Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, ΡΩΞΑΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, ΡΩΞΑΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, ΡΩΞΑΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ : « ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ »

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ  Μουσείο είναι το κτίριο όπου φυλάσσονται και εκτίθενται έργα τέχνης ή σημαντικά ιστορικά αντικείμενα.  Τα αντικείμενα κατατάσσονται κατά ορισμένη τάξη ( χρονολογική, καλλιτέχνες, έθνη, κ. α.).

3 ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Αρχαιολογικά Μουσεία Βυζαντινά Μουσεία Λαογραφικά και Ιστορικά Μουσεία Μουσεία Πολιτισμών Μουσεία Τέχνης Μουσεία Φυσικής Ιστορίας Μουσεία Τεχνολογίας Πολεμικά και Ναυτικά Μουσεία Διάφορα Μουσεία ( Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ολυμπιακό, Παιδικό, Εκκλησιαστικό, Θεατρικό, Θεάτρου Σκιών, Κινηματογράφου, Νομισματικό )

4 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα θεματικό μουσείο, οι συλλογές του οποίου περιλαμβάνουν ευρήματα ενός μόνο αρχαιολογικού χώρου, της Ακρόπολης της Αθήνας. Το σημερινό κτήριο, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2009, κατασκευάστηκε σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του Μπερνάρ Τσουμί και του Μιχάλη Φωτιάδη στο δημόσιο κτήμα γνωστό ως « οικόπεδο Μακρυγιάννη », σε απόσταση 300 μέτρων νοτιοανατολικά του βράχου.

5 Οι εκθεσιακές ενότητες του νέου Μουσείου αναπτύσσονται σε τέσσερα ξεχωριστά επίπεδα. Στη βάση του κτηρίου εκτείνονται τα ερείπια της αρχαίας αθηναϊκής συνοικίας. Στο ισόγειο παρουσιάζονται ευρήματα από τα ιερά και τον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Είναι η αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης. Στον πρώτο όροφο, σε κυκλική πορεία, ξετυλίγεται η ιστορία της Ακρόπολης από την 2 η χιλιετία π. Χ. ως το τέλος της αρχαιότητας. Είναι η αίθουσα των αρχαϊκών έργων. Ο τρίτος όροφος αποτελεί εξομοίωση του Παρθενώνα και φιλοξενεί τη ζωφόρο. Το αίθριο του ορόφου προσφέρει άμεση οπτική επαφή με τον Ιερό Βράχο.

6 Η ανέγερση του νέου μουσείου άρχισε να προβάλλει έντονα το ζήτημα επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, καθώς τον 19 ο αιώνα ο λόρδος Έλγιν αφαίρεσε γλυπτά από τη ζωφόρο, τις μετόπες και τα αετώματα του Παρθενώνα και από τότε βρίσκονται στο Λονδίνο. Το μουσείο αποτελεί στέγη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και όλα τα πολύτιμα κομμάτια της Ακρόπολης πρέπει να φιλοξενούνται σε αυτό.

7 Το μουσείο της Ακρό π ολης Ο π ρώτος όροφος με τα εκθέματα

8 Οι Καρυάτιδες Η ζωφόρος του Παρθενώνα π ου ανα π αριστά την π ομ π ή των Παναθηναίων

9 Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας !!!


Κατέβασμα ppt "ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, ΡΩΞΑΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google