Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία-Project ΥΠΕΡΙΚΟ (Hypericum). 1. Ανάγκες σε έδαφος,νερό και θερμοκρασία Αναπτύσσεται σε εδάφη ξηρικά, πτωχά-μέτριας γονιμότητας με καλή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία-Project ΥΠΕΡΙΚΟ (Hypericum). 1. Ανάγκες σε έδαφος,νερό και θερμοκρασία Αναπτύσσεται σε εδάφη ξηρικά, πτωχά-μέτριας γονιμότητας με καλή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία-Project ΥΠΕΡΙΚΟ (Hypericum)

2 1. Ανάγκες σε έδαφος,νερό και θερμοκρασία Αναπτύσσεται σε εδάφη ξηρικά, πτωχά-μέτριας γονιμότητας με καλή αποστράγγιση. Φύεται σε όλες τις εύκρατες περιοχές του κόσμου και απουσιάζει μόνο από ερήμους, τροπικές και αρκτικές περιοχές. Μπορεί να αναπτυχθεί σε υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας έως 2.500 m. Από άποψη pH από ελαφρά όξινα έως και αλκαλικά.

3 Από τις εθνοφαρμακολογικές καταγραφές φαίνεται ότι τα είδη του γένους Hypericum έχουν μακρόχρονη καταγραφή στην παραδοσιακή ιατρική κουλτούρα των λαών εμφανίζοντας αντικαταθλιπτική δράση Επουλωτική δράση αντισηπτική-αντιμικροβιακή δράση Η περαιτέρω σύγχρονη φαρμακολογική έρευνα έχει πιστοποιήσει τις δράσεις αυτές, και έχει απομονώσει τις βιολογικά δραστικές ουσίες.

4 Βιβλιογραφία: Η Εθνοφαρμακολογία του υπερικού Μανώλης Μιτάκης Φαρμακοποιός Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας Ελένη Μυρωνίδου MSc (Βαλσαμόχορτο - Χαμομήλι)


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία-Project ΥΠΕΡΙΚΟ (Hypericum). 1. Ανάγκες σε έδαφος,νερό και θερμοκρασία Αναπτύσσεται σε εδάφη ξηρικά, πτωχά-μέτριας γονιμότητας με καλή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google