Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1 Καθηγήτρια: Τομαρά Δήμητρα Μαθητές: Γιαννέλης Νικόλαος Διαμαντής Δημήτριος 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1 Καθηγήτρια: Τομαρά Δήμητρα Μαθητές: Γιαννέλης Νικόλαος Διαμαντής Δημήτριος 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1 Καθηγήτρια: Τομαρά Δήμητρα Μαθητές: Γιαννέλης Νικόλαος Διαμαντής Δημήτριος 1

2 Περιεχόμενα Ενότητα 1η: Λίγα Λόγια ………….………………………σελ.3,4 Ενότητα 2η: Εφεύρεση ….…….……..…..…………………σελ.5 Ενότητα 3η: Τα πρώτα αυτοκίνητα …………..……… σελ.6 Ενότητα 4η: Η παραγωγή του ……..………………….σελ.7,8 Ενότητα 5η: Τα σύγχρονα αυτοκίνητα …………......σελ.9 Ενότητα 6η : Αγώνες αυτοκινήτων ……………………σελ.10 2

3 3 Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα, που έχει σχεδιαστεί για να κινείται στους δρόμους. Έχει συνήθως καθίσματα για ένα ως έξι άτομα, τέσσερις τροχούς και κατασκευάζεται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων.

4 Ο συμπλέκτης το κιβώτιο ταχυτήτων ο άξονας μετάδοσης κίνησης το διαφορικό τα ημιαξόνια τις πλήμνες των τροχών Ο συμπλέκτης το κιβώτιο ταχυτήτων ο άξονας μετάδοσης κίνησης το διαφορικό τα ημιαξόνια τις πλήμνες των τροχών Για να κινηθεί το αυτοκίνητο θα πρέπει η ισχύς του κινητήρα να μεταφερθεί στους κινητήριους τροχούς. Τη μεταφορά αυτή αναλαμβάνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Τα κύρια μέρη του είναι τα ακόλουθα: 4

5 5 Η εφεύρεση του αυτοκινήτου έχει την καταγωγή της πίσω στα 1769, όταν ο Nicolas Joseph Cugnot επινόησε το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα, μία πολύπλοκη τρίκυκλη ατμομηχανή.

6 6 Τα πρώτα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν πριν 100 και πλέον χρόνια. Στην αρχή, κινούνταν πολύ αργά, σε δρόμους που προορίζονταν για άμαξες.Κάποιοι αντιπαθούσαν αυτές τις άμαξες χωρίς άλογα, καθώς όμως τα αυτοκίνητα γίνονταν ποιο φθηνά, αξιόπιστα και γρήγορα, η δημοτικότητά τους αυξάνονταν συνεχώς.

7 7 Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία από τον Καρλ Μπεντς το 1885 - 1886 και τον Γκότλιμπ Νταίμλερ ανάμεσα στο 1886 και το 1889.

8 8 Ο Μπεντς κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885 και πήρε άδεια ευρεσιτεχνίας από την πόλη του Μάνχαϊμ το 1886. Άρχισε την παραγωγή το 1888, στηριζόμενος στην εταιρεία "Benz & Sie" που ο ίδιος είχε ιδρύσει και κατασκευάστηκαν περίπου 25 οχήματα μέχρι το 1893.

9 9 Τα σύγχρονα αυτοκίνητα στηρίζονται σε σχετικά απλές μορφές λειτουργίας και κατασκευαστικά είναι αρκετά πολυσύνθετο: 1. Κινητήρας. 2. Σύστημα ανάρτησης, φρένων και οδήγησης. 3. Σύστημα μετάδοσης της κίνησης. 4. Καρότσα. 5. Ηλεκτρικό σύστημα.

10 10 Ο Αγώνες αυτοκινήτων είναι ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ταχύτατα ανακλαστικά, μεγάλη κυριαρχία λόγω υπερέντασης, ενώ σ΄ όλη τη διάρκειά του δεν λείπει η «γεύση» του κινδύνου. Γενικά ανήκει στη κατηγορία των ομαδικών αθλημάτων ταχύτητας και ξεκίνησε μετά την πρώτη εμφάνιση του κινητήρα ανάφλεξης το 1887.

11 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1 Καθηγήτρια: Τομαρά Δήμητρα Μαθητές: Γιαννέλης Νικόλαος Διαμαντής Δημήτριος 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google