ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΟΝΑΞΙΑ «Γιατί εμένα η ψυχή μου»
Advertisements

2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Μιχαλόπουλος Γεράσιμος Τριανταφυλλίδης Δημήτρης
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Η οριοθέτηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας
Παιδί και παιχνίδι Παρουσίαση στους Γονείς την ημέρα επίδοσης της βαθμολογίας του Α΄τριμήνου 2009 Tου Μίτση Παναγιώτη, δασκάλου του 5ου Δημ. Σχ. Χολαργού.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
Άλκη Ζέη.
5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ
Ενότητα 6η Το ελάφι.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου Κριτήρια αξιολόγησης
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΑΞΗ Α΄ ΟΜΑΔΑ Β΄
ΕΦΗΒΕΙΑ.
Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Α Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. Οι ιστορίες των Πατριαρχών έχουν βασικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Μιλούν δηλαδή για τη µοναδική σχέση των πρωταγωνιστών.
Τα πρώτα βήματα μιας κριτικής ανάγνωσης
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο αυτοβιογραφία χαρακτηρίζουμε συνήθως ένα συνεχές αφηγηματικό κείμενο, στο οποίο ένας άνθρωπος γράφει ο ίδιος την ιστορία της ζωής.
Οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες αγγίζουν τις παιδικές ψυχές Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
Ψυχολογία των νέων 1)Η μετάβαση της παιδικής στην εφηβική ηλικία
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Το παιχνίδι αποτελεί τη φυσική γλώσσα των παιδιών, το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς.
33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
1η Δράση Ατομική δημιουργία
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;
Οικογενειακές σχέσεις Ψυχολογική προσέγγιση
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
Η πρόσκτηση του γραμματισμού ως μέρος σύνθετων διαδικασιών πολιτισμικής ενσωμάτωσης Νεκτάριος Στελλάκης Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Παν. Πατρών Ιστοσελίδα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. Ερώτηση 1 η : Γιατί σύμφωνα με το συγγραφέα οι νέοι έχουν την τάση να αμφισβητούν ενώ οι μεγάλοι όχι; Σύμφωνα με τον συγγραφέα.
1 Παιδική Λογοτεχνία Κωτόπουλος H. Τριαντάφυλλος Π.Τ.Ν. – Π.Δ.Μ.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Σειρά παραδόσεων Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηλ.:
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ.
Πηνελόπη Δέλτα – Πρώτες Ενθυμήσεις
Αφήγηση αφήγηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Θέμα 3ο Γονείς Εξάμηνο Ε΄.
Κεφάλαιο 1ο Θεωρητική Θεμελίωση
Εργασία Α’ τετραμήνου Τόσκα Ραβέσα Κοκκίνου Έλενα Σφακιανάκη Βασιλική Τζαβάρα Κωνσταντίνα.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Στέλλα Βιολάντη.
Η αιτιολογία της εξάρτησης
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Θρησκευτικά Γ Γυμνασίου
Φαζάκης Εμμανουήλ Δ/ντής Κ.Ψ.Υ Αγίου Νικολάου
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Ενότητα 1.2 «Οικογενειακή αγωγή».
ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ «Και πάλι στο σχολείο…»
Α Γ Υ Μ Ν Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Εξάντας Ελλήνων Γονέων.
Πηνελόπη Δέλτα ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ Ε’2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Είναι απόσπασμα απ’ το αυτοβιογραφικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα πρώτες ενθυμήσεις. ΘΕΜΑ: Η εξωτερική μορφή και τα στοιχεία του χαρακτήρα του πατέρα που προκαλούν φόβο αλλά και θαυμασμό στο μικρό Κορίτσι. ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ: Είναι η αυταρχική και απόμακρη συμπεριφορά του πατέρα και οι επιπτώσεις της στην παιδική ψυχή.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζουμε ένα συνεχές κείμενο ,στο οποίο ένας άνθρωπος γράφει ο ίδιος την ιστορία της ζωής του ή ενός μέρους της. Στην αυτοβιογραφία συγγραφέας, αφηγητής, πρωταγωνιστής ταυτίζονται. ΔΟΜΗ 1η ενότητα:<<Τον πατέρα……..αγάπη της ζωής μας>> Ημορφή και η συμπεριφορά του πατέρα καθώς και τα συναισθήματα που ενέπνεε στον κόσμο. 2 η ενότητα: <<Θυμούμαι μια μέρα…………………. μα θεότης>> Η λεπτομέρεια της καθημερινότητας που απέδειξε την ψυχική ανωτερότητα του πατέρα.

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ Δίνεται συνολική εικόνα με σχόλια όπως επιβλητική παρουσία, μεγαλείο, ομορφιά, το ψηλό δεμένο αλλά λεπτό κορμί του. Ο χαρακτήρας ήταν απρόσιτος,αυταρχικός, αλλά παράλληλα και ευγενικός,έντιμος, ακέραιος χαρακτήρας. Ειλικρινής,υπερήφανος,ευσυνείδητος και γενναιόδωρος για τους άλλους. Το ξύλο ως παιδαγωγικό μέσο.Οι γονείς θεωρούσαν μπορούσαν με αυτό το μέσο να νουθετήσουν τα παιδιά διδάσκοντάς το καλό και αποτρέποντάς τα από το κακό.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑΣ. Αναπτύσσονται παράλληλα δύο αντίρροπες οπτικές. (ο φόβος και ο θαυμασμός). Αυταρχική μορφή ,αλλά και επιβλητική παρουσία. Το περιβάλλον όπου μεγαλώνει η αφηγήτρια της προσφέρει υλικά αγαθά, όμως της στερεί το σημαντικότερο για την ψυχική της ισορροπία, την τρυφερότητα. Ο σεβασμός και η κατανόηση έχουν αντικατασταθεί από την απόλυτη πατρική εξουσία που επιβάλλει αυστηρούς κανόνες. Ο αναγνώστης αισθάνεται λύπη για τα παιδικά χρόνια της αυτοβιογράφου, νιώθει την απελπισία της και μένει έκπληκτος απ’ τη λειτουργία του οικογενειακού περιβάλλοντος. . Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν μια μορφωμένη οικογένεια να χρησιμοποιεί τόσο αντιπαιδαγωγικές μεθόδους για την ανατροφή των παιδιών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