜΠΙΕΛΣΚΙ ΑΦΠ ΚΑΙ ΓΜ – ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ ΑΜ : Ζ15863 ΕΞΑΜΗΝΟ 8º.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ  Αρωματικά φυτά είναι μια ομάδα ειδών φυτικού βασιλείου με κοινό χαρακτηριστικό το ότι περιέχουν στα διάφορα.
ΡΟΔΙΑ (Punica granatum) Τάξη: Μυρτώδη (Myrtales) Οικογένεια: Πουνικώδη (Punicaceae), Γένος: Πουνική (Punica), Είδη: Punica granatum και Punica nana Punica.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ. Συστήματα βοτανικής ταξινόμησης είναι μέθοδοι και αρχές κριτηρίων βάσει των οποίων τα είδη των φυτών κατατάσσονται σε διάφορες ταξινομικές.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Τ. Ε. Ι. ΚΡΗΤΗΣ Σ. ΤΕ. Γ. ΤΜΗΜΑ : Φ. Π. Στόχος: Απόκτηση γνώσεων, σχετικά με τη μορφολογία, τη φυσιολογία, την οικολογία,
ΕΛΙΑ Olea europaea ΟΙΚ. Oleaceae
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ Citrus spp.
Μαριάνθη Αγριτέλη Ελευθερία Ηλιάδη Καφετζής Κωνσταντίνος.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Εγκεντρισμοί και ενοθφαλμισμοί. Ως εμβολιασμό εννοούμε την καλλιεργητική τεχνική με την οποία ενώνουμε τα μέρη δύο διαφορετικών φυτών με σκοπό την δημιουργία.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 Ο ΓΙΓΑΡΤΟΚΑΡΠΑ. Τάξη: Lepidoptera Οικογένεια: Tortricidae Cydia pomonella Καρπόκαψα η σκουλήκι των μήλων.
Πολυφάγο έντομο. Αμπέλι, ελιά, δαμασκηνιά και ακτινιδιά. Ολομετάβολο: αυγό, προνύμφη, πλαγγών (pupa), ακμαίο Ζημιογόνο στάδιο: προνύμφη. Προσβάλει άνθη,
2ο μάθημα: Στοιχεία φυσιολογίας της Ελιάς
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΦΥΤΩΝ ΘΕΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: «ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ» Γιακουμεττής.
1. Μετρήσεις σε ποικιλίες ροδιάς (όπως Περσεφόνη και Wonderful). 2. Βοηθητικές εργασίες πάνω σε πτυχιακή εργασία που αφορά την επίδραση της αλατότητας.
ΜΑΘΗΜΑ 1ο ΒΑΜΒΑΚΙ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελιάς, που επιδρούν στο κλάδεμα
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ Αμφιγονική αναπαραγωγή στα ανθόφυτα (φυτά που έχουν άνθη) Το άνθος παράγει τους γαμέτες και συνεπώς αποτελεί το αναπαραγωγικό όργανο.
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ COMPOSITAE (ASTERACEAE, CICHORIACEAE) – ΣΥΝΘΕΤΑ
Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
Εργαστήριο 4 «Παραγωγή φυτευτικού υλικού»
ΤΑΞΗ: FAGALES Η τάξη αυτή περιλαμβάνει τις οικογένειες : 1. Fagaceae 2. Betulaceae.
Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Χρήστος Γ. Αθανασίου ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΠΝΟΥ-ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ-ΠΑΤΑΤΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΠΟΛ/ΣΜΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ
Ετοιμαστείτε για το Quiz γνώσεων της δάφνης
6.2 Η αναπαραγωγη στα φυτά.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2΄ του 1ου Δημοτικού Σχολείου και της ΣΤ΄ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου σας παρουσιάζουν τη βιωματική εργασία.
Βιολογική καλλιέργεια πατάτας (Solanum tuberosum, Solanaceae)
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
Η φύση είναι το σπίτι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1. ΙΝΔΙΑ Τόνους 2. ΙΡΑΝ Τόνους 3. ΗΠΑ Τόνους 4. ΤΟΥΡΚΙΑ Τόνους 5. ΙΣΠΑΝΙΑ Τόνους 6. ΙΣΡΑΗΛ Τόνους 7. ΕΛΛΑΔΑ 4000 Τόνους

