Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES1 THE ANTIQUITY PROJECT GALLERY ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Αναστασιάδης. Στέφανος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES1 THE ANTIQUITY PROJECT GALLERY ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Αναστασιάδης. Στέφανος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES1 THE ANTIQUITY PROJECT GALLERY ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Αναστασιάδης. Στέφανος

2 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES2 The Antiquity Project Gallery

3 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES3 ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ANTIQUITY PROJECT GALLERY  ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

4 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES4 Σκοπός και πρόθεση o Σκοπός και πρόθεση του Antiquity Project Gallery είναι να καταστήσει γνωστό το τετραμηνιαίο αρχαιολογικό περιοδικό Antiquity. o H διαδικτυακή όμως γνωριμία με το εν λόγω περιοδικό κρύβει πολλά περισσό- τερα που θα ανακαλύψουμε στη συνεχεία. τερα που θα ανακαλύψουμε στη συνεχεία.

5 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES5 ΔΟΜΗ ΤΟΥ ANTIQUITY PROJECT GALLERY Antiquity Project gallery Home Subscriptions Letters to the editor Events and Announcements Book Announcements Current issue Copyright Past Antiquity News Project gallery About Antiquity Notes for Contributors

6 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES6 Home Επιλογή άρθρων με φωτογραφικό υλικό και παρουσίαση στο Διαδίκτυο Επιλογή άρθρων με φωτογραφικό υλικό και παρουσίαση στο Διαδίκτυο Περιεχόμενο τρέχουσας έντυπης έκδοσης > Περιεχόμενο τρέχουσας έντυπης έκδοσης > Κριτική παρουσίαση όλων των νέων εκδόσεων βιβλίων αρχαιολογικού περιεχομένου Κριτική παρουσίαση όλων των νέων εκδόσεων βιβλίων αρχαιολογικού περιεχομένου Δαδικτυακή αγορά βιβλίων Δαδικτυακή αγορά βιβλίων Πρόσβαση σε προηγούμενες εκδόσεις του αρχαιοογικου περιοδικού εφημερίδας >,καλύπτοντας όλη την πορεία της. Πρόσβαση σε προηγούμενες εκδόσεις του αρχαιοογικου περιοδικού εφημερίδας >,καλύπτοντας όλη την πορεία της. Ανακοινώσεις και σημαντικά γεγονότα στον τομέα της αρχαιολογίας Ανακοινώσεις και σημαντικά γεγονότα στον τομέα της αρχαιολογίας Θέμα επόμενου τεύχους Θέμα επόμενου τεύχους Δυνατότητα διάθεσης περισσότερων πληροφοριών για τα γνωρίσματα του Site. Δυνατότητα διάθεσης περισσότερων πληροφοριών για τα γνωρίσματα του Site.

7 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES7 About Antiquity Λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του Λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του Την οργάνωση του Την οργάνωση του Τη στέγαση του Τη στέγαση του

8 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES8 Editorial Contacts Εδώ δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τον έκδοτη, Εδώ δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τον έκδοτη, τις δραστηριότητες του τις δραστηριότητες του τους συνεργάτες του τους συνεργάτες του Με όλους δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρόνιου ταχυδρομείου με αυτοματοποιημένη διαδικασία με χρήση υπερσύνδεσης Με όλους δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρόνιου ταχυδρομείου με αυτοματοποιημένη διαδικασία με χρήση υπερσύνδεσης Ακόμη δίνονται τηλέφωνο και φαξ, ως εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας Ακόμη δίνονται τηλέφωνο και φαξ, ως εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας

9 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES9 Antiquity Correspondents Σε αυτό το σημείο αναφέρονται οι διάφοροι ανταποκριτές ανά χώρα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους με αλφαβητική σειρά. Σε αυτό το σημείο αναφέρονται οι διάφοροι ανταποκριτές ανά χώρα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους με αλφαβητική σειρά.

