Οι Ανακαλύψεις Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Μαυρογιάννη Άρια Μαθήτρια: Μαρκάκη Ηλέκτρα Ιστορία Β’ Λυκείου Εργασία 1 ου Τετραμήνου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα.
Advertisements

http: //basiosa.wordpress.com
Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα.
ΙΣΤΟΡΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Της μαθήτριας ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΦΟΥΝΤΑ
Η εποχή των εξερευνήσεων
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΔΥΣΗ.
Βαθιές, άγριες θάλασσες
ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
MEΓαλοι θαλασσοποροι 1ο Π.Π.Γ.Α – Τμήμα Α1
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΑΒΕΛΛΑ.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ (1)
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΤΙΑΖ Αναζητώντας το θαλάσσιο δρόμο προς τις Ινδίες…
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
6.3. Οι ανακαλύψεις.
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Η πτώση του Βυζαντίου.
Οι Μεγάλες Ανακαλύψεις 15ος – 16ος αιώνας
Ανακάλυψη και Εξερεύνηση Αμερικής (15ος αι μ Χ)
Φερδινάνδος Μαγγελάνος
Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία.
Μάθημα 5 Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο, 17ος - 19ος αι. -Ανάπτυξη εμπορίου στη Μεσόγειο με πρωτεργάτες τη Βρετανία και την Ολλανδία -Ανταγωνισμός Βρετανίας-Γαλλίας.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
Αμερική.
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Η Ευρώπη μετά από τις Ανακαλύψεις
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
Γεωγραφία κεφ. 36ο ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1. Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να βρείτε πληροφορίες για το θέμα που απεικονίζουν Πύλη της Ιστάρ κάνε κλικ εδώ.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΩΝ ΤΟΝ 15ο ΑΙΩΝΑ ;
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Εργασία ιστορίας 2ου τετραμήνου
Ευρωπαϊκή Ιστορία 4η συνάντηση 14/3/2017.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ 15ος - 16ος αιώνας.
Μια παρουσίαση από τη Δανάη Ρούσση και τη Λυδία Φεργαδιώτη
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ.
Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
2α. Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ειρηνικός Ωκεανός Ο Ειρηνικός Ωκεανός πήρε το όνομα του, από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Μαγγελάνο και είναι η μεγαλύτερη μάζα νερού στη γη.
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
επιμέλεια: Μαρία Ευδωρίδου
Ευρώπη.
Βαθιές, άγριες θάλασσες.
Φοίνικες.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις Διαφωτισμός Ούρδας Ιωάννης
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Ανακαλύψεις Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Μαυρογιάννη Άρια Μαθήτρια: Μαρκάκη Ηλέκτρα Ιστορία Β’ Λυκείου Εργασία 1 ου Τετραμήνου

Αίτια των ανακαλύψεων Οι Ευρωπαίοι ήθελαν να αναζητήσουν νέους δρόμους. Ερέθισμα αποτέλεσε δρόμο > του Μάρκο Πόλο. Ακολουθούσαν το δρόμο του μεταξιού προς την Κίνα. Επιπλέον τους ώθησαν εμπορικοί λόγοι, όπως ο αποκλεισμός επικοινωνίας με την Ασία εξαιτίας των Οθωμανών. Επίσης, το μονοπώλιο μπαχαρικών Βενετών και Αράβων. Το γεγονός ότι η Ευρώπη είχε έλλειψη σε πολύτιμα μέταλλα. Η διαμόρφωση εθνικών κρατών και ο ανταγωνισμός των μοναρχών.

Η εξέλιξη στη ναυσιπλοϊα  Ολοκληρώθηκαν τα τεχνικά μέσα πλεύσης και προσανατολισμού. Πυξίδα, όργανο που βοηθάει στον προσανατολισμό με κατεύθυνση το Βορρά. Αστρολάβος, προσδιόριζε το γεωγραφικό πλάτος βάση την παρατήρηση των άστρων. Πορτολάνος, ναυτικός χάρτης. Ναυπηγήθηκε ένα διαφορετικό πλοίο, η Καραβέλα, το οποίο είχε μεγαλύτερη χωρητικότητα και ήταν πιο γρήγορο και ασφαλές. Πυξίδα Αστρολάβος

Η ανακάλυψη του κόσμου  Ινδίες Οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί επιδιώκουν να φτάσουν στην Ανατολική Ασία. Χρηματοδοτούνται από τον Ερρίκο το Θαλασσοπόρο. Ο Βαρθολομαίος Ντιάζ έφτασε στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας το Ο Βάσκο Νταγκάμα φτάνει στο Κάλικουτ των Ινδιών το Το 1500 ο Πορτογάλος Αλβαρέζ Καμπράλ ανακαλύπτει τη Βραζιλία, πλέοντας προς τις Ινδίες.

