Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (εΓΓΡΑΦΕΣ)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (εΓΓΡΑΦΕΣ)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (εΓΓΡΑΦΕΣ)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (εΓΓΡΑΦΕΣ) Καλλονιάτης Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σίμου Σταύρος Υποψήφιος Διδάκτωρ

2 ΠΛΡ-100 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Άσκηση 1 Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο θα ορίζει ένα record ενός πελάτη με πεδία το ΑΦΜ, Όνομα,Επώνυμο, Δ/νση, Τηλέφωνο και Κατάσταση πελάτη. Ο χρήστης θα εισάγει τα στοιχεία και αν η κατάσταση του πελάτη είναι 0 θα εμφανίζει το ΑΦΜ και το Επώνυμο του ενώ αν είναι 1 θα εμφανίζει το ΑΦΜ, το όνομα και το τηλέφωνο του. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται και θα σταματά όταν εκτελεστεί δέκα φορές ή όταν δοθεί αρνητικό ΑΦΜ. Να γίνεται έλεγχος ορθότητας στο πεδίο κατάσταση ώστε να λαμβάνει μόνο τιμές 0 ή 1.

3 ΠΛΡ-100 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Άσκηση 2 Μια εταιρεία έχει 20 προμηθευτές. Για κάθε προμηθευτή διατηρεί τα ακόλουθα στοιχεία: ΑΦΜ Επωνυμία Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου Διεύθυνση Τηλέφωνο Πόλη Ταχυδρομικό Κωδικό Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο θα ορίζει record προμηθευτή, θα ορίζει πίνακα μιας διάστασης στον οποίο θα αποθηκεύονται τα στοιχεία των 20 προμηθευτών και θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης προμηθευτών βάση το πεδίο του ΑΦΜ.


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (εΓΓΡΑΦΕΣ)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google