Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΧΡΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κος Καπετανάκης

2 O ΨΑΛΜΟΣ Ευλόγησε, ψυχή μου, τον Κύριο,
κι όλη μου η ύπαρξη το άγιο όνομά του. Ευλόγησε, ψυχή μου τον Κύριο, και μην ξεχνάς όλες τις ευεργεσίες του. Αυτόν που συγχωρεί όλα τα λάθη σου, αυτόν που τις αρρώστιες σου γιατρεύει. Αυτόν που λυτρώνει τη ζωή σου απ' τη φθορά, που σε στολίζει με έλεος κι αγάπη... Σκορπίζει ευεργεσίες ο Κύριος και δικαιώνει εκείνους που αδικούνται. Όπως σπλαχνίζεται ο πατέρας τα παιδιά του, έτσι σπλαχνίζεται ο Κύριος εκείνους που τον σέβονται. Ευλογείτε τον Κύριο όλα τα δημιουργήματά του σ' όλο το σύμπαν του! Ευλόγησε κι εσύ ψυχή μου τον Κύριο!

3 Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Με τους ψαλμούς οι πιστοί θέλουν να ευχαριστήσουν και να ευγνωμονήσουν τον Θεό για τα καλά που τους έχει προσφέρει, να έρθουν πιο κοντά του και να επικοινωνήσουν μαζί του. Στον 102ο Ψαλμό, ο ποιητής αισθάνεται την ανάγκη να υμνήσει και να δοξολογήσει τον Θεό , με όλη του την ψυχή και όλη του την ύπαρξη , για όλες τις ευεργεσίες που έχει προσφέρει. Ο Θεός , στον συγκεκριμένο ψαλμό παρουσιάζεται γεμάτος κατανόηση, αγάπη και γενναιοδωρία , αφού συγχωρεί όλα τα λάθη των ανθρώπων, γιατρεύει τις αρρώστιες τους, λυτρώνει τις ζωές τους από την φθορά, σκορπίζει ευεργεσίες και δικαιώνει εκείνους που αδικούνται. Παρομοιάζεται, επίσης, σαν τον πατέρα που σπλαχνίζεται εκείνους που τον αγαπούν και τον σέβονται. Στο τέλος του Ψαλμού, ο ποιητής αναφέρει, ότι πρέπει να υμνούμε και να δοξο λογούμε τον Κύριο, καθώς και όλα τα δημιουργήματά του, δηλαδή το μεγαλείο της δημιουργίας και της σοφίας Του.

4


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 102ου ΨΑΛΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΟΥΣΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google