Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;

2 Σύγκρουση είναι όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συγκρούονται για ορισμένους λόγους τους οποίους θα αναφέρουμε παρακάτω.

3 Κύριοι λόγοι: 1. Ανταγωνισμός 2. Αντιζηλία
3. Κάποια προηγούμενη σύγκρουση 4. Κάποιο κακό σχόλιο 5. Ρατσισμός 6. Αντιπάθεια 7. Έκφραση διαφορετικής γνώμης 8. Επιθετικότητα

4 Όταν δυο άτομα προσπαθούν να ανταγωνιστούν και να συγκριθούν μεταξύ τους, τότε μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί σύγκρουση. Όταν δυο άνθρωποι ζηλεύουν ο ένας τον άλλον για διάφορα θέματα, όπως η κατάκτηση κάποιου αντικείμενου, τότε μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί σύγκρουση. Άμα υπάρχει μια προηγούμενη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο άτομα , τότε πιθανόν να ξανά υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αυτών. Μεταξύ παρεών μπορεί να ειπωθούν κάποια αρνητικά σχόλια, που μπορεί να ενοχλήσουν κάποιο μέλος της παρέας. Αν κάποιο άτομο κατάγεται από διαφορετική χωρά τότε πιθανότατα ένα άλλο άτομο να θελήσει να προσβάλλει αυτό το άτομο και να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αντιπάθεια ανάμεσα σε δυο άτομα και αυτό να προκαλέσει σύγκρουση. Όλοι ξέρουμε ότι να εκφράζουμε τη γνώμη μας είναι δικαίωμα μας, άλλα σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει και αυτό να προκαλέσει σε αυτούς αντίδραση. Κάποια άτομα είναι από μονά τους επιθετικά και θέλουν να συμμετέχουν σε συγκρούσεις . Αυτή η συμπεριφορά ίσως οφείλεται στο ότι έχουν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους με συγκρούσεις.

5 1.Υπεροχή 2.Λύπη 3.Θυμό 4.Έντονα συναισθήματα 5.Ένταση 6.Φόβος
ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΟΙΩΘΩ ΌΤΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΙ 1.Υπεροχή 2.Λύπη 3.Θυμό 4.Έντονα συναισθήματα 5.Ένταση 6.Φόβος 7.Απελπισία 8.Ικανοποίηση 9.Χαρά

6 Υπεροχή: Σε κάθε σύγκρουση συναισθημάτων νιώθω υπεροχή γιατί ξέρω ότι είμαι ανώτερος από τον άλλον και σωματικά και ψυχικά. Λύπη: Γιατί δεν θέλω να αφήνω τον εαυτό μου να φτάνει σε αυτές τις καταστάσεις ειδικά σε περιπτώσεις φιλίας. Θυμό: Θυμώνω με αυτόν που συγκρούομαι άλλα και με τον εαυτό μου. Έντονα συναισθήματα: Σε μια σύγκρουση τα έντονα συναισθήματα δεν προσδιορίζονται. Ένταση: Λόγο του θυμού μου όλο μου το σώμα βρίσκεται σε αναστάτωση. Φόβος: Φόβος μην πάρει έκταση το θέμα και φόβος για την επομένη μέρα. Απελπισία: Νιώθω απελπισία όταν δεν βρίσκω λύση στον καβγά. Νιώθω επίσης απελπισία όταν κάνω κάτι στον άλλον. Ικανοποίηση: Όταν συγκρούομαι με κάποιον μπορεί να νιώθω ικανοποίηση με τον εαυτό μου γιατί τα λέω επιτέλους όλα έξω από τα δόντια. Χαρά : Ύστερα από μια σύγκρουση, μπορεί να αισθάνομαι χαρά γιατί μπορεί να έχω βρει το δίκιο μου και να έχω φερθεί όπως άρμοζε σε αυτόν που συγκρούστηκα.

7

8 Συντελεστές: Δημήτρης Παράσχης Κωνσταντίνα Πραντάλου Χριστίνα Μπένση
Ηλιάνα Καμπούτση Γιάννης Αλβέρτης Ομάδα: «Τα Χελωνονιτζάκια»


Κατέβασμα ppt "1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google