 Αμερική Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάζεται στο Σαν Σαλβαδόρ, πιστεύοντας πως έφτασε στις Ινδίες. Το 1507 ο Αμέρικο Βεσπούτσι διαπιστώνει ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε μια νέα ήπειρο και δεν πήγε στην Ασία. Προσπάθησε να την χαρτογραφήσει και πήρε το όνομα του. Ανάμεσα στο ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος αναζητώντας ένα συντομότερο δρόμο προς την Ασία, ταξιδεύει δυτικά, παρακάμπτει τη νότια Αμερική και αποδεικνύει ότι η γη είναι σφαιρική.

Κατάκτησεις και αποικιακές αυτοκρατορίες Το 1494 με τη Συνθήκη της Τορντεζίλα οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι μοιράζουν τις περιοχές που ανακάλυψαν. Σφαγιάζουν τοπικούς πληθυσμούς, λεηλατούν και καταστρέφουν. Χαρακτηριστικά οι Ισπανοί εξαφανίζουν τους προκολομβιανούς πληθυσμούς. Οι Πορτογάλοι ιδρύουν μια σειρά οχυρωμένους εμπορικούς σταθμούς από Αφρική ως Ιαπωνία και δημιουργούν μια αποικιακή αυτοκρατορία. Εφοδιάζουν την Ευρώπη με μπαχαρικά και πολύτιμα μέταλλα. Αναπτύσσουν φυτείες και εγκαινιάζουν το εμπόριο μαύρων από την Αφρική. Οι Ισπανοί δημιουργούν μια ηπειρωτική αυτοκρατορία από το Μπουένος Άιρες ως την Καλιφόρνια. Η διοίκηση ευνοεί την εκμετάλλευση ορυχείων μετάλλων. Ο Άργυρος αποτελεί το κυριότερο είδος. Άγγλοι, Γάλλοι και Ολλανδοί αμφισβητούν την κυριαρχία των Ισπανών και Πορτογάλων.

Μετά τις ανακαλύψεις  Αλλαγές στην οικονομία Κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας ο Ατλαντικός Ωκεανός και η Βόρεια Θάλασσα. Αυξημένη οικονομική δραστηριότητα της Σεβίλλης, της Λισαβόνας και της Αμβέρσας. Η εισαγωγή ασημιού και χρυσαφιού οριστικοποιεί το νόμισμα ως ανταλλακτικό μέσο, που ορίζει όλες τις αξίες και αυξάνεται η κυκλοφορία του. Το εμπόριο οδηγεί σε αύξηση των κεφαλαίων. Οδηγεί σε επενδύσεις εμπορικές, τραπεζικές, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές. Εδραιώνεται το κεφαλαιοκρατικό σύστημα στην Ευρώπη. Τα πρόσωπα δραστηριοποιούνται ατομικά και προοδεύουν η υφαντουργία, η μεταξουργία και η τυπογραφία. Σταθερή αξία η γεωργική παραγωγή, εμπλουτίζεται με τη καλλιέργεια αποικιακών προϊόντων. Η αυξημένη εισαγωγή μετάλλων οδηγεί στη πτώση της αξίας τους Οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ως και 400%.

 Αλλαγή της κοινωνίας και της σκέψης Κυρίαρχη ιδεολογία είναι πλέον αυτή της αστικής τάξης. Οι οικονομικές αλλαγές ευνοούν τους χωρικούς αλλά όχι τους εργάτες και τους ευγενείς. Αναπτύσσονται η αστρονομία, η γεωγραφία, τα μαθηματικά, η ζωολογία, η βοτανική και η εθνογραφία. Πηγές: Σχολικό Βιβλίο