Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑΞΗ Γ1, 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑΞΗ Γ1, 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑΞΗ Γ1, 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

3 ΤΙ ΜΕΛΕΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ; Οργανική Χημεία ονομάζεται ο κλάδος της Χημείας ο οποίος μελετά τις ενώσεις του άνθρακα εκτός από τα οξείδιά του και τα ανθρακικά άλατα.

4

5 ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ; Οργανικές ενώσεις είναι, μεταξύ άλλων, και ουσίες καθημερινής χρήσης, όπως το οινόπνευμα (αιθανόλη) το προπάνιο & το βουτάνιο (που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα στα γκαζάκια υγραερίου) τα πλαστικά το καουτσούκ κλπ.Επίσης,

6 το είναι μείγμα πολλών οργανικών ουσιών το πετρέλαιο είναι μείγμα πολλών οργανικών ουσιών

7 ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ; Οργανικές ενώσεις συναντάμε στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Καθώς επίσης, προπάνιο και βουτάνιο ως καύσιμα στα γκαζάκια υγραερίου.

8 Αργό πετρέλαιο

9 ΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ; Οι υδρογονάνθρακες ονομάστηκαν έτσι λόγω του ότι αποτελούνται μόνο από άτομα άνθρακα και υδρογόνου.

10 ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ; Ο μεγάλος αριθμός τους και η ανάγκη για ουσιαστική μελέτη των ιδιοτήτων και των μεθόδων παρασκευής των υδρογονανθράκων υποχρέωσε τους χημικούς να τους ταξινομήσουν σε ομάδες είτε με βάση τη μορφή της ανθρακικής αλυσίδας είτε με τον τρόπο σύνδεσης των ατόμων άνθρακα μεταξύ τους.

11

12 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ; Καύση ονομάζεται η χημική αντίδραση ενός στοιχείου ή μιας χημικής ένωσης με το οξυγόνο, η οποία συνοδεύεται από παραγωγή θερμότητας και φωτός.

13 ΠΟΙΑ ΚΑΥΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ; Η καύση των οργανικών ενώσεων με επαρκή ποσότητα οξυγόνου κατά την οποία ο άνθρακας μετατρέπεται σε CO 2 ονομάζεται τέλεια καύση.

14 ΠΟΙΑ ΚΑΥΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ; Όταν ένας υδρογονάνθρακας καίγεται με ανεπαρκή ποσότητα οξυγόνου η καύση ονομάζεται ατελής. Στις ατελείς καύσεις παράγονται υδρατμοί και από τον άνθρακα μπορούν να παραχθούν μονοξείδιο του άνθρακα (CO) ή αιθάλη (C) ή άλλα προϊόντα. Στις ατελείς καύσεις παράγονται υδρατμοί και από τον άνθρακα μπορούν να παραχθούν μονοξείδιο του άνθρακα (CO) ή αιθάλη (C) ή άλλα προϊόντα.

15 ΧΗΜΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΥΣΗΣ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ… C 3 H 8 +5O 2 3CO 2 +4H 2 O+Q +

16 ΠΗΓΕΣ : Σχολικό βιβλίο: ΧΗΜΕΙΑ Γ΄ Γυμνασίου Wikipedia Διευθύνσεις Φωτογραφιών Διευθύνσεις ΦωτογραφιώνTeiath.grSites.google.grTvxs.gr

17 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΔΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΪΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

18 ΤΕ ΛΟΣ ότι καταλάβατε...καταλάβατε !!!!! ότι καταλάβατε...καταλάβατε !!!!!


Κατέβασμα ppt "Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΑΞΗ Γ1, 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google