Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1η Θεματική Ενότητα Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι Κεφάλαιο Πρώτο Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες © Δημήτρης Γαρουφαλής, 2008 ΙΣΤΟΡΙΑ Ε’ ΤΑΞΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1η Θεματική Ενότητα Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι Κεφάλαιο Πρώτο Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες © Δημήτρης Γαρουφαλής, 2008 ΙΣΤΟΡΙΑ Ε’ ΤΑΞΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1η Θεματική Ενότητα Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι Κεφάλαιο Πρώτο Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες © Δημήτρης Γαρουφαλής, 2008 ΙΣΤΟΡΙΑ Ε’ ΤΑΞΗΣ

2 Μέτρα των Ρωμαίων για τη διοίκηση των ελληνικών πόλεων Κατάργησαν τα δημοκρατικά πολιτεύματα και τις συμμαχίες. Έδωσαν ανεξαρτησία ή αυτονομία στις φιλικές πόλεις. Επέβαλαν σκληρά μέτρα σε όσους αντιστάθηκαν.

3 Συνέπειες της κατάκτησης της Ελλάδας από τους Ρωμαίους Διατροφή των ρωμαϊκών λεγεώνων από τα προϊόντα της υπαίθρου. Στρατολογία πληθυσμού. Μετακινήσεις προς στις πόλεις. Επαναστάσεις και κατάπνιξή τους.

4 146 π.Χ. Οι Ρωμαίοι, μετά την κατάκτηση της Ελλάδας το 146 π.Χ., αντιμετώπισαν δυσκολίες στη διακυβέρνησή της και στην αρχή εφάρμοσαν πολύ σκληρά μέτρα.

5 Κατάργησαν τα δημοκρατικά πολιτεύματα και τις συμμαχίες των πόλεων, για να είναι διαιρεμένοι οι Έλληνες. «Διαίρει και βασίλευε» Εσείς οι Έλληνες όλο επαναστείτε εναντίον της Ρώμης. Να ξεχάσετε τη Δημοκρατία. Ούτε λόγος να σχηματίζετε μεταξύ σας συμμαχίες. Εσείς οι Έλληνες όλο επαναστείτε εναντίον της Ρώμης. Να ξεχάσετε τη Δημοκρατία. Ούτε λόγος να σχηματίζετε μεταξύ σας συμμαχίες.

6 Καρότο και μαστίγιο Παραχώρησαν ανεξαρτησία ή αυτονομία στις πόλεις που συμμάχησαν μαζί τους, ενώ τιμώρησαν όσες αντιστάθηκαν, με γκρέμισμα τειχών, αιχμαλωσίες, φόρους κλπ. Τις φιλικές πόλεις διοικούσαν φιλορωμαίοι Έλληνες και τις εχθρικές Ρωμαίοι αξιωματούχοι. Σκληρή τιμωρία αξίζει σ’ όσους Έλληνες συμμάχησαν κατά της Ρώμης.

7 Τα ρωμαϊκά στρατεύματα στην Ελλάδα τρέφονταν από τα προϊόντα της υπαίθρου. Η καταπίεση ανάγκαζε πολλούς κατοίκους της υπαίθρου να καταφεύγουν στην πόλη, όπου ζούσαν με στερήσεις. Εσωτερική μετανάστευση

8 Η δουλεία και η καταπίεση οδηγούσε τους Έλληνες σε εξεγέρσεις, που καταπνίγονταν με σκληρότητα από τους Ρωμαίους. Οι Έλληνες επαναστατούν!


Κατέβασμα ppt "1η Θεματική Ενότητα Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι Κεφάλαιο Πρώτο Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες © Δημήτρης Γαρουφαλής, 2008 ΙΣΤΟΡΙΑ Ε’ ΤΑΞΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google