Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μηλιές Το τρενάκι του Πηλίου Σωτηρούλα Σταύρου. Πληροφορίες Το τρενάκι του Πηλίου ξεκίνησε ένα αιώνα πριν κάνοντας τη γραμμή Βόλου- Μηλέων, της οποία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μηλιές Το τρενάκι του Πηλίου Σωτηρούλα Σταύρου. Πληροφορίες Το τρενάκι του Πηλίου ξεκίνησε ένα αιώνα πριν κάνοντας τη γραμμή Βόλου- Μηλέων, της οποία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μηλιές Το τρενάκι του Πηλίου Σωτηρούλα Σταύρου

2 Πληροφορίες Το τρενάκι του Πηλίου ξεκίνησε ένα αιώνα πριν κάνοντας τη γραμμή Βόλου- Μηλέων, της οποία η κατασκευή έγινε από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο γιο του διάσημου ζωγράφου. Το τρενάκι του Πηλίου ξεκίνησε ένα αιώνα πριν κάνοντας τη γραμμή Βόλου- Μηλέων, της οποία η κατασκευή έγινε από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο γιο του διάσημου ζωγράφου. Μετά από πολύχρονη διακοπή, ο θρυλικός «μουντζούρης» επιστρέφει στις ράγες σε μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές, χαράδρες, τοξωτά γεφύρια και μικρές σήραγγες. Μετά από πολύχρονη διακοπή, ο θρυλικός «μουντζούρης» επιστρέφει στις ράγες σε μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές, χαράδρες, τοξωτά γεφύρια και μικρές σήραγγες.

3

4 Κέντρο πνεύματος και γραμμάτων Υπήρξε σημαντικο κέντρο του πνεύματος και των γραμμάτων και από εδώ το 1821 ξεκίνησε η επανάσταση με αρχηγό τον Μηλιώτη Άνθιμο Γαζή. Υπήρξε σημαντικο κέντρο του πνεύματος και των γραμμάτων και από εδώ το 1821 ξεκίνησε η επανάσταση με αρχηγό τον Μηλιώτη Άνθιμο Γαζή. Οι Μηλιέσς το 1821 ήταν καταφύγιο πολλών ανθρώπων του πνεύματος και των γραμμάτων. Οι Μηλιέσς το 1821 ήταν καταφύγιο πολλών ανθρώπων του πνεύματος και των γραμμάτων.

5 Η εκκλησία των Πανμεγίστων Ταξιαρχών Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και είναι κτισμένη από το 1741 με πανέμορφες βυζαντινές αγιογραφίες. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και είναι κτισμένη από το 1741 με πανέμορφες βυζαντινές αγιογραφίες. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν σπάνια χειρόγραφα και παλιά βιβλία ανεκτίμητης αξίας. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν σπάνια χειρόγραφα και παλιά βιβλία ανεκτίμητης αξίας.

6


Κατέβασμα ppt "Μηλιές Το τρενάκι του Πηλίου Σωτηρούλα Σταύρου. Πληροφορίες Το τρενάκι του Πηλίου ξεκίνησε ένα αιώνα πριν κάνοντας τη γραμμή Βόλου- Μηλέων, της οποία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google