Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κοκκίνου Ελένη Γουγούλη Ελένη Εύδου ΔέσποιναΚων/ίδου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κοκκίνου Ελένη Γουγούλη Ελένη Εύδου ΔέσποιναΚων/ίδου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κοκκίνου Ελένη Γουγούλη Ελένη Εύδου ΔέσποιναΚων/ίδου Σοφία Μπάμπης Γιάννης, Φίντο Μπογκντάνι, Κλαδάς Θανάσης

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗΥΓΡΑΕΡΙΟΥΒΡΙΔΙΚΑ  Το θέμα της διερευνητικής μας εργασίας είναι τα αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα η ιστορία τους και οι διάφορες μορφές τους.

3 ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ  Το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1769, ο Νικολά Κουνιό στην Γαλλία  Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία το 1885.  Ο Κάρλ Μπεντς κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885  Κατασκευάστηκαν 25 οχήματα μέχρι το 1893 και παρουσιάστηκε το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητο  Το 1908,όπου σημειώνεται ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου, αφού κατασκευάζεται το πρώτο αυτοκίνητο που στοίχιζε μόλις 950 δολάρια  Πλέον τα αυτοκίνητα εξελίσσονται ώστε να μπορούν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο

4 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ • Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για τα αυτοκίνητα. • Συνάξαμε συνεντεύξεις από συνεργεία αυτοκινήτων, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τον τρόπο μετατροπής ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε υβριδικό. • Πήραμε συνέντευξη από ειδικούς, οι οποίοι μας επισήμαναν τη χρησιμότητα και τις διάφορες λειτουργίες ενός υβριδικού αυτοκίνητου. • Δημιουργήσαμε ερωτηματολόγια και τα μοιράσαμε. • Τέλος φτιάξαμε ένα poster το οποίο θα αναρτηθεί στην αίθουσα.

5 Βιβλιογραφική αναζήτηση Τα κύρια μέρη του είναι: το πλαίσιο που αποτελεί το σκελετό του αυτοκινήτου και πάνω του συναρμολογούνται όλα τα άλλα όργανα, ο κινητήρας με το ηλεκτρικό σύστημα που εξασφαλίζουν την αυτόνομη κίνηση του αυτοκινήτου, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης (άξονες, σύνδεσμοι), οι τροχοί που εξασφαλίζουν τη στήριξη του αυτοκινήτου στο έδαφος, το σύστημα ανάρτησης, τη γεννήτρια, το μετασχηματιστή ρεύματος, τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα, τα φρένα και το αμάξωμα, που κατασκευάζεται ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο.

6 ΥΒΡΙΔΙΚΑ  ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ  ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ  ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑ)  ΜΙΚΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

7 Η ανάπτυξη του αυτοκινήτου Τα πρώτα αυτοκίνηταΤα αυτοκίνητα του μέλλοντος

8 Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο Tο πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου ανήκει σε έναν Ελβετό επιχειρηματία, τον Ueli Anliker, ο οποίος μετέτρεψε την συμβατική του Mercedes σε κινητό θησαυροφυλάκιο (αφού έχει ενσωματωμένη τεράστια ποσότητα χρυσού), το οποίο ονόμασε “Anliker McLaren SLR 999 Red Gold Dream”.H τωρινή του αξία ανέρχεται στα 8.194.000 ευρώ.

9 Αποτελέσματα

10

11 Συνέντευξη από συνεργεία αυτοκινήτων Οι υπεύθυνοι των συνεργείων αυτοκινήτων μας μίλησαν για : • Διάφορους τύπους αυτοκινήτων. • Τις λειτουργίες κάθε μέρους των αυτοκινήτων. • Τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα οφέλη τους. • Τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται.

12 Συμπεράσματα  Το μεγαλύτερο ποσοστό και των δύο φύλων χρησιμοποιεί ως καύσιμο την βενζίνη. Πλεονεκτήματα των υβριδικών:  Χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα  Έχουν καλύτερες αποδόσεις.  Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών και των γυναικών γνωρίζουν ότι ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο αέριο.  Σχεδόν όλοι γνωρίζουν το κόστος μετατροπής βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε αέριο.  Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους με βασικό κριτήριο το εσωτερικό του (π.χ. σαλόνι) και τον χώρο αποσκευών.  Όλοι οι άνδρες δίνουν περισσότερη έμφαση στη μηχανή του αυτοκινήτου.

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.opengov.gr/minenv/?p=3528 http://www.pemptousia.gr/2012/07/%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF% 85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1/ http://www.scribd.com/doc/6991561/%CE%A5%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%91%CE %A5%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%9F http://www.antinews.gr/2012/04/07/155116/ http://www.heliev.gr/library_articles/D.Negkas_keimeno_energy_environment_and_ecological_transports.pdf http://www.deltiokairou.gr/climate_changes/as-einai-toylaxiston-ta-aytokinhta-prasina.756990.html?service=print http://www.autotriti.gr/ http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.hybridcars.com/shop-by-technology http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://auto.howstuffworks.com/different-types-of-hybrid-cars.htm

14


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2012-2013 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κοκκίνου Ελένη Γουγούλη Ελένη Εύδου ΔέσποιναΚων/ίδου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google