Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Α Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. Οι ιστορίες των Πατριαρχών έχουν βασικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Μιλούν δηλαδή για τη µοναδική σχέση των πρωταγωνιστών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Α Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. Οι ιστορίες των Πατριαρχών έχουν βασικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Μιλούν δηλαδή για τη µοναδική σχέση των πρωταγωνιστών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Α Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ

2 Οι ιστορίες των Πατριαρχών έχουν βασικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Μιλούν δηλαδή για τη µοναδική σχέση των πρωταγωνιστών µε το Θεό. Μέσα στις περιπέτειες αυτής της σχέσης αναγνωρίσαμε πολλά ανθρώπινα συναισθήματα (κοινά άλλωστε στη ζωή όλων των ανθρώπων). Με τα διπλανά σύμβολα επισημαίνουμε κάποια από αυτά. Διατρέχοντας τα κείμενα αποφασίστε πού θα τοποθετούσατε το καθένα. ΕΚΦΩΝΗΣΗ

3

4 ΑΓΑΠΗ- ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ Όλες οι ιστορίες των πατριαρχών κυριαρχούνται από το όμορφο αυτό συναίσθημα. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Αβραάμ, που δεν δίστασε να θυσιάσει τον μονάκριβο γιο του στον Θεό για να του αποδείξει την αγάπη και την εμπιστοσύνη που νιώθει για εκείνον.

5 Το μίσος δεν είναι από τα συναισθήματα που εμφανίζονται πολύ συχνά στις ιστορίες μας. Συναντάμε μόνο στη σχέση του Ιωσήφ με τα αδέλφια του, όταν ζούσαν στην Χαναάν. ΜΙΣΟΣ

6 Αγωνιά υπήρχε στην συνάντηση του Ιακώβ με τον Ησαύ όταν ο Ιακώβ επέστρεψε στην Χαναάν. ΑΓΩΝΙΑ

7 Αλληλεγγύη έχει ο Ιωσήφ στην συμπεριφορά του προς τους αδελφούς και τον πατερά τους που ήρθαν στην Αίγυπτο και τους παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

8 Όταν ο Ησαύ έμαθε ότι ο Ιακώβ του αφαίρεσε τα πρωτοτόκια, απείλησε να τον σκοτώσει.

9 Τα αδέλφια του Ιωσήφ θεωρούν ότι τα συναισθήματα του αδελφού τους είναι αξεκαθάριστα απέναντι τους μετά το θάνατο του πατερά τους και φοβούνται μην τους εκδικηθεί.

10 ΒΕΡΑ ΚΑΡΥΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Α Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. Οι ιστορίες των Πατριαρχών έχουν βασικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Μιλούν δηλαδή για τη µοναδική σχέση των πρωταγωνιστών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google