Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. 

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1  Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση

2  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών.  Η πρώτη αλλά και κύρια μορφή της Street Art είναι το Graffiti. Επιπλέον, ακολουθούν και άλλες μορφές της τέχνης του δρόμου όπως : Wheat Pasting Sticker Bombing Stencil Graffiti Poster Art

3  Η λέξη « Graffiti » εμφανίστηκε ως όρος στα μέσα του 19 ου αιώνα και προέρχεται από την Ιταλική λέξη graffiato, δηλαδή « γρατζουνισμένος ».  Η έννοια του Graffiti χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαιολόγους κατά την ανακάλυψη επιγραφών και έργων στα ερείπια της Ρώμης και της Πομπηίας.  Πέρα από την αναφορά της λέξης Graffiti από τους αρχαιολόγους, το φαινόμενο του Graffiti ξεσπάει στους δρόμους και στο μετρό της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970.  Αρχικά το Graffiti είχε τη μορφή του Tagging (υπογραφών), και έπειτα, τη δεκαετία του 1980, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν πολύχρωμα γράμματα και ζωγραφίζουν έργα τα οποία βασίζονται σε ήρωες των κόμικ, σε φανταστικά τοπία, πάντα με το στυλ το οποίο επέλεγε ο κάθε καλλιτέχνης.

4  Το wheat pasting ορίζεται ως η τέχνη που βασίζεται στη δημιουργία έργων σε χαρτί, και την μετέπειτα επικόλλησή τους σε μία άλλη επιφάνεια.

5  Το stickering αποτελεί την δημιουργία των stickers (αυτοκόλλητων) και την επικόλλησή τους σε δημόσιους χώρους. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο stickering και στο wheat pasting, παρά μόνο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικόλληση, καθώς και το μέγεθος των έργων.

6  To stenciling graffiti ορίζεται ως ο ψεκασμός με spray μέσω χαρτονιών-οδηγών, με κομμένα διάκενα, για την δημιουργία ενός έργου.  Ένας κύριος παράγοντας ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διάδοση του stenciling ήταν ο Bansky, του οποίου η δράση στο τομέα του Street Art άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Μπρίστολ.

7  Η Poster Art αποτελεί την « Καλλιτεχνική παρέμβαση », ή αλλιώς την παραποίηση αντικειμένων όπως οδικά σήματα αλλά και την διαμόρφωση διαβάσεων, διαχωριστικών γραμμών κλπ

8  Άλλο ένα είδος της Street Art είναι τα συνθήματα στους τοίχους. Δε πρόκειται για έργα όπως τα προηγούμενα, τα οποία βασίζονται στη ζωγραφική και απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την επιτέλεσή τους, αλλά σίγουρα είναι μέσα στα πιο δημοφιλή είδη τέχνης, έκφρασης αλλά και αντίδρασης, τα οποία αναμφισβήτητα τραβάνε τη προσοχή και ελκύουν το ενδιαφέρον όλων όσων τα παρατηρούνε.


Κατέβασμα ppt " Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google