Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

2  Τα Ολύμπια, οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα, ήταν η πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση της αρχαίας Ελλάδας και διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια μετά το 776 π. Χ.

3  Οι αγώνες πραγματοποιούνταν προς τιμήν του Δία το άγαλμα του οποίου στεκόταν στην Ολυμπία.  Κατά την περίοδο της ακμής τους (5 ος αι. π. Χ.) διαρκούσαν ακόμα και δύο εβδομάδες.

4

5  Η πρώτη μέρα περιελάμβανε τελετή έναρξης, με θρησκευτικές εκδηλώσεις και θυσίες προς τους θεούς.  Τη δεύτερη μέρα γινόταν ο αγώνας σταδίου (δρόμου), το άθλημα με τη μεγαλύτερη αίγλη.  Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνταν αγωνίσματα δισκοβολίας, πάλης, πυγμαχίας, άλματος σε μήκος, πεντάθλου (δισκοβολία, στάδιο, ακόντιο, μήκος, πάλη).

6

7

8  Η διακοπή των εχθροπραξιών κρατούσε ένα μήνα ώστε οι αθλητές να μπορέσουν να ταξιδέψουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη του τότε γνωστού κόσμου και να λάβουν μέρος στους αγώνες, απαλλαγμένοι από στρατιωτικές υποχρεώσεις.

9  Είναι το πνεύμα υγιούς συναγωνισμού, η περίφημη ευγενής άμιλλα. Βασική της αρχή ότι η νίκη πρέπει να κατακτιέται μόνο με τίμια μέσα.  Το γνωστό σήμερα στη διεθνή αθλητική ορολογία «fair play».

10  Σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου  Σεβασμός στη διαφορετική άποψη  Σεβασμός στους κανόνες του αθλήματος, στους συναθλητές, στους αντιπάλους, στους φιλάθλους.  Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

11  Το 1896 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες στη σύγχρονη ιστορία ύστερα από πρωτοβουλία του Γάλλου βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν  Τόπος διεξαγωγής η Αθήνα· στο Παναθηναϊκό στάδιο διεξήχθη η τελετή έναρξης και λήξης.

12

13  Ο νερουλάς από το Μαρούσι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων του 1896 και απέδειξε ότι η ικανότητα και η θέληση μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.

14

15  Οι πέντε συμπλεκόμενοι κύκλοι: ένας για κάθε ήπειρο.  Το λευκό υπόβαθρο: συμβολίζει το γεγονός ότι οι αθλητές θα παλέψουν με τίμια μέσα και σκοπός τους είναι ο αγώνας και όχι η νίκη με κάθε κόστος.

16  Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936, μέσα στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια, στα 100 μ. στα 200 μ., στο μήκος και στη σκυταλοδρομία, αποδεικνύοντας ότι η ικανότητα και το θάρρος νικούν τις προκαταλήψεις και το μίσος.

17

18

19  Οι Ναζιστές δε συγχώρησαν τη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Όουενς και το Γερμανό συναθλητή του, Λουτς Λονγκ. Έστειλαν τον Λονγκ στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σκοτώθηκε στις 14 Ιουλίου 1943 στην Ιταλία. Ο Όουενς ανέπτυξε ισχυρή σχέση με την οικογένειά του. Κάθε χρόνο μετά τον πόλεμο πήγαινε στη Γερμανία, τους ενίσχυε οικονομικά όσο μπορούσε, ενώ έγινε κηδεμόνας και κουμπάρος του γιου του Λονγκ, Καρλ.

20 Αν λιώσω όλα τα κύπελλα και τα χρυσά μετάλλιά μου, δεν θα καταφέρω να φτιάξω μια φιλία τόσο χρυσή και ακριβή όσο αυτή.

21 ΗΘΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ

22


Κατέβασμα ppt "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google