Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου. Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου. Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου

2 Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού

3

4

5 Φαράγγι Βουραϊκού

6

7

8 Μνημείο Ηρώων Αγωνιστών του 1821

9 Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

10 Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

11 Χιονοδρομικό Κέντρο

12

13 Χρήσιμα τηλέφωνα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: , FAX: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Σταθμός Καλαβρύτων: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.:

14 Η Επανάσταση του 1821 στα Καλάβρυτα Η Επαρχία Καλαβρύτων έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τούρκου Κατακτητή, το Μάρτιο του Η απελευθέρωση των Καλαβρύτων έγινε στις 25 Μαρτίου ύστερα από πενθήμερη αντίσταση των Τούρκων. Μετά την απελευθέρωση στην Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας τελέστηκε επίσημη δοξολογία. Το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του Ναού της Αγίας Λαύρας υπήρξε η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και όρκισε τους αγωνιστές. Σύμφωνα με πηγές, το Λάβαρο το έφερε στη Μονή ο Ιερομόναχος Νεόφυτος. Το σχήμα του είναι επίμηκες ορθογώνιο και πάνω εικονίζεται η Κοίμησης της Θεοτόκου. Παρά τις πυρκαγιές και λεηλασίες που έγιναν στο Μοναστήρι το Λάβαρο δεν υπέστη καμία φθορά. Συντηρήθηκε το 1993 και διαφυλάσσεται σε ειδική θήκη στη Μονή. Σήμερα αποτελεί τον πολυτιμότερο Εθνικό θησαυρό.

15 Εκδηλωσεις Μνήμης για τα 65 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα Εκδηλώσεις μνήμης για τα 65 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα οργανώνονται στα Καλάβρυτα από τις έως τις Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Καλάβρυτα, στη Ζαχλωρού, στο Σκεπαστό, στην Κερπινή, στο Βραχνί, στον Πριόλυθο και περιλαμβάνουν τέλεση μνημοσύνων, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες καθώς και έκθεση βιβλίου, θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινιών, παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, κονσέρτο της Μαρίας Φαραντούρη αφιερωμένο στη Μνήμη των Θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κλπ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις με τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ.Αμβροσίου.

16


Κατέβασμα ppt "Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου. Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google