Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ιστορία του αυτοκινήτου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ιστορία του αυτοκινήτου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ιστορία του αυτοκινήτου.
Από μία εξωπραγματική εφεύρεση, ένας καθημερινός τρόπος ζωής.

2 Τα πρώτα βήματα στην αυτοκίνηση. Οι πρώτοι οραματιστές.
Τα πρώτα βήματα στην αυτοκίνηση. Οι πρώτοι οραματιστές. Καθώς ο άνθρωπος εξελισσόταν και γινόταν όλο και πιο περίεργος, αποκτούσε μεγαλύτερες ανάγκες επομένως, εφεύρισκε κατά διαστήματα νέους τρόπους για να βελτιώσει τη ζωή. Έτσι λοιπόν, άρχισε να μελετά την ακούσια κίνηση μιας και στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν ένα εργαλείο μεταφοράς. Με την εφεύρεση του τροχού και έπειτα της ιππήλατης άμαξας έφτασε και στην αυτοκινούμενη άμαξας (αυτοκίνητο) που αρχικά κινούνταν με ατμό. Η υλοποίηση του παραπάνω έργου έγινε το 1769 από τον Νικολά - Ζωζέφ Κινιό ο οραματισμός του όμως, έγινε περίπου 300 χρόνια πριν από τον Λεονάρντο Ντα – Βίντσι. Έπειτα από αυτό, ακολούθησαν διάφορες αξιοσημείωτες βελτιώσεις όπως η κίνηση με βενζίνη από τον Κάρλ Μπένζ το 1885 που χρησιμοποιείται έως σήμερα.

3 Το αυτοκίνητο σήμερα. Ένας καλαίσθητος συνδυασμός μηχανικής και τεχνολογίας
Στη σημερινή εποχή, το αυτοκίνητο δεν αποτελεί απλώς ένα μηχανικό σύνολο αλλά θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελέσει τον καθρέφτη της τεχνολογίας. Πέρα λοιπόν από την όποια τεχνολογική βελτίωση του εσωτερικού (σύστημα πλοήγησης κ.τ.λ.) υπάρχουν πολύ πιο σημαντικές τεχνολογικές επεμβάσεις με βασικότερη τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο αλλά και άλλες όπως το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS και ESP) ,την αυτόματη ή ημιαυτόματη αλλαγή ταχυτήτων μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη κ.τ.λ. Επίσης, άλλες πιο ουσιαστικές βελτιώσεις αρχίζουν να γίνονται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης με την προσπάθεια εύρεσης ενός καυσίμου φιλικού προς το περιβάλλον (βιοαιθανόλη, υδρογόνο κ.α.) .

4 Εικόνες από την ιστορία του αυτοκινήτου.
Το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο από τον Κάρλ Μπένζ. Κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη . Το σύστημα ESP. Το σύστημα ABS.

5 Κωνσταντίνος Νικολάου
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Νικολάου Φωτογραφίες: ©: Κωνσταντίνος Νικολάου 2008.


Κατέβασμα ppt "Η ιστορία του αυτοκινήτου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google