Τα Φύλλα είναι λογχοειδή και γυαλιστερά

ΟΦΘΑΛΜΟΙ[ πλάγια σε βλαστό ή σε λογχοειδή βλάστηση] α) Ξυλοφόροι ή βλαστοφόροι β) Μικτοί καρποφόροι ΑΝΘΗ, εμφανίζονται μετά τα φύλλα, 2- 7 επάκρια της τρέχουσας βλάστησης ή και σε παλιό ξύλο [μακρόστυλα] Τα άνθη είναι ΤΕΛΕΙΑ δύο τύπων : 1) Κοντόστυλα 2) Μακρύστυλα

 Μεγάλα καμπανοειδή,κόκκινα ή λευκοκίτρινα.  Η ωοθήκη είναι περίγυνη,με 5 ή περισσότερα σέπαλα,πέταλα και πολυάριθμους στήμονες.  Μακρόστυλα [καρποφόρα [γόνιμα], σε παλιό ξύλο]  Κοντόστυλα, ή βραχύστυλα [άγονα που σχηματίζονται στη νέα βλάστηση]  Ο καλύτερος καρπός παράγεται από τα πρώιμα άνθη,λόγω ευνοϊκών μετεωρολογικών συνθηκών.[Evreinoff 1953]

Ο ΚΑΡΠΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΡΠΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΥΠΕΣ(ΣΠΟΡΑΚΙΑ)

 ΠΟΛ/ΣΜΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΠΟΛ/ΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΑΔΕΣ

 Η εγκατάσταση γίνεται από το Νοέμβρη – Μάρτη σε χωράφια που δεν νεροκρατούν  Ευδοκιμεί σε περιοχές χωρίς ανέμους και ομίχλες που η θερμοκρασία δεν κατεβαίνει κάτω από -11 ο βαθμούς.  Η φύτευση γίνεται κατά ορθογώνια παρ/μα με 4 μ. πάνω στη γραμμή και 5 μέτρα μεταξύ των γραμμών.

1. Ως Θάμνος

 Αξιοποιούμε την φυσική ανάπτυξη του δένδρου αφήνοντας 5-6 κορμούς από τη βάση ανάπτυξης του από το 2 ο ή το 3 ο χρόνο με ομοιόμορφη κλίση και ανάπτυξη των κορμών βραχιόνων

 Καθαρισμός των ξερών κλαδιών  Εξασφάλιση καλού αερισμού και φωτισμού  Αφαίρεση των βλαστών που μπλέκουν στο εσωτερικό του δένδρου, αφαίρεση των λαίμαργων και των παραφυάδων.  Κόντεμα των μακριών βλαστών για να προωθήσουμε την καρποφορία  Ανανεώνουμε γερασμένους βραχίονες αν χρειαστεί.

 Αραίωμα των καρπών βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων καρπών και βοηθά στην ισόρροπη ανάπτυξη τους

 ΞΥΛΟΦΟΡΟΙ  ΜΙΚΤΟΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΙ  ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΟΦΟΡΟΙ

 Το σύκο είναι:μια κοίλη ανθοδόχη που ονομάζεται ταξιανθία  Το είδος διαφοροποιούνται σημαντικά στους δύο βασικούς τύπους δέντρου της συκιάς που είναι:  Η άγρια συκιά (αρρενοσυκιά) η οποία είναι δένδρο μόνοικο με αρσενικά και θηλυκά άνθη.  Η θηλυκή [ημεροσυκιά]έχει μόνο θηλυκά άνθη τα οποία για να γονιμοποιηθούν απαιτείται μεταφορά γύρης από τα αρσενικά άνθη της αρρενοσυκιάς.  Η Συκιά καρποφορεί από το 3-4 έτος της ηλικίας της και ζεί χρόνια.

 Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται με την συμμετοχή του εντόμου Blastophaga psenes[υμενόπτερο] (κοινώς ψήνας της συκιάς).  Το έντομο διαχειμάζει ως προνύμφη στα χειμερινά σύκα της αρρενοσυκιάς τα οποία διατηρούνται στο δένδρο κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου και τα οποία ονομάζονται κρατητήρες ή όλυνθοι  Την άνοιξη αναπτύσσονται τα εαρινά σύκα που ονομάζονται ερινεοί ή ορνιοί.

 Την Άνοιξη ο ψήνας ολοκληρώνει τον βιολογικό του κύκλο μέσα στους κρατηρήρες και εισέρχεται στους ερινεούς, ως έντομο πλέον για να ωοτοκήσει. Κατά την είσοδό του μεταφέρει γύρη από τα αρσενικά άνθη που βρίσκονται κοντά στην οπή της βάσης, προς τα θηλυκά τα οποία βρίσκονται στο βάθος του σύκου, κοντά στον ποδίσκο.  Απαιτούνται 3-5 ψήνες/συκόνιο  Ο ψήνας μπορεί να πετάξει μέχρι 20 χιλ/τρα  Διάρκεια ζωής του 24 ώρες  Υπερβολικός πληθυσμός δημιουργεί το μαύρισμα στα σύκα από το μύκητα.[fusarium moniliforme]

 ΔΕΝΔΡΟ: Αείφυλλο  Μόνοικο,δίοικο,μόνοικο-δίκλινο [πολύγαμο είδος]  Ανεμόφιλο

 Τα φύλλα της είναι σύνθετα, πτερωτά με 4 – 10 φυλλάρια ακέραια, δερματώδη βαθυπράσινα και γυαλιστερά από πάνω, ωχροπράσινα από κάτω.

 Απλοί ανθοφόροι οφθαλμοί πλάγιοι  Ξυλοφόροι οφθαλμοί επάκριοι ή πλάγιοι  Αλλά: μορφολογικά δεν διακρίνονται μακροσκοπικά Επίσης: Δεν καλύπτονται από λέπια αλλά από πυκνό τρίχωμα

 Τα άνθη με βαριά οσμή, χωρίς πέταλα, μικρά, σε μασχαλιαίους ή πλευρικούς κοκκινωπούς βότρυς δίκλινα συνήθως, πέντε στήμονες, μακριούς στα αρσενικά άνθη, κοντούς και κατά κανόνα άγονους στα θηλυκά ή ερμαφρόδιτα.  Η Άνθιση πραγματοποιείται σε ταξιανθία βοτρυώδη σε:  1) βλαστούς της προηγούμενης χρονιάς και είναι κυρίως μονοστέλεχη  2) ή σε βραχίονες [3-15 έτη] που είναι κυρίως πολυστέλεχη

 Η ωρίμανση του καρπού διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο από το Φθινόπωρο - Αύγουστο του επόμενου έτους που αρχίζουν να πέφτουν οι ώριμοι πια καρποί.  Τα χαρούπια είναι μακριά, στριφτά και σκληρά πράσινου χρώματος όταν είναι άγουρα και ξυλώδη εξωτερικά,καστανού χρώματος όταν είναι ώριμα. Η σάρκα τους έχει ευχάριστη, γλυκιά γεύση και περιέχει πολλά και πολύ σκληρά σπόρια.

Οι σπόροι των χαρουπιών έχουν όλα περίπου το ίδιο βάρος (0,2 γρ) και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ως μονάδα μέτρησης χρυσού και πολύτιμων λίθων. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ: 1. Το καράτι (η λέξη κιράτ, σημαίνει σπόρος στα αραβικά μονάδα μέτρησης βάρους των πολύτιμων λίθων και των κραμάτων του χρυσού. 2. Η λέξη καράτι προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κεράτιο.