Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός ► Ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας ► Θέμα: ► ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ. ► Ομάδα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός ► Ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας ► Θέμα: ► ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ. ► Ομάδα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός ► Ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας ► Θέμα: ► ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ. ► Ομάδα Χημείας

2 ΟΜΑΔΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΟΔΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΟΔΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ. ΠΙΘΑΝΗ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΣΕ ΤΖΑΚΙΑ Ή ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΥΣΗΣ, ΣΑΝ ΦΙΛΤΡΟ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

3 Λίγες Γνώσεις Για Την Εφαρμογή Του Πειράματος Αυτού ► Η καύση του κάρβουνου είναι ατελής καύση. Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή CΟ 2, (διοξείδιο του άνθρακα) CO (μονοξείδιο του άνθρακα) αιθάλης (λεπτή σκόνη από άνθρακα) και H 2 O.

4 Ξέρουμε ότι τo CΟ 2 προκαλεί ρύπανση σε μεγάλο βαθμό στην ατμόσφαιρα συμβάλλοντας στην εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας

5 ΘΕΩΡΙΑ Όταν το αέριο CΟ 2 διαβιβαστεί μέσα σε διάλυμα που περιέχει διαυγές ασβεστόνερο (υδροξείδιο του ασβεστίου Ca(OH) 2 ) τότε αυτό θολώνει διότι σχηματίζεται το αδιάλυτο ανθρακικό ασβέστιο CaCO 3, σύμφωνα με την πιο κάτω αντίδραση: Ca(OH) 2 + CΟ 2 CaCO 3 + Η 2 Ο λευκό ίζημα

6 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ► Βασιζόμενοι πάνω στην πιο πάνω αντίδραση θέλουμε να δεσμεύσουμε το CO 2 που παράγεται κατά την καύση κάρβουνου.

7 Πειραματική διαδικασία: ► Θα κάνουμε την καύση του κάρβουνου μέσα σε μια κάψα. Ακολούθως θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τα καυσαέρια της καύσης μέσω ενός χωνιού που είναι ενωμένο με ένα λάστιχο σε ένα δοχείο που περιέχει διαυγές ασβεστόνερο.

8 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ► Το εγχείρημα μας φαίνεται ότι είχε κάποιο αποτέλεσμα γιατί μέρος των καυσαερίων οδηγήθηκαν μέσα στο δοχείο που περιείχε ασβεστόνερο και συνάμα είδαμε το θόλωμα στο ασβεστόνερο.

9 Εφαρμογή: Ίσως το απλό αυτό πείραμα μας με κατάλληλη τροποποίηση να βρει εφαρμογή σαν φίλτρο σε τζάκια αλλά και σε φουγάρα καυστήρων για να δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα.

10 Το μήνυμα μας ► Να σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον και να ► Προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους μείωσης της ρύπανση.

11 Υπολογίστε το ενεργειακό σας αποτύπωμα μέσο της πιο κάτω παραπομπής: Υπολογίστε το ενεργειακό σας αποτύπωμα μέσο της πιο κάτω παραπομπής: ► Παίζοντας αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας ► http://www.anakyklosi.com.gr/site.php?&file=pages.xml&catid=84


Κατέβασμα ppt "Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός ► Ημέρα καινοτομίας και δημιουργικότητας ► Θέμα: ► ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ. ► Ομάδα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google