Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

2 Η συμβολή της Χημείας σε καινοτομίες στις κυπριακές βιομηχανίες και στην ποιότητα νερού όπως: Γαλακτοκομεία - Επίσκεψη ειδικού στο σχολείο για ενημέρωση. Επισκέψεις σε φάρμες και βιοτεχνίες. Συλλογή δειγμάτων για αναλύσεις. Κατασκευές μοντέλων. Οινοβιομηχανίες – Επίσκεψη ειδικού στο σχολείο για ενημέρωση. Επισκέψεις σε οινοβιομηχανίες. Συλλογή δειγμάτων για αναλύσεις. Βιομηχανία τροφίμων – υγιεινή διατροφή – ποιότητα νερού. Μελέτη της καινοτόμου συμβολής της Χημείας σε αυτές τις βιομηχανίες. Εμπλοκή μαθητών σε μετρήσεις όπως μέτρηση της οξύτητας του λαδιού. Ποιότητα νερού. Μελέτες για τις καινοτόμους παρεμβάσεις της Χημείας στην ποιότητα νερού. Καθαρισμός νερού. Αφαλάτωση νερού.

3 Έρευνες όπως: - μετρήσεις νικελίου σε κοσμήματα στην Κυπριακή αγορά. - «Φωτοβολταϊκά συστήματα- Περιβαλλοντική ανάσα στην πόλη μας». Συμμετοχή σε Πανυγήρι Επιστήμης του σχολείου όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, πραγματοποιώντας πειράματα για να φτιάξουν π.χ. καθρέφτη αργύρου, κρυστάλλους

4 •Καινοτομίες στις μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης όπως: - δραστηριότητες σχετικές με την ημέρα του mole ( 6/10) για πρώτη φορά στην Κύπρο. - στο τέλος κάθε ενότητας οι μαθητές κατασκευάζουν χάρτες εννοιών με στόχο να τις δημοσιεύσουν σε ιστοσελίδα τύπου block, που θα δημιουργήσουν. - ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στην διδασκαλία της Χημείας.

5 - Κατασκευές μοντέλων π.χ. DNA, μοντέλο του ατόμου - Κατασκευές σχετικές με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας: - Φωτοκύτταρο – τεχνητή φωτοσύνθεση. - Παρασκευή βιοπετρελαίου. - Ποτήρι για ζέσταμα του καφέ με εξώθερμη διάλυση άλατος και διαφήμισή του «Ζεστός στιγμιαίος καφές σε 40 δευτερόλεπτα».

6 • Κινητή έκθεση αφίσας με θέμα: «Καινοτόμες παρεμβάσεις της Χημείας στην εξέλιξη του πολιτισμού». Συνεργασία 10 σχολείων. Ημέρα δημιουργικότητας στα σχολεία -Παρουσίαση ερευνών, μελετών, συζήτηση συμπερασμάτων, -Διαλέξεις ατόμων ειδικών σε καινοτομίες στον τομέα της Χημείας -Πραγματοποίηση πειραμάτων, κατασκευών -Έκθεση αφισών, κατασκευών, εργασιών “chemsoc timeline” Royal Society of ChemistryΓυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου http://www.rsc.org/chemsoc/timeline/pages/timeline.html 5000 π.Χ. ΧΑΛΚΟΣ 2048 ΝANOTEXNOΛΟΓΙΑ “chemsoc timeline” Royal Society of ChemistryΓυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου http://www.rsc.org/chemsoc/timeline/pages/timeline.html


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google