10 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES10 Information for Advertisers Οποίος ενδιαφέρεται να διαφημιστεί μπορεί είτε στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού > είτε πάλι μέσω του έντυπου πληροφοριακού μέσου. Ακόμα υπάρχει και η δυνατότητα διαφήμισης με την τοποθέτηση διαφημιστικού φυλλαδίου. Οποίος ενδιαφέρεται να διαφημιστεί μπορεί είτε στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού > είτε πάλι μέσω του έντυπου πληροφοριακού μέσου. Ακόμα υπάρχει και η δυνατότητα διαφήμισης με την τοποθέτηση διαφημιστικού φυλλαδίου. Στη συνέχεια αναφέρονται αριθμητικά οι συνδρομητές και οι τόποι τους με σκοπό να κατατοπίσουν τον μελλοντικό αδιαφήμιστη και να τον προσελκύσουν. Στη συνέχεια αναφέρονται αριθμητικά οι συνδρομητές και οι τόποι τους με σκοπό να κατατοπίσουν τον μελλοντικό αδιαφήμιστη και να τον προσελκύσουν. Αμέσως μετά ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος με το κόστος της διαφήμισης ανάλογα με τη διάρκεια και το είδος της (έντυπη – διαδικτυακή) και το e-mail του αντιστοίχου τομέα διαφήμισης. Αμέσως μετά ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος με το κόστος της διαφήμισης ανάλογα με τη διάρκεια και το είδος της (έντυπη – διαδικτυακή) και το e-mail του αντιστοίχου τομέα διαφήμισης.

11 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES11 ΤΟ ΚΟΙΝΟ Απευθύνεται σε κάθε είδους ενδιαφερόμενο κοινό από μαθητές σπουδαστές μέχρι και Πανεπιστημιακούς και βρίσκεται στα ράφια πολλών πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών. Το κοινό του περιοδικού είναι απλωμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη γεγονός που φανερώνει και την απήχηση του ως πληροφοριακού μέσου. Απευθύνεται σε κάθε είδους ενδιαφερόμενο κοινό από μαθητές σπουδαστές μέχρι και Πανεπιστημιακούς και βρίσκεται στα ράφια πολλών πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών. Το κοινό του περιοδικού είναι απλωμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη γεγονός που φανερώνει και την απήχηση του ως πληροφοριακού μέσου.

12 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES12 Project Gallery Πρόσβαση σε σύντομα άρθρα πρόσφατης κυκλοφορίας Πρόσβαση σε σύντομα άρθρα πρόσφατης κυκλοφορίας Ενημέρωση για σύγχρονα θέματα Ενημέρωση για σύγχρονα θέματα Δυνατότητα περιήγησης στη συλλογή φωτογραφιών μέσω παγκόσμιου χαρτί, όπου ο χρηστής επιλέγει με κλικ την χώρα που τον ενδιαφέρει. Δυνατότητα περιήγησης στη συλλογή φωτογραφιών μέσω παγκόσμιου χαρτί, όπου ο χρηστής επιλέγει με κλικ την χώρα που τον ενδιαφέρει.παγκόσμιου χαρτίπαγκόσμιου χαρτί Ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις παγκοσμίως στο τομέα της αρχαιολογίας. Ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις παγκοσμίως στο τομέα της αρχαιολογίας. Πρόσβαση σε σελίδες προηγούμενων τευχών Πρόσβαση σε σελίδες προηγούμενων τευχών

13 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES13 News Eνημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αρχαιολογίας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Eνημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αρχαιολογίας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Πληροφόρηση χρηστή για τις τελευταίες εξελίξεις με χρήση scrolling banner. Πληροφόρηση χρηστή για τις τελευταίες εξελίξεις με χρήση scrolling banner. scrolling banner. scrolling banner. Παρουσίαση τελευταίων σημαντικών ειδήσεων σε μορφή κειμένου με χρονολογική σειρά. Παρουσίαση τελευταίων σημαντικών ειδήσεων σε μορφή κειμένου με χρονολογική σειρά. Σύνδεση με το BBC για περισσότερες πληροφορίες. Σύνδεση με το BBC για περισσότερες πληροφορίες.

14 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES14 Past Antiquity Past Antiquity Ασχολείται με θέματα που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν Ασχολείται με θέματα που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν Παρουσιάζει σημαντικά άρθρα από ολόκληρη την πορεία του περιοδικού Παρουσιάζει σημαντικά άρθρα από ολόκληρη την πορεία του περιοδικού Προς διευκόλυνση του κοινού έχει δημιουργηθεί ένας λεπτομερής κατάλογος με όλα τα θέματα του παρελθόντος συνοδευόμενος από έναν πίνακα περιεχομένων για ορισμένα θέματα. Προς διευκόλυνση του κοινού έχει δημιουργηθεί ένας λεπτομερής κατάλογος με όλα τα θέματα του παρελθόντος συνοδευόμενος από έναν πίνακα περιεχομένων για ορισμένα θέματα.

