Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζώνες βλάστησης. βλάστηση Γεωγραφικό πλάτος Υψόμετρο Τοπικές συνθήκες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζώνες βλάστησης. βλάστηση Γεωγραφικό πλάτος Υψόμετρο Τοπικές συνθήκες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζώνες βλάστησης

2 βλάστηση Γεωγραφικό πλάτος Υψόμετρο Τοπικές συνθήκες

3 Καθορίζουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Καθορίζουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Εξαιτίας της διαφορετικής κατανομής Εξαιτίας της διαφορετικής κατανομής των φυτικών ειδών και της βλάστησης τους στην επιφάνειες της γης διαμορφώνονται και οι κλιματικές ζώνες. των φυτικών ειδών και της βλάστησης τους στην επιφάνειες της γης διαμορφώνονται και οι κλιματικές ζώνες.

4 Τρεις είναι οι ζώνες της βλάστησης: Τρεις είναι οι ζώνες της βλάστησης: Πολική ζώνη Πολική ζώνη Εύκρατη ζώνη Εύκρατη ζώνη Τροπική ζώνη Τροπική ζώνη

5 Πολική ζώνη Πολική ζώνη Πολική ζώνη Φτωχή φυτική διάπλαση της Τούνδρας. Αποτελείται από βρύα, λειχήνες, Φτωχή φυτική διάπλαση της Τούνδρας. Αποτελείται από βρύα, λειχήνες, Μικρούς θάμνους και νανώδη δέντρα. Μικρούς θάμνους και νανώδη δέντρα. Ζουν τάρανδοι, λύκοι, πολική αρκούδα, πολική αλεπού κ.α. Ζουν τάρανδοι, λύκοι, πολική αρκούδα, πολική αλεπού κ.α.

6

7

8 Εύκρατη ζώνη

9 Εύκρατη ζώνη Η πιο πλούσια ζώνη βλάστησης με ποικίλες μορφές. Αμέσως μετά από την Τούνδρα της πολικής ζώνης συναντάμε δάση με κωνοφόρα δέντρα, την Τάιγκα. Αμέσως μετά από την Τούνδρα της πολικής ζώνης συναντάμε δάση με κωνοφόρα δέντρα, την Τάιγκα.

10 Αναπτύσσονται δάση από φυλλοβόλα δέντρα. Αναπτύσσονται δάση από φυλλοβόλα δέντρα.

11 Υπάρχει η μεσογειακή Υπάρχει η μεσογειακή βλάστηση. βλάστηση.

12 Τέλος συναντάμε λιβάδια με ξηρό κλίμα, τις στέπες. Τέλος συναντάμε λιβάδια με ξηρό κλίμα, τις στέπες.

13 Συναντάμε μεγάλη ποικιλία ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση ή είναι κατοικίδια.

14 Τροπική ζώνη Αναπτύσσονται τροπικά, βροχερά δάση στα οποία ζουν πίθηκοι, φίδια και τροπικά πουλιά. Αναπτύσσονται τροπικά, βροχερά δάση στα οποία ζουν πίθηκοι, φίδια και τροπικά πουλιά. Αναπτύσσεται η Σαβάνα που αποτελείται από φοίνικες, κάκτους και φυλλοβόλα δέντρα. Αναπτύσσεται η Σαβάνα που αποτελείται από φοίνικες, κάκτους και φυλλοβόλα δέντρα. Σ΄ αυτήν ζουν ελέφαντες, τίγρεις, ζέβρες. Σ΄ αυτήν ζουν ελέφαντες, τίγρεις, ζέβρες. Στις στέπες της τροπικής ζώνης ζουν κυρίως χορτοφάγα ζώα. Στις στέπες της τροπικής ζώνης ζουν κυρίως χορτοφάγα ζώα.

15

16

17

18

19

20

21


Κατέβασμα ppt "Ζώνες βλάστησης. βλάστηση Γεωγραφικό πλάτος Υψόμετρο Τοπικές συνθήκες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google