Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών E-mail: painesisn@hotmail.gr ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

2 Τι είναι υγεία; Με βάση το ¨Π.Ο.Υ. Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας¨ υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.

3 Όταν ο άνθρωπος είναι υγιής, τότε μπορεί και ανταποκρίνεται πλήρως και επαρκώς στις εργασιακές, κοινωνικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις. Όταν ο άνθρωπος δεν είναι υγιής, τότε αφενός μεν δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του, αφετέρου δε είναι εξαναγκασμένος να δαπανήσει χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας του.

4

5

6

7

8

9

10 ΠαράγοντεςΑναπτυγμένεςΜη αναπτυγμένες Βρεφική Θνησιμότητα3/1000350/1000 Προσδόκιμο επιβίωσης 80 έτη50-60 έτη Πιθανότητα θανάτου σε ηλικία 60-70 ετών Αυξημένη 3 φορές / 100 περιπτώσεις Αυξημένη 30 φορές / 100 περιπτώσεις Κατέληξε στα εξής:

11

12 Bismarck 1815-1898 -Εισήγαγε το Μοντέλο Bismarck -Στο μοντέλο Bismarck γίνεται αναφορά σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. -Βάση του μοντέλου Bismarck το κράτος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα και οικογένειες αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. -Προβλέπει μέτρα τα οποία βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των ατόμων και των ομάδων. -Το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών καλύπτεται μέσο της κοινωνικής ασφάλισης εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από τους εργοδότες και τους εργαζομένους.

13

14 Βάση λειτουργίας του συστήματος υγείας στην Ελλάδα: 1. Οι χρησιμοποιούμενοι πόροι που περιλαμβάνουν το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Τεχνικό προσωπικό, εγκαταστάσεις, φάρμακα τεχνολογικό εξοπλισμό. 2. Οικονομική υποστήριξη μέθοδοι και πηγές χρηματοδότησης και συγκράτησης του κόστους. 3. Σύστημα διαχείρισης προγραμματισμού περιλαμβάνει τη διεύθυνση, τη λήψη αποφάσεων, τη νομοθεσία και τους κανονισμούς λειτουργίας. 4. Την διανομή των υπηρεσιών όπου αναφερόμαστε στην προαγωγή της υγείας, την πρόληψη, την θεραπεία και την επανένταξη. Σύστημα υγείας πολλαπλών μεταβλητών.

15 Στις μέρες μας η οικονομική κρίση σε συνάρτηση με την συνεχή διόγκωση των δαπανών υγείας οδηγεί στην αναζήτηση μέτρων κάλυψης των νοσοκομειακών μονάδων, παράλληλα δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στο σύστημα υγείας. Υπάρχει ανάγκη για Οργάνωση και Διοίκηση νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών με έμφαση στην Πρόληψη την Πρωτοβάθμια φροντίδα και την Μακροχρόνια φροντίδα.

16


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google