15 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES15 Letters to the Editor Κάθε αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψη του και να απαντήσει σε προηγούμενα άρθρα καθώς και να διαβάσει πρόσφατα γράμματα Κάθε αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψη του και να απαντήσει σε προηγούμενα άρθρα καθώς και να διαβάσει πρόσφατα γράμματα Σκοπός είναι μια ανοικτή διαδικτυακή έκθεση ιδεών και απόψεων αλλά πρέπει παράλληλα να υφίσταται και ένα είδος έλεγχου σχετικά με το παρεχόμενο που λαμβάνεται.( Όλες οι εκθέσεις στέλνονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δια μέσου μιας τυποποιημένης μορφής έκθεσης.Τα προσβλητικά, δυσφημιστικά και υπερβολικά ανακριβή μηνύματα θα απορρίπτονται). Σκοπός είναι μια ανοικτή διαδικτυακή έκθεση ιδεών και απόψεων αλλά πρέπει παράλληλα να υφίσταται και ένα είδος έλεγχου σχετικά με το παρεχόμενο που λαμβάνεται.( Όλες οι εκθέσεις στέλνονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δια μέσου μιας τυποποιημένης μορφής έκθεσης.Τα προσβλητικά, δυσφημιστικά και υπερβολικά ανακριβή μηνύματα θα απορρίπτονται). Η συμπλήρωση της φόρμας είναι ιδιαίτερα εύκολη. Η συμπλήρωση της φόρμας είναι ιδιαίτερα εύκολη.

16 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES16 Events and Announcements Events and Announcements Σε αυτό το μέρος της ιστοσελίδας δίνονται πληροφορίες που αφορούν σε συναντήσεις, συσκέψεις και ανακοινώσεις στα πλαίσια του τομέα της αρχαιολογίας. Σε αυτό το μέρος της ιστοσελίδας δίνονται πληροφορίες που αφορούν σε συναντήσεις, συσκέψεις και ανακοινώσεις στα πλαίσια του τομέα της αρχαιολογίας. Για γρήγορη αναζήτηση ο χρήσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ορισμένα μενού ειδικά κατασκευασμένα γι’ αυτόν το σκοπό. Για γρήγορη αναζήτηση ο χρήσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ορισμένα μενού ειδικά κατασκευασμένα γι’ αυτόν το σκοπό. Ακόμη με κλικ στην αντίστοιχη υπερσύνδεση μπορεί να μεταβεί στο Site που τον ενδιαφέρει και να ενημερωθεί Ακόμη με κλικ στην αντίστοιχη υπερσύνδεση μπορεί να μεταβεί στο Site που τον ενδιαφέρει και να ενημερωθεί

17 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES17 Book Announcements Book Announcements Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας υπάρχουν περιλήψεις ορισμένων νεοκδοθέντων βιβλίων. Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας υπάρχουν περιλήψεις ορισμένων νεοκδοθέντων βιβλίων. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα αγοράς σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να αγοράσει κάποιο από τα βιβλία που παρουσιάζονται. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα αγοράς σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να αγοράσει κάποιο από τα βιβλία που παρουσιάζονται. Η αγορά γίνεται μέσω της συμπλήρωσης μια τυποποιημένης αίτησης παραγγελιάς. Η αγορά γίνεται μέσω της συμπλήρωσης μια τυποποιημένης αίτησης παραγγελιάς.

18 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES18 Current Issue Current Issue Αναλυτική παρουσίαση όλων των άρθρων που περιέχονται στην τωρινή έκδοση του περιοδικού. Αναλυτική παρουσίαση όλων των άρθρων που περιέχονται στην τωρινή έκδοση του περιοδικού. Τα άρθρα χωρίζονται σε πέντε θεματικές κατηγόριες (Ερευνάς, μεθόδου, διαμάχης, κριτικής θεώρησης και σε εκείνο όπου ο χρηστής μπορεί όχι μόνο να δει το θέμα του άρθρου αλλά και να το διαβάσει κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο του.) Τα άρθρα χωρίζονται σε πέντε θεματικές κατηγόριες (Ερευνάς, μεθόδου, διαμάχης, κριτικής θεώρησης και σε εκείνο όπου ο χρηστής μπορεί όχι μόνο να δει το θέμα του άρθρου αλλά και να το διαβάσει κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο του.)

