Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό.

2 Στόχος: Στόχος: Προσέγγιση της έννοιας της διάλυσης. Διαχείριση των γνωστικών εμποδίων των παιδιών στο ερώτημα ποια στερεά διαλύονται και ποια δε διαλύονται στο νερό.

3 Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό. Ρυθμίσεις της τάξης: Ρυθμίσεις της τάξης: Εργασία σε ομάδες. Φοιτήτρια-της καθοδηγητής, διαμεσολαβητής και διευκολυντής της μάθησης

4 Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό. Γενικό υλικό Γενικό υλικό  Πλαστικά ποτήρια με νερό  Πλαστελίνη  Καταγραφέας λεκτικών αλληλεπιδράσεων (κασετόφωνο) Υλικό δραστηριοτήτων Υλικό δραστηριοτήτων  Αλάτι ψιλό και χονδρό, ζάχαρη σε κόκκους και σε κύβους, άμμος, φακές, φασόλια στιγμιαίος καφές, σκόνη απορρυπαντικού.  Διαφανή βάζα με τις ονομασίες των υλικών, ετικέτες, κουτάλια.  CD μουσικής  Μπαλόνια

5 Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό. Δραστηριότητες  Αφόρμηση-Εισαγωγή στο θέμα: Κουκλοθέατρο.  Παρατήρηση και περιγραφή των υλικών.  Πρόβλεψη της διαλυτότητας των υλικών(αλάτι ψιλό και χονδρό, ζάχαρη σε κόκκους και σε κύβους, άμμος, φακές, φασόλια, στιγμιαίος καφές σκόνη απορρυπαντικού) και καταγραφή των προβλέψεων σε πίνακα.  Πειραματισμός με όλα τα παραπάνω υλικά και έλεγχος των προβλέψεων.

6 Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό. Δραστηριότητες (συνέχεια)  Επέκταση σε άλλους διαλύτες(γάλα και πορτοκαλάδα)  Ανάδειξη γνωστικών εμποδίων των παιδιών, λανθασμένων αντιλήψεων για τα κριτήρια διαλυτότητας, διαχείριση γνωστικών εμποδίων και του αντίστοιχου λεξιλογίου.  Έλεγχος κριτηρίων διαλυτότητας με πειραματισμό π.χ. πλαστελίνη(μαλακό υλικό) και χοντρό αλάτι(σκληρό υλικό).

7 Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό. Δραστηριότητες (συνέχεια)  Παιχνίδια για την αναπαράσταση κορεσμένων- ακόρεστων διαλυμάτων (χορός, μουσική και κίνηση).  Κατασκευή μοντέλου διαλυτότητας  Αξιολόγηση- Εργασία σε ομάδες: προτρέπουμε τα παιδιά να δώσουν τη δική τους εκδοχή, σχετικά με το πώς έγινε αλμυρό το νερό της θάλασσας.


Κατέβασμα ppt "2° Εργαστηριακό Μάθημα Θέμα: Διδακτικές Στρατηγικές για τη διαλυτότητα στερεών στο νερό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google