Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ Τζίμας Σπύρος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ.
Advertisements

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ιδρύθηκε το 1923, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετή Διοίκηση. Κατά τους κανόνες.
ΣΥΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ιωάννα Λεονταρίδου Επίκουρη Καθηγήτρια Υπεύθυνη Τομέα Αισθητικής-Κοσμητολογίας.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (Ιούνιος 2011) Περιεχόμενο και καινοτόμα στοιχεία του νέου Προγράμματος Σπουδών Λογοτεχνίας στην υποχρεωτική Εκπαίδευση.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
ΟΥΡΟΛΙΘΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική Διευθυντής : Kαθηγητής Σ. Γαρδίκης.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αποβλΗτων Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ. Περιλαμβάνει τον ρόλο του νοσηλευτή στις τρεις φάσεις μιας χειρουργικής επέμβασης: το χειρουργικό περιβάλλον απαιτεί γνώση, κρίση.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Κάθετες και πλάγιες. Κάθετα και πλάγια τμήματα Έστω ευθεία ε και σημείο Α εκτός αυτής. ε Κ Β Α Από το Α διέρχεται μοναδική κάθετη. Έστω ζ μια άλλη ευθεία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
Ο κύκλος της ανακύκλωσης Πρώτο βήμα Συγκεντρώνουμε τα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά από τα υπόλοιπα σκουπίδια (κάνοντας διαλογή.
ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΔ 126/2016.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
Φυσική Γυμνασίου - Λυκείου
ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΟΝΤΟΥ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΣΕΤ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 7
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ.
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Μακροοικονομία Διάλεξη 9.
Ολική ανάκλαση ή ολική εσωτερική ανάκλαση, ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένα διαδιδόμενο κύμα ανακλάται κατά 100% προσπίπτοντας σε επιφάνεια που.
Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Τα μόρια της ζωής.
Αξιολόγηση VIDEO μικροδιδασκαλίας
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
Ανάληψη Υποχρέωσης (Π. Δ
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
Η Υγεία των Ματιών Ενημέρωση και Πρόληψη
Θεωρία Πολιτισμικού Κεφαλαίου και Εκπαίδευση
Το φως Περιεχόμενα Ενότητας Ιδιότητες του φωτός Ανάκλαση 3) Διάθλαση.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (II) Παράδειγμα (ΟΠΑΑΧ).
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Α. Κουτσούρης
Οι αλλαγεΣ Στο ΓυμναΣιο
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
Μεταπτυχιακά προγράμματα και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο ΕΜΠ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
Αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας
מעבר אור מתווך שקוף לתווך שקוף
Ιστορία 8η Σέρλοκ Χολμς.
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4495/17 (167 Α/ ) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Π.Φ.Σ. 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.
11ο γυμνάσιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ΤΑΞΗΣ …στη μεγαλύτερη βαθμίδα! … μεγαλύτερες απαιτήσεις! …νάτην και η εφηβεία!!
Μέθοδοι αποτύπωσης Σήμανση σημείου Επισήμανση σημείου
Мероприятие, посвященное восстанию студентов
Диффуз токсик букок 710-ГУРУХ ТАЛАБАСИ КАРИМОВА МУНИСА.
“ХХІ ғасыр өскіндері” интеллектуальдық сайыс 5-6 сынып
Екі векторды векторлық көбейту
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ
Σύντομος οδηγός υποψηφίου συμβούλου/προέδρου κοινότητας
Ο ερμηνευτικός διάλογος
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
7η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πώς να θεραπεύσετε τη μέση σας Τσουπλή Αικατερίνη Φυσικοθεραπεύτρια Εξειδικευμένη στις εναλλακτικές θεραπείες ΜΑΙΟΣ 2015

Εισαγωγή Η οσφυαλγία, που προσβάλλει σχεδόν όλους μας σε κάποιο στάδιο της ζωής μας, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις,που βασανίζουν τον άνθρωπο. Ο πόνος στην οσφύ για τους περισσότερους παραμένει ένα μυστήριο. Συχνά αρχίζει χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς ιδιαίτερα φανερή αιτία. Εμφανίζεται στις απλές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μας.

Η ΣΣ στην περιοχή της μέσης αποτελείται από πέντε κόκκαλα τους σπονδύλους, που στηρίζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Κάθε σπόνδυλος αποτελείται από το σώμα ενώ διαχωρίζονται από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Κάθε άρθρωση συγκρατείται από μαλακούς ιστούς, τον θύλακα. Στο κάτω τμήμα της ΣΣ ορισμένα νεύρα συνενώνονται και έτσι σχηματίζουν το αριστερό και δεξιό ισχιακό νεύρο. Η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Που είναι αισθητός ο πόνος; Ο πόνος μπορεί να μεταβάλλεται με τη κίνηση ή με τη θέση που παίρνουμε, μπορεί να αλλάζει η ένταση ή η θέση του.