19 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES19 Copyright Σκοπός δημοσίευσης Σκοπός δημοσίευσης Περιορισμοί χρήσης υλικού Περιορισμοί χρήσης υλικού Παροχή πληροφοριών για επικοινωνία με τον υπεύθυνο διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων είτε τηλεφωνικώς είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Παροχή πληροφοριών για επικοινωνία με τον υπεύθυνο διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων είτε τηλεφωνικώς είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

20 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES20 Notes for Contributors Notes for Contributors Εδώ δίνονται πληροφορίες για όσους επιθυμούν να δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο τους όπως: Εδώ δίνονται πληροφορίες για όσους επιθυμούν να δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο τους όπως: Οι τομείς ενδιαφέροντος (στους οποίους μπορούν να στείλουν τα άρθρα τους είναι αντίστοιχα τρεις: έρευνας, μεθοδολογίας,διαμάχης.) Οι τομείς ενδιαφέροντος (στους οποίους μπορούν να στείλουν τα άρθρα τους είναι αντίστοιχα τρεις: έρευνας, μεθοδολογίας,διαμάχης.) Μέγεθος κειμένου(Το κείμενο πρέπει να είναι τουλάχιστον 6000 λέξεις και μπορεί να περιλαμβάνει γραμμικά σχέδια, έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.) Μέγεθος κειμένου(Το κείμενο πρέπει να είναι τουλάχιστον 6000 λέξεις και μπορεί να περιλαμβάνει γραμμικά σχέδια, έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.) Φωτογραφικό υλικό(Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι είτε σε tif ή eps φορματ είτε πάλι σε gif ή png με ελάχιστη ανάλυση 300 dpi.) Φωτογραφικό υλικό(Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι είτε σε tif ή eps φορματ είτε πάλι σε gif ή png με ελάχιστη ανάλυση 300 dpi.) Τα γραμμικά σχέδια (πρέπει να στέλνονται σε φορματ bmp ή tiff με ελάχιστη ανάλυση 600 dpi.) Τα γραμμικά σχέδια (πρέπει να στέλνονται σε φορματ bmp ή tiff με ελάχιστη ανάλυση 600 dpi.)

21 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES21 Notes for ContributorsNotes for Contributors (2) Notes for Contributors Το φορματ του κειμένου(Word) Το φορματ του κειμένου(Word) Τις παραπομπές (που πρέπει να ακολουθούν το τυπικό του πανεπιστήμιου του Harvard.) Τις παραπομπές (που πρέπει να ακολουθούν το τυπικό του πανεπιστήμιου του Harvard.) Τρόποι αποστολής άρθρων και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (Τα κείμενα μπορούν να σταλούν είτε με το ταχυδρομείο μαζί με τρία αντίγραφα του άρθρου και μια δισκέτα που να περιέχει το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή και το σχετικό φωτογραφικό υλικό είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Tα άρθρα μπορούν να σταλούν σε δυο μήνες και η αναφορά θα έρθει μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μηνός.Η επιστροφή των άρθρων γίνεται σε δυο ή τρεις μήνες.) Τρόποι αποστολής άρθρων και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (Τα κείμενα μπορούν να σταλούν είτε με το ταχυδρομείο μαζί με τρία αντίγραφα του άρθρου και μια δισκέτα που να περιέχει το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή και το σχετικό φωτογραφικό υλικό είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Tα άρθρα μπορούν να σταλούν σε δυο μήνες και η αναφορά θα έρθει μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μηνός.Η επιστροφή των άρθρων γίνεται σε δυο ή τρεις μήνες.)

22 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES22 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τον σκοπό που προσπαθεί να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο Project. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τον σκοπό που προσπαθεί να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο Project. Η κάθε σύγκριση με Projects διαφορετικού χαρακτήρα θα πρέπει να αποφεύγεται. Έτσι : Η κάθε σύγκριση με Projects διαφορετικού χαρακτήρα θα πρέπει να αποφεύγεται. Έτσι : Το συγκεκριμένο Site εξυπηρετεί πέρα από πληροφοριακές ανάγκες και αντίστοιχες εμπορικές. Το συγκεκριμένο Site εξυπηρετεί πέρα από πληροφοριακές ανάγκες και αντίστοιχες εμπορικές. Επομένως σκοπός του είναι να αποκτήσει και αγοραστικό κοινό, διότι κάθε επιχείρηση στοχεύει στο κέρδος. Επομένως σκοπός του είναι να αποκτήσει και αγοραστικό κοινό, διότι κάθε επιχείρηση στοχεύει στο κέρδος.

