Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ

2  Μετρήσεις  Τάϊσμα  Καθαρισμός Δεξαμενών- Φίλτρων  Ξεναγήσεις  Eίδη Ιχθύων Στο Κύκλωμα

3  Δεσμευμένο οξυγόνο στο νερό(ppm)  Κορεσμός του νερού σε οξυγόνο(% O)  Θερμοκρασία (Τ o )  pH

4

5

6

7 Mετρήσεις από μια δεξαμενή του κυκλώματος.

8

9

10

11

12  Κυπρίνος: Καταγεται από την Ανα.Ασια.Υπάρχουν 4 ποικιλίες κυπρίνων που διακρίνονται,από την πληρότητα,το σχήμα και την διάταξη των λεπιών στην κάλυψη του σώματος:  1.Ο κυπρίνος με λέπια: τα λέπια καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος.  2.Ο "καθρεπτοειδής" κυπρίνος : εμφανίζονται μεγάλα, ακανόνιστα λέπια, τα λεγόμενα "καθρεπτοειδή", που καλύπτουν ένα μόνο τμήμα της επιφάνειας του σώματος, ενώ το υπόλοιπο είναι γυμνό.  3.Ο "γραμμοειδής" κυπρίνος : διαφέρει στην διάταξη των λεπιών, τα οποία στην ποικιλία αυτή είναι ισομεγέθη (γραμμοειδή λέπια) και εμφανίζονται σε μια σειρά, κατά μήκος της πλευρικής γραμμής, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι γυμνό.  4.Ο "γυμνός" κυπρίνος :η παντελής απουσία λεπιών.

13  Ο κυπρίνος είναι παμφάγο ψάρι και τρέφεται τόσο με υδρόβια βλάστηση, όσο και με προνύμφες εντόμων, μικρά καρκινοειδή, σκώληκες και άλλα μικροσκοπικά υδρόβια ζώα.  Η περίοδος αναπαραγωγής του κυπρίνου εκτείνεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την θερμοκρασία των νερών και τους γενικότερους κλιματολογικούς παράγοντες.  Οι κυπρίνοι ωριμάζουν γενετικά σε ηλικία 3 ετών τα αρσενικά και 4 ετών τα θηλυκά άτομα.  Μια από τις χαρακτηριστικές ιδιότητες της φυσιολογίας του κυπρίνου είναι οι μειωμένες απαιτήσεις του σε οξυγόνο.

14  Oξύρυγχος : Εκτρεφεται στη Ρωσια.Απο αυτό το είδος έχουμε το χαβιάρι (θηλυκές γονάδες) σε ηλικία 5 η 8 ετών, ανάλογα με το είδος,για αυτό έχουμε αυξημένο κόστος εκτροφής.  Δεν έχει δόντια,τρώει με αναρρόφηση,το στόμα του είναι κοιλιακό και προεκτεινομενο,διαθέτει μουστάκια που είναι αισθητήρια όργανα για την εύρεση τροφής. Κυμαίνονται από 2,5 έως 3,5 μ,ωστόσο έχουμε και μεγαλύτερα μήκη.

15  Τιλάπια : Προέρχεται από την Αφρική. Σημαντικό είδος για τη διατροφή του ανθρώπου.  Είναι από τα ευκολότερα και πιο κερδοφόρα ψάρια για την καλλιέργεια λόγω της παμφάγους διατροφή τους, τον τρόπο αναπαραγωγής (ο γόνος δεν περνά μέσα από μια φάση πλαγκτονικών), η ανοχή της υψηλής πυκνότητας, καθώς και την ταχεία ανάπτυξη.  Παρέχει γονική προστασία έχοντας τα αυγά στο στόμα της.  Χρώμα ποικιλόμορφο.

16  Xέλι :Ως ενήλικα άτομα ζουν σε γλυκό νερό, όμως αναπαράγονται στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, όλα τα χελια της Μεσογείου και του Ατλαντικού αναπαράγονται στη θάλασσα των Σαργασσών, όπου οι γεννήτορες πεθαίνουν, ενώ τα νεαρά άτομα γυρίζουν πίσω στο γλυκό νερό.


Κατέβασμα ppt "Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google