Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πετρέλαιο. φυτικοί & ζωικοί μικροοργανισμοί θάφτηκαν στο έδαφος υψηλή θερμοκρασία πίεση πετρέλαιο φυσικό αέριο Σχηματισμός πετρελαίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πετρέλαιο. φυτικοί & ζωικοί μικροοργανισμοί θάφτηκαν στο έδαφος υψηλή θερμοκρασία πίεση πετρέλαιο φυσικό αέριο Σχηματισμός πετρελαίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πετρέλαιο

2 φυτικοί & ζωικοί μικροοργανισμοί θάφτηκαν στο έδαφος υψηλή θερμοκρασία πίεση πετρέλαιο φυσικό αέριο Σχηματισμός πετρελαίου

3 πετρέλαιο μίγμα πολλών χημικών ενώσεων που ονομάζονται υδρογονάνθρακες (H 2 + C) πέτρα + έλαιο

4 Άντληση πετρελαίου Το πετρέλαιο που εξορύσσεται από το υπέδαφος λέγεται αναβλύζει μόνο του με αντλίες ή αργό πετρέλαιο

5 άντληση ηπειρωτικές περιοχές θαλάσσιες περιοχές ε ι δ ι κ έ ς ε ξ έ δ ρ ε ς

6 μεταφορά πετρελαίου

7 1 2 3 4 5 6 78 9

8 Το πετρέλαιο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν στο υπέδαφος. Μετά την εξόρυξή του μεταφέρεται για επεξεργασία στα διυλιστήρια και στη συνέχεια στα πρατήρια για δική μας χρήση.

9 Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Σ Δ Ι Υ Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Α Κ Α Υ Σ Ι Μ Ο Ο Ι Ο Λ Π Ο Ν Ε Μ Α Ξ Ε Δ Π Τ Ρ Ε Α Η Γ Ε Σ Ο Ε Ε Δ Ρ Α

10 Το πετρέλαιο μεταφέρεται από την πετρελαιοπηγή στα διυλιστήρια μέσα σε σωλήνες, με βυτιοφόρα οχήματα και με δεξαμενόπλοια. Η εξόρυξη του πετρελαίου είναι δυσκολότερη, όταν είναι υποθαλάσσια, γιατί πρέπει να κατασκευαστεί εξέδρα.

11 Επεξεργασία αργού πετρελαίου διυλιστήριο

12 θέρμανση πετρελαίου εξάτμιση ουσιών ψύξη ατμού υγροποίηση κάθε ουσίας ανάλογα με το σημείο βρασμού της

13 αργό πετρέλαιο προπάνιο - βουτάνιο βενζίνη κηροζίνη πετρέλαιο κίνησης-θέρμανσης μαζούτ ελαφρά ορυκτέλαια μεσαία ορυκτέλαια βαριά ορυκτέλαια άσφαλτος < 30 ο C 35-140 ο C 150-250 ο C 250-360 ο C 400 ο C

14 προπάνιο, βουτάνιο (υγραέρια) βενζίνη πετρέλαιο κίνησης πετρέλαιο θέρμανσης κηροζίνη μαζούτ παραφίνη μαζούτ άσφαλτος ορυκτέλαια

15 Τα κυριότερα κλάσματα του πετρελαίου είναι το προπάνιο, το βουτάνιο, η βενζίνη, η κηροζίνη, το πετρέλαιο κίνησης & θέρμανσης, το μαζούτ, τα ορυκτέλαια, η παραφίνη, η άσφαλτος κ.ά.


Κατέβασμα ppt "Πετρέλαιο. φυτικοί & ζωικοί μικροοργανισμοί θάφτηκαν στο έδαφος υψηλή θερμοκρασία πίεση πετρέλαιο φυσικό αέριο Σχηματισμός πετρελαίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google