23 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES23 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (2) Κάτω από αυτήν τη σκοπιά, το πληροφοριακό υλικό που θα παρέχεται μέσω του διαδικτύου θα είναι περιορισμένο μέχρι ένα βαθμό. Κάτω από αυτήν τη σκοπιά, το πληροφοριακό υλικό που θα παρέχεται μέσω του διαδικτύου θα είναι περιορισμένο μέχρι ένα βαθμό. Από την άλλη, όσο και αν δικαιολογείται η ποσότητα των παρεχόμενων πληροφοριών, τόσο δεν δικαιολογείται η ποιότητα και οι τρόποι μετάδοσης τους. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Από την άλλη, όσο και αν δικαιολογείται η ποσότητα των παρεχόμενων πληροφοριών, τόσο δεν δικαιολογείται η ποιότητα και οι τρόποι μετάδοσης τους. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά. Σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες που παρέχονται είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες. Σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες που παρέχονται είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται ποιοτικά και με σεβασμό προς τον αναγνώστη. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται ποιοτικά και με σεβασμό προς τον αναγνώστη.

24 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES24 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (3) Οι διεπαφές αναζήτησης είναι καλοσχεδιασμένες και καθοδηγούν το χρηστή μέχρι ένα βαθμό. Οι διεπαφές αναζήτησης είναι καλοσχεδιασμένες και καθοδηγούν το χρηστή μέχρι ένα βαθμό. Οι διεπαφές αναζήτησης είναι καλοσχεδιασμένες και καθοδηγούν το χρηστή μέχρι ένα βαθμό. Οι διεπαφές αναζήτησης είναι καλοσχεδιασμένες και καθοδηγούν το χρηστή μέχρι ένα βαθμό. Η αναζήτηση πραγματοποιείται μέσω διεπαφής χάρτη. Η αναζήτηση πραγματοποιείται μέσω διεπαφής χάρτη. Η αναζήτηση πραγματοποιείται μέσω διεπαφής χάρτη. Η αναζήτηση πραγματοποιείται μέσω διεπαφής χάρτη. Είτε πάλι μπορούμε έχουμε θεματική, γεωγραφική και αλφαβητική αναζήτηση. Είτε πάλι μπορούμε έχουμε θεματική, γεωγραφική και αλφαβητική αναζήτηση. Είτε πάλι μπορούμε έχουμε θεματική, γεωγραφική και αλφαβητική αναζήτηση Είτε πάλι μπορούμε έχουμε θεματική, γεωγραφική και αλφαβητική αναζήτηση Το φωτογραφικό υλικό είναι αξιόλογο και αρκετά πλούσιο. Το φωτογραφικό υλικό είναι αξιόλογο και αρκετά πλούσιο. Το φωτογραφικό υλικό είναι αξιόλογο και αρκετά πλούσιο. Το φωτογραφικό υλικό είναι αξιόλογο και αρκετά πλούσιο. Η φωτογραφίες έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση. Η φωτογραφίες έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση. Η φωτογραφίες έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση Η φωτογραφίες έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση Το κείμενο είναι καλογραμμένο και οι εικόνες παίζουν επεξηγηματικό ρόλο. Το κείμενο είναι καλογραμμένο και οι εικόνες παίζουν επεξηγηματικό ρόλο.

25 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES25 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(4) Παρέχεται δυνατότητα περαιτέρω ενημέρωσης με χρήση υπερσυνδέσεων. Παρέχεται δυνατότητα περαιτέρω ενημέρωσης με χρήση υπερσυνδέσεων. Δυνατότητα συμμετοχής μέσω δημοσίευσης. Δυνατότητα συμμετοχής μέσω δημοσίευσης. Εύχρηστες και λειτουργικές φόρμες προς αποφυγή λαθών με χρήση σύνθετων και απλών λιστών και άλλων τακτικών. Εύχρηστες και λειτουργικές φόρμες προς αποφυγή λαθών με χρήση σύνθετων και απλών λιστών και άλλων τακτικών. Πολλές δυνατότητες επικοινωνίας. Πολλές δυνατότητες επικοινωνίας.

