Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναπνοή και υγεία. Έναυσμα ενδιαφέροντος Διατύπωση υποθέσεων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναπνοή και υγεία. Έναυσμα ενδιαφέροντος Διατύπωση υποθέσεων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναπνοή και υγεία

2 Έναυσμα ενδιαφέροντος Διατύπωση υποθέσεων

3 Αναπνοή από τη μύτηΑναπνοή από το στόμαΑντιμετώπισηΑντιμετώπιση Είναι πιο υγιεινό να αναπνέουμε από τη μύτη. Στη μύτη υπάρχουν μικρές τριχούλες, που συγκρατούν τους μικροοργανισμούς και τη σκόνη, για να μη φτάσουν στους πνεύμονες. Επίσης, όταν αναπνέω από τη μύτη, ο αέρας υγραίνεται και θερμαίνεται, πριν φτάσει στους πνεύμονες.

4 ΑντιμετώπισηΑντιμετώπιση  Δεν κάνει να αναπνέουμε τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.  Είναι καλή συνήθεια να κάνουμε περιπάτους και εκδρομές στη φύση.  Το παθητικό κάπνισμα είναι πολύ κακό για τον οργανισμό.

5 ΑντιμετώπισηΑντιμετώπιση ΠΠρέπει να αερίζουμε τακτικά τη σχολική αίθουσα. ΤΤο κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. ΗΗ ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

6 Διατύπωση συμπεράσματος  Οι περίπατοι στη φύση τακτικός αερισμός των χώρων που ζούμε  Η αποφυγή του καπνίσματος είναι συνήθειες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

7 Εμπέδωση - Γενίκευση

8 ΣΣτην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος συμβάλλει η αναπνοή από τη μύτη, ο τακτικός αερισμός των σπιτιών μας και οι περίπατοι στη φύση. ΑΑντίθετα η παραμονή μας σε χώρους όπου κάποιοι καπνίζουν είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.


Κατέβασμα ppt "Αναπνοή και υγεία. Έναυσμα ενδιαφέροντος Διατύπωση υποθέσεων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google