Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης των βασικών γνωστικών δεξιοτήτων και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων
Advertisements

Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας PISA Programme for International Student Assessment Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών.
Η ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Περίληψη του ιστορικού, των δεδομένων αξιολόγησης, των κλινικών παρατηρήσεων, των συμπερασμάτων και των συστάσεων. Περιγράφει.
 Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ  Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ (ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
Η βία και ο σχολικός εκφοβισμός παραβιάζουν τα δικαιώματα του παιδιού Σκοπός του κεφαλαίου είναι να παρουσιάσει: τα δικαιώματα του παιδιού τις διεθνείς.
Δια Βίου Μάθηση και το ρόλος της στην επαγγελματική αποκατάσταση Καλησπέρα σας, Ευχαριστώ τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ και τους οργανωτές αυτής της.
Εναλλακτική διδακτική προσέγγιση για την ενότητα «Η Επιχείρηση ως Κοινωνική Οργάνωση» του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων με προσανατολισμό.
«ΓΡΑΜΜΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μέλος των: Child Helpline International (CHI) Eurochild International Society for Prevention.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΩΝ 30/03/2004 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γ. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΩΝ ΜΕΡΟΣ Β’
1 ΝΕΟΠΛΑΣΙEΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος Ογκολογική Νοσηλευτική ΑΤΕΙ Πάτρας 2009.
Η Αξιολόγηση του μαθητή (portfolio) Σεμινάριο Νηπιαγωγών 2009 Μουσιάδου Νικολέτα Σχ. Σύμβουλος Νηπιαγωγών.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
“Κινητικότητα Erasmus & ECTS/DS Labels” Αθήνα, 6 Απριλίου 2012 National Teams of Bologna Experts Άσπα Καράμπελα Υπεύθυνη Erasmus/Bologna Experts.
Οι παγκόσμιες μελέτες μαθητικής επίδοσης από άποψη ερευνητικής μεθοδολογίας και στατιστικής ανάλυσης.
Πρόγραμμα Δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας στα Μαθηματικά μέσω της αυτενέργειας των μαθητών Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ερευνητικό Εργαστήριο για.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΟΣΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας
Καλές πρακτικές Ελίνα Ρέπα
Στατιστική ανάλυση των πειραματικών μετρήσεων
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΝΤΙΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
Γραμμική παλινδρόμηση και Συσχέτιση: έλεγχοι με τον συντελεστή συσχέτισης r Στην ενότητα αυτή μελετάται η σχέση ανάμεσα σε δυο ποσοτικά χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΛΕΞΗ 4 Υποθρεψία Ορισμός Ταξινόμηση Συχνότητα Εκτίμηση
Σχολ. Σύμβουλος Αγγλικής
Η Συμμετοχή της Κύπρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας.
«Άσκηση (1)» Στη διάρκεια μιας 4ετούς περιόδου υπήρξαν 532 τραυματισμοί του προσωπικού οφειλόμενοι σε ατυχήματα, σε κάποια ιατρικά εργαστήρια. Οι αριθμοί.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ποιοτική μεθοδολογία έρευνας στη Διδακτική των Μαθηματικών
Στόχοι Asking for and giving the time The weather
Η έννοια του τουρισμού Ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα μεμονωμένης ή ομαδικής μετακίνησης ανθρώπων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και η διαμονή τους.
Ευρωπαϊκός Κώδικας Κατά του Καρκίνου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Ατομικός Φάκελος Αξιολόγησης Νηπίου (Portfolio Assessment)
Μεγάλο θάρρος.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Ως μέρος μιας επιδημιολογικής μελέτης, 2 ομάδες γυναικών ρωτήθηκαν (με συνέντευξη) για την ύπαρξη ναυτίας και στομαχικού πόνου. Σε μια σύγκριση.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
η βιβλιοθηκη μας Φιλίπ Μπαρμπώ
Παγκόσμιο Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης
2η ενότητα: Αναλυτικά προγράμματα σπουδών (ΙΙ)
Erasmus+ KA Ενσωμάτωση των Ζώων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Animal integration in the Educational programme) «ZORO» 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
Αποτελέσματα PISA 2015 Δρ Μοδεστίνα Μοδέστου Δρ Χριστιάνα Νικολάου
Η εκκλησιαστική τέχνη στη Δύση - αρχιτεκτονική -
Programme for International Student Assessment 2018
WELCOME TO ESN! ΟΠΑ.
PISA 2018: Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών
Κοσόγλου Ιορδάνης - Msc, μαθηματικός
Διεθνής Κινητικότητα ΚΑ107
Μεθοδολογία των Επιστημών του Ανθρώπου: Στατιστική
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 6ο. Διδάσκων καθηγητής
Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων Μαθητών Α΄ Λυκείου Θέατρο Χωρέμη
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Programme for International Student Assessment 2018
Αποτελέσματα PISA 2015 Δρ Μοδεστίνα Μοδέστου Δρ Χριστιάνα Νικολάου
Διεθνείς εκπαιδευτικές έρευνες: TALIS, PISA & TIMSS
Programme for International Student Assessment 2018
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 8. Ευκαιρίες ενιαίας αγοράς της ΕΕ για τις μικρές.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΠΜΣ: Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων Τίτλος Εργασίας «Πρόγραμμα διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων στην.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Φάκελος Επιτευγμάτων Μαθητή
Νοσηλευτική διεργασία Νοσηλευτική διάγνωση
Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
«Access and Quality of Education for International Migrant Children»
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ – ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ SI
Πρόληψη Συνήθων προβλημάτων στην παιδική ηλικία
Κίμων Χατζημπίρος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
1η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Ε.Π. – Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. Χριστίνα Δρίτσα Προϊσταμένη
Τίτλος εργασίας Πρώτος συγγραφέας1, Δεύτερος συγγραφέας2, Τρίτος συγγραφέας1,2 1Σχετιζόμενο Ίδρυμα/Φορέας 2Σχετιζόμενο Ίδρυμα/Φορέας.
Σχετικά με τις βασικές δεξιότητες 18/10/2017
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης των βασικών γνωστικών δεξιοτήτων και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων

Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Γνωστικές Δεξιότητες που ανιχνεύονται και αξιολογούνται: 1.Οπτική Αντίληψη 2.Ακουστική Αντίληψη 3.Κινητικές Δεξιότητες 4.Αναγνωστική Δεξιότητα 5.Γραπτός Λόγος 6.Μαθηματικές Δεξιότητες

Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Κοινωνικές Δεξιότητες που ενισχύονται: 1.Διαπροσωπικές Δεξιότητες 2.Διαπραγμάτευση 3.Ενσυναίσθηση 4.Συνεργατικότητα 5.Διαχείριση θυμού

Καθορισμός Προβλήματος Αυξημένα ποσοστά μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες Τα αποτελέσματα του προγράμματος PISA (Programme for International Student Assessment) έδειξαν ότι η πλειονότητα των μαθητών της Κύπρου περιορίζεται σε δεξιότητες κατώτερων επιπέδων 9000 αναλφάβητοι μαθητές στην Κύπρο (Σ.Υ. 2014) Μη έγκαιρη αξιολόγηση των μαθητών στο δημοτικό Αυξημένα κρούσματα σχολικής επιθετικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού στα σχολεία

Ανίχνευση Με τον όρο ανίχνευση (screening) εννοούμε τη διαδικασία γρήγορου εντοπισμού ατόμων που πληρούν ή δεν πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Η ανίχνευση είναι μια αρχική διαδικασία με την οποία επιλέγουμε, μέσα από το γενικό πληθυσμό, τα άτομα εκείνα που είναι πιθανό να παρουσιάζουν αυτό που μας ενδιαφέρει, χωρίς όμως να εξετάζουμε λεπτομερώς κάθε άτομο. Η διαδικασία αυτή βασίζεται σε μικρό αριθμό κριτηρίων που είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό να ελεγχθούν. Έτσι, η ανίχνευση μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγάλους πληθυσμούς.

Σκοπός Βασικές Γνωστικές Δεξιότητες Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει αδυναμίες σε μαθητές του δημοτικού, όσον αφορά τις βασικές γνωστικές δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν αποκτήσει, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις μαθησιακές ανάγκες της σχολικής τάξης. Βασικές Κοινωνικές Δεξιότητες Η καταπολέμηση των κρουσμάτων κοινωνικού αποκλεισμού και σχολικού εκφοβισμού στα δημοτικά σχολεία.

Τρόπος Αξιολόγησης Γραπτή αξιολόγηση (2 αξιολογήσεις για κάθε τάξη εκτός την Α΄ τάξη που είναι 3) Εγχειρίδιο εκπαιδευτικού Ατομική κάρτα αξιολόγησης της ανάγνωσης Δείκτες επιτυχίας

Τρόπος Αξιολόγησης Εισαγωγή αποτελεσμάτων στο λογισμικό Παρουσίαση επιτυχίας για κάθε μαθητή σε κάθε δεξιότητα ξεχωριστά Ημερολόγιο μαθητή Υλικό ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων (ενσυναίσθηση, διαπροσωπικές δεξιότητες, διαπραγμάτευση, συνεργατικότητα και η διαχείριση θυμού)

Επιπρόσθετα Στοιχεία Λογισμικού Ενισχυτικό υλικό (υλικό εμπλουτισμού) για τις γνωστικές δεξιότητες Ενισχυτικό υλικό (σενάρια με δραστηριότητες) για την ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, οι διαπροσωπικές δεξιότητες, η διαπραγμάτευση, η συνεργατικότητα και η διαχείριση θυμού, που αφορούν κυρίως τη διαχείριση των φαινομένων του Κοινωνικού Αποκλεισμού Εγχειρίδιο εκπαιδευτικού Εγχειρίδιο λειτουργίας του λογισμικού

Πλεονεκτήματα Αναβάθμιση στην ποιότητα της αξιολόγησης Εύκολα μετρήσιμη παραγωγικότητα στην εκπαίδευση Καλύτερος προγραμματισμός εκπαιδευτικού Έγκαιρος εντοπισμός μαθητών με αδυναμίες Ενίσχυση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

Πλεονεκτήματα Διαχείριση μαθητών που παρουσιάζουν αδυναμίες στον κοινωνικό τομέα Σωστή διαχείριση διδακτικού χρόνου Σύγκριση αποτελεσμάτων μαθητών μεταξύ των σχολείων Αξιοποίηση αποτελεσμάτων στη διεθνή έρευνα Διαχείριση προσωπικού Λεπτομερής και σαφής ενημέρωση γονέων

Αυτό το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΠΑ στα πλαίσια του Σχεδίου Επιχειρηματικής Καινοτομίας του ΥΕΕΒΤ (ΣΕΚ-39)