26 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES26 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(5) Διαδικτυακή αγορά Διαδικτυακή αγορά Όμως το συγκεκριμένο Project έχει και πολλές αδυναμίες Όμως το συγκεκριμένο Project έχει και πολλές αδυναμίες  Αναφέρουμε τις πιο χαρακτηρίστηκες : Έλλειψη ανίχνευσης κειμένου και εξαγωγής χωρικής πληροφορίας από άρθρα. Έλλειψη ανίχνευσης κειμένου και εξαγωγής χωρικής πληροφορίας από άρθρα. Αδυναμία χρήσης OCR (Optical Character Recognition) Αδυναμία χρήσης OCR (Optical Character Recognition)

27 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES27 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(6) Αποθήκευσης σημειώσεων σε ιστοσελίδα Αποθήκευσης σημειώσεων σε ιστοσελίδα Σύμπτυξης κειμένου Σύμπτυξης κειμένου Παρουσίασης εικόνων ανά κατηγόρια και δημιουργία λιστών Παρουσίασης εικόνων ανά κατηγόρια και δημιουργία λιστών Κάποιας αναζήτησης σε εικόνες Κάποιας αναζήτησης σε εικόνες Σημειώσεων Σημειώσεων Σύνθεσης και μεγέθυνσης Σύνθεσης και μεγέθυνσης Μετάφρασης περιεχομένου σε άλλες γλώσσες Μετάφρασης περιεχομένου σε άλλες γλώσσες Προμήθειας περιοδικού σε ψηφιακή μορφή Προμήθειας περιοδικού σε ψηφιακή μορφή

28 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES28 ΤΑΣΕΙΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Η γενική πρακτική που χρησιμοποιείται θέλει τη σχεδίαση των διάφορων Projects να τα καθιστούν όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα και λειτουργικά. Η γενική πρακτική που χρησιμοποιείται θέλει τη σχεδίαση των διάφορων Projects να τα καθιστούν όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα και λειτουργικά. Αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται με καλοσχεδιασμένες διεπιφάνειες και με συστηματική μελέτη της ψυχολογίας του χρήστη και των αναγκών του. Αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται με καλοσχεδιασμένες διεπιφάνειες και με συστηματική μελέτη της ψυχολογίας του χρήστη και των αναγκών του.

29 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES29 ΤΑΣΕΙΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (2) Βέβαια κάθε σχέδιο έχει ξεχωριστό σκοπό και συνεπώς και διαφορετικές σχεδιαστικές ανάγκες και απαιτήσεις. Βέβαια κάθε σχέδιο έχει ξεχωριστό σκοπό και συνεπώς και διαφορετικές σχεδιαστικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ανεξάρτητα από τις ανάγκες του κάθε σχεδίου πάντοτε επικρατεί μια στρατηγική σχεδιασμού, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται απαρέκκλητα. Ανεξάρτητα από τις ανάγκες του κάθε σχεδίου πάντοτε επικρατεί μια στρατηγική σχεδιασμού, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται απαρέκκλητα. Το συγκεκριμένο Project κινείται μέσα στα σωστά πλαίσια και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό το σκοπό δημιουργίας του. Το συγκεκριμένο Project κινείται μέσα στα σωστά πλαίσια και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό το σκοπό δημιουργίας του.

30 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES30 ΣΧΕΤΙΚΑ PROJECTS www.mirrorproject.com www.mirrorproject.com painting.about.com painting.about.com gallery.consumerreview.com gallery.consumerreview.com www.cwa.org/safonovo www.cwa.org/safonovo www.reusablelumber.com www.reusablelumber.com www.fullhousehomeimproveme nts.com www.fullhousehomeimproveme nts.com www.goodearthlandscape.biz www.goodearthlandscape.biz www.bangor.ac.uk/ www.bangor.ac.uk/ www.natureimages.co.uk www.natureimages.co.uk www.grossmanspeer.com www.grossmanspeer.com www.haywardperformance.com www.haywardperformance.com Τα παρακάτω αποτελούν μέρος των Projects που μελετήθηκαν Τα παρακάτω αποτελούν μέρος των Projects που μελετήθηκαν

31 Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES31 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα DIGITAL LIBRARIES1 THE ANTIQUITY PROJECT GALLERY ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Αναστασιάδης. Στέφανος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google