Η οσφυϊκή λόρδωση είναι φυσικό χαρακτηριστικό της σπονδυλικής στήλης σε όλα τα άτομα. Φυσική στάση του σώματος

Συνήθη αίτια οσφυαλγίας 1. Από κακή στάση μετά από πολύωρο κάθισμα.

Μαξιλαράκι οσφύος Όταν η εργασία σας επιβάλλει να κάθεστε ώρα, πρέπει να σηκώνεστε συχνά, ώστε να προλαμβάνετε την εμφάνιση πόνου. Όταν εργάζεστε σκυμμένοι, η αλλαγή της θέσης αυτής είναι απαραίτητη για την πρόληψη πόνου. Σταθείτε όρθιοι και τεντωθείτε προς τα πίσω.

2. Από σήκωμα βαριών αντικειμένων

3. Κακή στάση σώματος στην όρθια θέση

ΖΩΝΕΣ ΟΣΦΥΟΣ Δημιουργία ενός σχετικά συμπαγή κυλίνδρου Πολλοί τύποι ζωνών. Να μην εμποδίζεται η αναπνευστική κίνηση. Να συνοδεύονται με πρόγραμμα ασκήσεων κοιλιακών και ραχιαίων.

Ελάττωση βάρους-Διατροφή Στα υπέρβαρα άτομα θα βοηθούσε σημαντικά και η μείωση σωματικού βά- ρους, η οποία προκαλεί άμεση ανακούφιση από τους πόνους.

Συνηθισμένα φάρμακα και λύσεις Φάρμακα (αναλγητικά). Ανάπαυση στο κρεβάτι. Χειροπρακτική και οστεοπαθητική. Φυσικοθεραπεία. Ωτοβελονισμός.

Ωτοθεραπεία Ο ωτοβελονισμός είναι μια ιατρική μέθοδος που χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Αρχικά η πρώτη εμφάνιση του ωτοβελονισμού γεννιέται την περίοδο του 50΄από τον Γάλλο P.Nogier.

Βασικές αρχές ωτοβελονισμού Ερεθισμός στις ωτικές ζώνες μπορεί να γίνει με: ηλεκτρικές συσκευές ημιμόνιμες βελόνες σπόρια (vacaria) σφαιρίδια μαγνήτες laser

Στην ωτοδιαγνωστική χρησιμοποιούμε τα εξής βήματα : επισκόπηση (με το μάτι) ηλεκτρική ανίχνευση (Pointer exel II) ψηλάφηση (palper)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΜΙΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Σημεία ωτοβελονισμού στην οσφυαλγία. Στην οσφϋαλγία χρησιμοποιούμε λειτουργικά σημεία Α΄ επιπέδου. Σεν Μεν είναι αναλγητικό αντιφλεγμονώδες, μυοχαλαρωτικό και σημείο με ρυθμιστική δράση. ZERO μας ανοίγει το κύκλωμα στην αρχή και το χρησιμοποιούμε και στο τέλος για να κλείσουμε το κύκλωμα.

Θάλαμος είναι το λειτουργικό σημείο Β΄ επιπέδου και έχει σχέση με την αναλγησία και τον έντονο πόνο. EAR APEX έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Πάνω από το φύμα του Δαρβίνου ψάχνουμε για νευροανταλακλαστικά σημεία μορφασμού. Κάτω από το τριγωνικό βοθρείο ψάχνουμε για ριζικό πόνο.

Μυοχαλαρωτικά σημεία είναι τα : master cerbal. master sensorial. σεροτονίνη. σημείο αυτόνομου συμπαθητικού συστήματος. άγχος 2 JEROM

Μαστοειδή επιφάνεια Μυϊκά σημεία στην μαστοειδή επιφάνεια βάζουμε στο άνω τμήμα που αντιστοιχεί στην οσφϋική περιοχή. Σε μια κεντρική οσφϋαλγία πάμε πάντα στο δυνατό χέρι του ασθενή και χρησιμοποιούμε αντίστοιχα σε δεξιόχειρα το δεξί αυτί. Όταν είναι αριστερά ή δεξιά προσδιορισμένος πάμε στην αντίστοιχη πλευρά. Σε ψυχοσωματικά θέματα στην δεξιόχειρα πάμε στο αριστερό αυτί μας λόγου χρονιαίου προβλήματος, υπάρχει άνχος στρες στην σεροτονίνη και τα σημεία άγχους.

Ολιστική Προσέγγιση τα συναισθήματα προκαλούν ασθένειες οσφυαλγία δείχνει ένταση στο 2ο τσάκρα υποκρίνομαι και έχω φόβο για τα χρήματα και το μέλλον, φοβάμαι να κάνω το βήμα μπροστά στη ζωή Θεραπευτικός οραματισμός

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Πολλοί τρόποι στην αποκατάσταση του πόνου της οσφυικής μοίρας.  Συνιστάται η σωστή στάση του σώματος με καθημερινές ασκήσεις.  Χειρουργική αντιμετώπιση σε σημαντική μηχανική βλάβη.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!