Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα ήταν μια μικρή, φτωχή πόλη, αλλά είχε την ομορφιά της. Χωριζόταν σε τριάντα έξι μαχαλάδες (γειτονιές). Οι δρόμοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα ήταν μια μικρή, φτωχή πόλη, αλλά είχε την ομορφιά της. Χωριζόταν σε τριάντα έξι μαχαλάδες (γειτονιές). Οι δρόμοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα

3 Η Παλιά Αθήνα ήταν μια μικρή, φτωχή πόλη, αλλά είχε την ομορφιά της. Χωριζόταν σε τριάντα έξι μαχαλάδες (γειτονιές). Οι δρόμοι ήταν στενοί και δε χωρούσαν ταυτόχρονα δύο φορτωμένα μουλάρια.

4 Όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα χτίστηκαν λαϊκά σπίτια κι αργότερα και νεοκλασικά. Τα λαϊκά σπίτια ήταν έτοιμα να πέσουν. Μερικά ήταν από πέτρα κι άλλα από ξύλο ή τούβλα. Στο πάνω μέρος του σπιτιού υπήρχε το ανώι και στο κάτω μέρος το κατώγι. Υπήρχε και μια αυλή που τα παιδιά έπαιζαν εκεί.

5 Οι άνθρωποι Οι άνθρωποι της Παλιάς της Παλιάς Αθήνας ήταν Αθήνας ήταν ευσυνείδητοι, ευσυνείδητοι, ενάρετοι, ενάρετοι, καλόκαρδοι, καλόκαρδοι, υγιέστατοι υγιέστατοι γιατί τότε γιατί τότε δεν υπήρχαν δεν υπήρχαν εργοστάσια, ήξεραν τι σημαίνει η λέξη αγάπη. Τότε σε κάθε γειτονιά γνωρίζονταν μεταξύ τους και βοηθούσε ο ένας τον άλλο. εργοστάσια, ήξεραν τι σημαίνει η λέξη αγάπη. Τότε σε κάθε γειτονιά γνωρίζονταν μεταξύ τους και βοηθούσε ο ένας τον άλλο. Οι άνθρωποι

6 Οι Οι γυναίκες φορούσαν στολή Αμαλίας διότι τότε τη βασίλισσα τη έλεγαν Αμαλία. Οι άντρες φορούσαν γυαλιστερά μαύρα παπούτσια, φαρδιά παντελόνια, πουκάμισα τιράντες και το καπέλο που το έλεγαν τραγιάσκα. Επίσης οι γυναίκες είχαν τα ομπρελίνα και τα καπέλα που έδεναν από κάτω.

7 Διασκέδαση Εκείνη την εποχή η διασκέδαση των ανθρώπων ήταν να συναντιούνται στα σπίτια τους, για να συζητούν τα προβλήματά τους, που ήταν άλλοτε για στενοχώρια κι άλλοτε για χαρά. Τότε κρατούσαν τις παραδόσεις και γιόρταζαν μαζί μικρές και μεγάλες γιορτές με συγκεντρώσεις. Ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος με λίγα πράγματα.

8 Επαγγέλματα Στους Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν οι πραματευτές που πουλούσαν άλλοι στραγάλια, λουκούμι και νερό, άλλοι σαπούνι σκούρο και πασατέμπο.


Κατέβασμα ppt "Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα Η Παλιά Αθήνα ήταν μια μικρή, φτωχή πόλη, αλλά είχε την ομορφιά της. Χωριζόταν σε τριάντα έξι μαχαλάδες (γειτονιές). Οι δρόμοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google